Reklama

Reklama

Podnikatel roku pan Adrián Doria (Mario Casas) má vážné problémy. Je totiž obviněný z vraždy své milenky fotografky Laury (Bárbara Lennie). Byl zatčen v zamčeném hotelovém pokoji, ve kterém kromě něho a Laury nikdo jiný nebyl. Jeho jediná záchrana se tak jeví v osobnosti zkušené obhájkyně, která ještě neprohrála žádný proces. Když se dozví, že obžaloba má svědka, který by mohl celý proces vyhrát, tak neváhá a navštíví Adriána. Chce po něm, aby jí vyprávěl úplně všechno od začátku, aby si mohla vybudovat strategii pro soud. Na světlo tak vyplouvají děsivé skutečnosti, které měly zůstat navždy utajeny. (PROCESOR)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (329)

castor 

všechny recenze uživatele

Pro toho chlapce už nemohli nic udělat. Byla to prostě nehoda. Neměl žádnou budoucnost. Oni ano. S takovými myšlenkami odjíždějí od kolize s jelenem, kdy ve druhém autě zemřel mladík. Vlastní vinou, dalo by se napsat. Nejel připoutaný a podle všechno držel v ruce mobil. Jenže celé to začalo mnohem dřív. Dvojice si v druhém autě vezla totiž i pořádné kostlivce. Ona má manžela, on manželku a malou dcerku. Přitom zrovna dopsali další kapitolu svého vášnivého románku. Ten ale právě dostal pořádný direkt. Když půjde ke dnu jeden, stáhne i druhého. Až příliš dokonalého hošana (vlhký sen dívčin a nejednoho homosexuála) Maria Casase opustila manželka, protože byl obviněný z vraždy své milenky. Jakou roli v tom hraje právě nezvěstný mladík? A nebo to bylo všechno úplně jinak? Coby prachatý podnikatel má ovšem díky zkušené obhájkyni možnost se z toho všeho vysekat. Mile překombinovaný thriller, který sledujeme z několika úhlů pohledu. Hlavnímu hrdinovi se ve zlomku pokazí úspěšný život, sledovat další minuty je zajímavé a poměrně inteligentně podané, hlavně jsem se v celé té spleti lží a polopravd solidně orientoval. Má to atmosféru, dynamiku, velmi dobré herce i několik slušných nápadů. Jen na ten závěrečný „Mission: Impossible” twist bych raději zapomněl. Španělé každopádně ve formě. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Thriller ako vyšitý s množstvom odbočiek a slepých uličiek. Ak sa v neuveriteľných zvratoch stratíte, nebudete jediný... v každom prípade sa nájdete a budete nadmieru spokojní. Španieli už dávno potvrdili, že sa v podobných vodách cítia ako ryby vo vode a sú schopní vymyslieť originálny a inteligentný príbeh. Dávam na zreteľ aj kvalitnú hudbu. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Pokud jste měli co do činění s režisérovým předchozím snímkem El cuerpo, můžete si být jisti, že víte do čeho jdete. Contratiempo je typický představitel španělských mysteriózních thrillerů, tentokráte s trochu hitchcockovským nádechem. Ten lze vypozorovat již v úvodním nastavení příběhu: Muž je obžalován z vraždy a musí prokázat svoji nevinu. Těžko hledat typičtější hitchcockovský motiv. Příběh je doslova přeplněný množstvím zvratů a přepisováním toho, co je pravdivé a platné. Těžko v takovém filmu hledat nějaké hlubší sdělení. Naopak, Contratiempo je skvělým představitelem popcornové zábavy na úrovni. 7/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Velkou výtku bych měl k obrovskému kreténismu v rámci chování ústředních postav. Nevím, zda jsem úvodu věnoval dostatečnou pozornost, ale přišlo mi, že se jednalo o nezaviněnou dopravní nehodu způsobenou výskytem paroháče na silnici. Nepochopil jsem tedy poté, proč se svévolně hlavní hrdinové vrhli po hlavě do víru problémů a z nezaviněné dopravní nehody udělali postupně v podstatě pokus o vraždu. Další vývoj už byl ryze španělský. Nechyběla spousta překvapivých zvratů . Zejména mě bavila zhruba poslední třetina filmu, kdy se krásně přiostřilo. Úvod mi přišel zbytečně rozvleklý. Rozuzlení je poté velmi dobře vymyšlené a krásně vypointované. [65 %] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak po miernom sklamaní z Tela ma Paulo tentokrát potešil takmer až maximálne. Čo tam po tom, že veľká pointa mi došla, a asi aj dojde každému, zhruba pol hodiny pred koncom. Ide skôr o to, že je to skvele vymyslené, má to svoju vnútornú logiku a poväčšinu deja divák ani nemá čas dýchať. Opäť by sa dalo ísť do filozofickejších hĺbok, ale v tomto prípade mi thrillerová linka a myšlienková rovina pripadali vyvážené. Paulo má evidentne obsesiu v automobilových nehodách a následných pomstách, možno je to nejaký novodobý španielsky fenomén. Tak už len si doplniť jeho portfólio Únosom. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Mimo Španělsko byl film překvapivým hitem v Číně. Zpočátku ovšem film promítán v kinech nebyl, ale byl k dispozici na nelegálních webech pro sdílení souborů, kde byl ve velkém stahován. Pozitivní ohlas přimělo místního filmového distributora, aby kontaktoval režiséra Oriola Paula a prodiskutoval jeho uvedení v čínských kinech. (Emo-haunter)
  • Vlak, do kterého nastupují Adrián (Mario Casas) a Laura (Bárbara Lennie) v Bierge, je tažen elektrickou lokomotivou. Při čekání na stanici je však slyšet z lokomotivy zvukový signál (píšťala) typický pouze pro parní lokomotivy. (vojacekr)
  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v Katalánsku, no aj na severovýchode Španielska v provincii Biskajsko od 10.3 do 12.7.2015. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama