Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (191)

plakát

Prezidentka (2022) 

Sice se tam prakticky nic nestalo, ale Praha je krásná.

plakát

Muž se zlatou zbraní (1974) odpad!

Nejslabší bondovka, mladej? ... Děj nula. Bond nikoli šarmantní, ale arogantní a zlý. Až překvapivě plné různých (polo)rasistických narážek. Nejotravnější šerif ever, mladej. Slavný skok s autem doprovázen zvukem jak z cirkusu. ... Jediné plus celého filmu je Christopher Lee.

plakát

2Bobule (2009) 

Jako jednička, akorát ještě o něco hloupější. Hlavní hrdina se chová k přítelkyni ještě hůř, ještě větší opilství a dějová linka s Krampolem nás zdatně posouvá na úroveň Kameňáku 3.

plakát

Bobule (2008) 

Nesympatický hlavní hrdina, nesympatický sidekick, nijaký děj, pražsko-moravské frky, špatné herecké výkony, hudba od Krajča. Co dodat?

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Postapokalyptická sra*ka, kde lidé nemají nic... kromě složitých strojů a všeho, co zrovna potřebují pro účely děje nebo efektivní scénky. Alternativně: Roadtrip z bodu A do bodu A.

plakát

V jako Vendeta (2005) 

Rádoby rebelská, rádoby efektní příběhová slátanina snažící se schovat nedostatek obsahu za vznosně formulované přednesy ústředního všeschopného a nesmrtelného superhrdiny. Zakončení je stejně vynucené, směšné a jen na efekt, jako zpracování celého filmu. Škoda, že autor ještě o něco víc neopisoval z 1984. Na druhou stranu, kdyby ano, nebyl by název filmu V jako Vendeta, ale 1984...

plakát

Rebelka (2012) 

Příjemná "pixarovka" s jednoduchým, ale originálním příběhem, přiměřenou dávkou povedené vtipnosti a krásnou animací (2012). Utekla mi opravdu mimořádně rychle.

plakát

Skleněný (2019) 

Jedna hvězdička za herecké výkony. Druhá za celkovou myšlenku filmu, ovšem její provedení, raději nemluvit. ... Filmu v mých očích uškodila také přehnaná stopáž, kdy byl odhadem hodinový obsah roztahán do hodin dvou, což učinilo především rozvleklý závěr naprosto nesnesitelným. Tedy až na několik momentů, které mi svou naprostou absurditou nezamýšleně vykouzlily úsměv na tváři.

plakát

Válka v oblacích (2015) (seriál) 

Díl o tryskovém motoru je zkrátka perfektní. Historické souvislosti, srozumitelná vysvětlení, doplněna o přehledné ukázky a osobní zkušenosti zúčastněných. Jedinou drobnou výtkou by mohl být trochu fantaskní závěr, aneb pohled do budoucnosti, ale to je opravdu malichernost.

plakát

Láska s výstrahou (2002) 

Příjemná oddychová uslazená komedie, která si za scénu na lodi vysloužila o hvězdičku víc. :)