Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Vraví, že ideme nesprávnym smerom.“ – „Je opitý. Odkiaľ by vedel, kam ideme?“ Veľké sklamanie. V prvom rade mi film pripadal byť riadne prestrihaný (občas sa mi zdalo akoby medzi dvomi za sebou nasledujúcimi scénami mala byť ešte jedna ďalšia, no nebola). V druhom rade, momenty, ktoré mali byť vtipné boli buď nudné (čistenie dutín pred spaním) alebo trápne (buran Owen). A ani tie, pri ktorých by som mal s postavami súcitiť vo mne žiadne emócie nevyvolali. A v treťom rade, i keď mám rád Stevea Martina aj Johna Candyho, spolu im to akosi škrípalo, necítil som medzi nimi žiadnu chémiu. Takže buď som bol pri sledovaní v zlom psychickom rozpoložení alebo je John Hughes totálny packal. Prikláňam sa však skôr k možnosti číslo dva. 40 % ()

campix 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuji americkou komediální klasiku, která se v televizi pouští stále a stále dokola o všemožné svátky. Rodinná zábava, která i na několik shlédnutí nebude nudit. Letadla, vlaky, automobily sázejí především na souhru ústřední dvojice Steve Martin a John Candy, která funguje na výbornou. Příjemná stopáž a přesně dávkované vtipy a tragické vyústění z tohoto filmu dělá pro mě u nás neprávem zapomenutou klasiku, kterou bych v televizi viděl několikrát a stále by mi to nevadilo. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Absolútne absolutórium vo filmografii Stevea Martina, sekundujúci John Candy bol miestami v ešte lepšej komickej kondícii. Všetko je založené na až príšerne jednoduchom scenári, z ktorého je prostredníctvom originálnych scén vyťažené maximum. Vôbec celý film je vlastne maratón hlášok ktoré si treba dopriať v angličtine, pretože nahrádzať v geniálne (neslušne) vtipných dialógoch slovo 'fucking' slovom 'kravka', je až úbohosť a film stráca neskutočné čaro absurdnej geniality mnohých scén. Na dôvažok však dokáže film byť aj tragicko dojemný, hlavne v závere je všetko tak sentimentálne krásne, že slza (ako pečiatka kvality na záver) nechýbala. 90%. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Scenárista komediálnych legiend Vánoční prázdniny a Sám doma sa spojil s mojim neobľúbeným hercom. Steve Martin sa tu plahočí rôznymi dopravnými prostriedkami, rozčuľuje ho John Candy a na záver spolu naservírujú trošku toho ľudského tepla. Nuda, nuda, šeď, šeď. Absolútne mi uniká pointa tunajších vysokých hodnotení. ()

Stocki 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale já jsem nejspíše viděl jiný film, protože sice jsem se párkrát pousmál, ale že bych se za břicho popadal, to tedy určitě ne. Od zdejšího hodnocení jsem čekal cosi zábavnějšího, já se však bohužel místy i nudil. Závěrečných 25 minut jsem musel dokoukat až druhý den, jelikož jsem u toho usnul, takže za mě žádný zázrak (33%). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně na letišti ve Wichitě, když zaměstnanec aerolinky oznamuje, že let byl zrušen, můžeme za ním na tabuli vidět cílovou destinaci „nikam". (10milda)
  • Oblíbený film Stevea Martina. (D3VIL)

Reklama

Reklama