Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

John Hughes jeho styl a filmová atmosféra mi moc nesedí. Ale Letadla, vlaky, automobily jsou už jenom prapředkem spousty dnešních komedií s vynikajícím Johnem Candym - v 21. století krásná vzpomínka na osmdesátá léta kdy komediím vládli borci jako Dan Aykroyd, Bill Murray nebo Chevy Chase. 65 % ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Vraví, že ideme nesprávnym smerom.“ – „Je opitý. Odkiaľ by vedel, kam ideme?“ Veľké sklamanie. V prvom rade mi film pripadal byť riadne prestrihaný (občas sa mi zdalo akoby medzi dvomi za sebou nasledujúcimi scénami mala byť ešte jedna ďalšia, no nebola). V druhom rade, momenty, ktoré mali byť vtipné boli buď nudné (čistenie dutín pred spaním) alebo trápne (buran Owen). A ani tie, pri ktorých by som mal s postavami súcitiť vo mne žiadne emócie nevyvolali. A v treťom rade, i keď mám rád Stevea Martina aj Johna Candyho, spolu im to akosi škrípalo, necítil som medzi nimi žiadnu chémiu. Takže buď som bol pri sledovaní v zlom psychickom rozpoložení alebo je John Hughes totálny packal. Prikláňam sa však skôr k možnosti číslo dva. 40 % ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z najlepších road trip komédií, ktoré som mal možnosť vidieť. Steve Martin je vynikajúci v tomto filme a absolútne brilantne zachytáva uvrčaného chlapa, ktorý sa chce dostať domov a všetko naokolo mu v tom bráni. A potom je tu John Candy, ktorý je podľa môjho názoru opäť, ako vždy, absolútne vynikajúci. Kedykoľvek mám na očiach jeho postavu, tak sa buď smejem na jeho komédií, alebo prežívam každý moment, ktorý má byť seriózny. Kiežby sme ešte mohli jeho talent vidieť aj dnes a neprišli by sme pred toľkými rokmi o tak výnimočný talent, ale v živote to bohužiaľ tak chodí. Baví ma komédia, hlášky a momentky z tohto filmu sú skvelé, všetko do seba skvele zapadne, je to vynikajúco napísané, vynikajúco odohrané... ak chcete mať sviatočnú komédiu, tak toto je skvelá voľba. Čeknite si to. Hodnotenie: A ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak nějaký film voní osmdesátkama, neodolám a strčím do něj čumák, protože tenkrát ještě byla svoboda, tedy na západě u nás ani tenkrát, "díky" komošům" , no a točili se bijáky na pocit, na pohodu, na zábavu aniž by do toho kecali kdejaké spolky levicovejch sračů a fašounskej neziskovek o tom, že ve filmu není zástupce všech ras a všech sedmi pohlaví a jestli se film prodá v Číně. Prostě zlatý roky, zlatý filmy jako třeba tenhle s ničím se moc netrápí, vytvoří ha ha situaci, udělaá hi hi dialog a nesmrdí na plátně déle než je nutný. Já chci zpátky 80's ! ()

Stocki 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale já jsem nejspíše viděl jiný film, protože sice jsem se párkrát pousmál, ale že bych se za břicho popadal, to tedy určitě ne. Od zdejšího hodnocení jsem čekal cosi zábavnějšího, já se však bohužel místy i nudil. Závěrečných 25 minut jsem musel dokoukat až druhý den, jelikož jsem u toho usnul, takže za mě žádný zázrak (33%). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně na letišti ve Wichitě, když zaměstnanec aerolinky oznamuje, že let byl zrušen, můžeme za ním na tabuli vidět cílovou destinaci „nikam". (10milda)
  • Oblíbený film Stevea Martina. (D3VIL)

Reklama

Reklama