Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (329)

Happens 

všechny recenze uživatele

Film podobný snímku Tělo. Rozstříháme zločin na malé kousíčky, ty rozházíme po stole a snažíme se je pak dávat dohromady z různých perspektiv s ohledem na motivy, poházené charaktery a pomstu. Samozřejmě pomstu. Typický kvalitně propracovaný španělský thriller. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Možná se budu opakovat, avšak stejně mě něco nutí to napsat znovu. Španělé jedou! Contratiempo je totiž skvěle vypointovanou a nádherně vrstevnatou kriminálkou, která Vás již od prvních minut zcela vtáhne do středu dění. Režisér Orilol Paulto zde bravurně pracuje s lidskými charaktery a tísnivou, téměř schizofrenní atmosférou podezření a strachu, což ve výsledku utváří skvělý divácký zážitek, kdy si až téměř do poslední chvíle nejste jistí, jak to vlastně celé skončí. Jediná má výtka je tedy nasměrována na lehce přepálenou stopáž, která dává na "odiv" pár hluchých scén. Až na tento drobný detail jsem se snímkem Contratiempo navýsost spokojen, pročež ho mohu s klidným svědomím doporučit. Skvélá práce! (MovieZone tip) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chcete si hrát? Tak si budeme hrát." Já si hraju rád. A proto mě dost bavila hra s egem magnáta, který je evidentně v právu, protože má nejdražšího právníka. Jemu žádná žebrota nebude otravovat život. Tady je zkrátka svět ještě v pořádku a kapitalistická morálka spolehlivě funguje. Z toho mám upřímnou radost. Avšak z pozice člověka, který nedokáže zaplatit ani advokáta ex offo, jsem si tento fikaný boj o spravedlnost docela užil. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nejde o to, či uhádnete kto a prečo, pretože v hre je množstvo verzií, ktorými režisér divákovi pletie hlavu. Jedno je však isté. Film ma doslova pohltil. Každou minútou som sa ponáral hlbšie a hlbšie do príbehu, nechal som sa unášať úžasnou atmosférou podporenú skvelou hudbou. Režisér Oriol Paulo vsadil zase na svojich obľúbených hercov, videl som všetky jeho filmy a niektoré tváre sú už jeho klasika. Záver? Neskutočný...Tak silný som už veľmi dlho nevidel . Tá pointa, to postupné odhalenie, hlasitá hudba..., no kompletná husia koža, ktorá mi prebehla od nôh až do mozgu. Super zamotané a geniálny záver a tým pádom aj celý film. Som veľmi zvedavý čím nás O. Paulo prekvapí nabudúce. 90%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

To, co mohla být jen uměle vykonstruovaná hříčka bez života, nakonec funguje velmi dobře díky zručné práci se subjektivní perspektivou (kvůli níž bych se na to někdy rád podíval znovu, i když více než logická a důmyslná mi přišla prostě zábavná na sledování). Zároveň mám ale obavy, že napodruhé a při plné znalosti fabule to hodně ztratí na své efektivnosti a zbyde “jen” hravě a dynamicky odvyprávěná španělská variace na Hercula Poirota o jednom sofistikovaném výslechu. Napoprvé ale převažuje spokojenost, protože Oriol Paolo to celé rozkličkoval tím způsobem, že divák, zuřivě odhadující možná vyústění, bude v závěru cítit satisfakci z toho, jak si ho film povodil a nedělal z něj přitom blbce. 80 % ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)
  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v Katalánsku, no aj na severovýchode Španielska v provincii Biskajsko od 10.3 do 12.7.2015. (MikaelSVK)
  • Vlak, do kterého nastupují Adrián (Mario Casas) a Laura (Bárbara Lennie) v Bierge, je tažen elektrickou lokomotivou. Při čekání na stanici je však slyšet z lokomotivy zvukový signál (píšťala) typický pouze pro parní lokomotivy. (vojacekr)

Reklama

Reklama