Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kateřina Čechová (Anna Geislerová), historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací: její program je každý den nabitý k prasknutí. Občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc. Petr nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí snažit, aby si vybojovala právo na lásku, která jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (207)

mira007 

všechny recenze uživatele

Geislerová jako prezidentka, která v noci prchá inkognito do podhradí mezi prostý lid, až zabloudí do sochařského ateliéru vdovce Vetchého. Další Havlíkův romantický film, který je scénáristicky hrozně jednoduchá předvídatelná neoriginální věc, ale díky sympatickému obsazení, technické stránce věci a tak nějak aspoň zajímavého námětu se na to dobře kouká. A pokud je člověk schopen přijmout tu koňskou dávku naivity, tak je výsledek příjemný oddechový film ikdyž levelu Pohádek pro Emu (2016) to nedosahuje. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak tu šlapol Rudolf Havlík úplne vedľa. "Prezidentka" je asi momentálne jeho historicky najhorší film a tak nejako vnútorne dúfam, že to tak ostane. Pravda je, že som ešte jeho predošlé 2 filmy nevidel (mám v pláne dobehnúť) a rovnako si myslím, že nápad o romantickej komédii s prezidentkou Česka nie je úplne zlý nápad. A mohlo by to fungovať a priniesť nejaké zaujímavé a vtipné momentky. No to by scenár nemohol byť písaný ako keby tu niekto chcel točiť romantický film pre Hallmark. Na jednej strane síce oceňujem, že niektoré úplne typické klišé sú tak trošku otočené. Nemáme tu žiadnu hádku pre klamstvo, britský premiér sa nepokúsi prezidentku baliť (miesto toho sú len kamaráti) a je tu ešte pár scénok, čo som sa celkom zasmial. Najviac asi v časti, keď Martina stretne Kateřinu v bare. To som sa zabavil. No potom je tu veľké množstvo iných klišé, romantickej gýčovitosti a absolútne nevyužité vedľajšie postavy, ktoré v mnohom ostávajú na ocot. A je to škoda, lebo si myslím, že mohli dostať trošku väčší priestor. Ako už napríklad spomínaná Martina, ktorá pôsobí, že by mohla filmu niečo priniesť, no film jej nedáva dokopy žiadny väčší priestor, ktorý by mohla využiť. A nielen ona by si zaslúžila trošku viac času. No to by som takto mohol rozoberať asi celý film. Pozitívne okrem spomínaného už ale dokopy asi hodnotím iba fakt, že Vetchý s Geislerovou dokopy majú spolu chémiu a dávajú svoje role štandardne dobre. No nemám pocit, že je to dobre napísané, miestami je to komický zlé, miestami úprimne vtipné, miestami neskutočne nudné a celé to pôsobí ako z pera Hallmark scenáristu. A to som skutočne nepotreboval. Ak máte radi gýčovú romantiku, tak toto bude pre vás. Inak asi nie. Hodnotenie: C ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Blbinka, kterou, když jí odpustíte, že tu prezidentka utíká z hradu jako by se nechumelilo, budete celkem snášet. Vetchý tu je velmi příjemný, nenucený, civilní, Geislerová naopak podprůměrná a otravná. Prezidentka je novodobá pohádka, která se naštěstí dostatečně krátká, aby začala nějak výrazněji nudit. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem o víkendu tři české filmy z poslední doby, jež jsou dostupné na Netflixu. Příšerná filmová adaptace divadelní hry, filozoficko-ezoterická nuda a pohádka pro dospělé plná zjevných nesmyslů, která z toho všeho vychází možná až moc suverénně nejlépe. Od začátku do konce víme, co nás čeká a nemine - předvídatelná popelkovsko-nottinghillovská romance. Občas si vyslechneme narážku na českou politiku, na předchozího prezidenta a můžeme se zasnít, jestli bychom chtěli mít na Hradě také někoho ve stylu Čaputové. Geislerová s Vetchým jsou sehraní, v tomhle zklamat nemohou, ale nic nového nepřinesou. Nakonec je nejpříjemnější pohled na Vandu Chaloupkovou, vypadá zatraceně dobře. Je to hloupoučké a jednoduché, ale aspoň to příšerně nenudí jako ty další dva české počiny na Netflixu. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

V Praze nikdy neprší. Na hřbitově se zeleným porostem padají kýčové vločky. Nikde se neválí vajgly, všichni jsou krásní, čistí, bílí. Aby to bylo korektní, na Q&A s prezidentkou posadí do publika malou černošku. Nabijte si hodinky, x-krát je budete kontrolovat a hypnotizovat ručičky, aby se posunuly. Děj o ničem, je to jasné jak facka už z plakátu. Ztracený střevíček à la Popelka over the top, ale to bylo nic oproti momentu, kdy se na vánočním plese začala zpívat česká hymna. Málem mi vypadly oči z důlku a zalkla jsem se. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (7)

  • Titulní píseň „Dvě srdce vejpůl“ složila kapela Chinaski. (SONY_)
  • Anna Geislerová pochválila filmový štáb a prostredie natáčania filmu: "Natáčanie sme mali rozkúskované, ale bolo vynikajúce. Pamätám si, že sa mi asi nikdy predtým nestalo, aby som mala po každom natáčaní v karavane kvetiny. To bolo nádherné. Stalo sa to znova a znova, ale bolo to krásne. Točilo sa v Prahe, čo bolo príjemné, lebo to bolo atraktívne prostredie. Prišlo mi to ako keď idete na all inclusive dovolenku." (Arsenal83)

Reklama

Reklama