Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka. Martin hrá bez najmenších zaváhaní a jeho postava je sympatická. Rovnako je to aj u smoliara Candyho. Film má skvelé tempo a niekoľko silných miest - diaľnica v aute ma bavila veľmi. Hughes je tu dospelý a netlačí na pílu. Necháva svoje postavy postupne prechádzať rôznymi eskapádami - jedna bizarnejšia ako druhá. Charaktery ako také vďaka tomu prechádzajú výraznou zmenou. Iste, takýchto filmov je veľa, ale Hughes spravil to skrátka uchopil medzi prvými za ten správny koniec. Funkčné a keď to pôjde v telke rád si to pozriem znova. Ale podobne ako väčšina jeho filmov aj toto už zaváňa starinou. Ako príjemné obhliadnutie na filmy, ktoré kedysi určovali žáner, je to ale celkom príjemné memento. Štek Kevina Bacona poteší. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuji americkou komediální klasiku, která se v televizi pouští stále a stále dokola o všemožné svátky. Rodinná zábava, která i na několik shlédnutí nebude nudit. Letadla, vlaky, automobily sázejí především na souhru ústřední dvojice Steve Martin a John Candy, která funguje na výbornou. Příjemná stopáž a přesně dávkované vtipy a tragické vyústění z tohoto filmu dělá pro mě u nás neprávem zapomenutou klasiku, kterou bych v televizi viděl několikrát a stále by mi to nevadilo. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

John Hughes jeho styl a filmová atmosféra mi moc nesedí. Ale Letadla, vlaky, automobily jsou už jenom prapředkem spousty dnešních komedií s vynikajícím Johnem Candym - v 21. století krásná vzpomínka na osmdesátá léta kdy komediím vládli borci jako Dan Aykroyd, Bill Murray nebo Chevy Chase. 65 % ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

To najlepšie z osemdesiatych rokov v jednej komédii. Planes, Trains and Automobiles je film, z ktorého sála pohoda a veľmi dobrá atmosféra. Steve Martin vo svojej najlepšej úlohe a ukecaný John Candy si pekne vyskúšajú množstvo dopravných prostriedkov aby sa dostali na sviatky domov... a samozrejme pri tom zažijú veľa nečakaných, humorných a niekedy hrozných situácii. A bavili ma veľmi dobre... Kto by povedal, že práve táto dvojica bude tak vtipná a zábavná, fungovala medzi nimi neskutočná chémia a výborne sa dopĺňali. Je mi záhadou prečo je tento snímok v našich končinách tak málo známy a takmer nikto ho nepozná.... pritom je to atmosférou a námetom niečo ako dookola vysielaný Sám Doma. S ktorým sa dá tento film porovnávať. U mňa veľká spokojnosť a odporúčania... 85 %!! ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Lietadlom, vlakom, autom... sú jedným z tých vzácnych filmov, ktoré dokážu skĺbiť poburujúcu komédiu a ľahkú drámu takým spôsobom, že nás neodpudzuje ani neuráža jeho jednoduchosť a občasné chrapúnstvo. Je to jemná filmová lahôdka, ktorá od diváka veľa nevyžaduje, no veľa vracia, či už ide o humor, alebo dobrý pocit. 8/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Noční scény na dálnici byly natáčeny ve střední Kalifornii. Po bocích silnice byl umístěn falešný sníh simulující opravdovou zimu na středozápadě. (D3VIL)
  • Ve scéně s půjčovnou aut Marathon Car Rental zazní během 60 sekund 18x slovo "fuck". (D3VIL)
  • Oblíbený film Stevea Martina. (D3VIL)

Reklama

Reklama