Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastávající šestnáctiletá dívka Samantha Baker (Molly Ringwald) na jejíž narozeniny zapomněla většina příbuzných z prostředí americké školy, touží, jako mnoho dalších po chlapci jménem Jake Ryan. Na školním večírku se snaží upoutat jeho pozornost, ale místo toho se spíše stane obětí sázky. A navíc zjistí, že Jake má jinou dívku, která se na něj lepí jako klíště. Aby toho nebylo málo, tak domů na návštěvu jí přijeli prarodiče a na výměnný pobyt Číňan Long Duk Dong. (Lenarek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Na teen romantickou komedii film obsahuje podezřele vysoký počet zábavných wtf scén, které velmi dobře balancují na hranici trapnosti, ale Hughes velmi dobře ví, kde už má přibrzdit a to je vlastnost, které se bohužel dnešním obdobným filmům nedostává. Jinak romantická linka filmu mezi Molly (která se mi poprvé ke konci libila) a velmi nevýrazným Schoefflingem je nulová, ale naštěstí nehraje vůbec prim. Režisér asi věděl jaký poklad má v ultimátním Michaelu Hallovi, který si imho krade celý film pro sebe a je jednoduše boží a tak dostal hodně prostoru. Také ten Číňan je hodně ultimámátní postava, celkově je to absolutně feel good záležitost, hodně jsem se smál a jsem velice spokojený. A na party hraje Patti Smith - tak to má být :) ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Hughes píše skvělé dialogy a posouvá hranici nadsázky vysoko. Některé dějové zákruty už by dnes byly příliš kontroverzní, ale pracuje se s nimi naštěstí spíš v duchu hyperboly. To, že si Molly Ringwald a Anthony Michael Hall kradou film pro sebe asi nepřekvapí, ale i herci ve vedlejších rolích se velmi snaží vytřískat maximum ze svých scén. Pestrý soundtrack je příjemným bonusem. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Řekla bych vcelku opomíjený snímek podle zdejšího hodnocení, za to opravdový skvost. Takhle si představuju, že by měla vypadat romantická komedie, ne ty sračky, co se dneska v USA točí. Má to hlavu a patu - prostě děj běží, nějaká zápletka, rozuzlení blablabla...jo normální...ale je to tu doplněné naprosto vynikajícím humorem, takovým nenásilným ale přitom vkusným a k tomu tu jsou výborní a příjemní herci. Velmi pohledná a napohled zajímavá Molly Ringwald, jejíž postava je ještě zajímavá i svým charakterem aneb mírně sarkastická (takové postavy mám vždycky ráda), troufalá, ale přitom trošku v pozadí. A.M.Hall tak ten neměl chybu, většího outsidera byste těžko pohledali, ale přitom se choval jako kdyby byl naprostý borec, to na něm bylo to skvělé. Ale co se týče M.Schoefflinga, který měl být asi 3. nejdůležitější, tak ten tam byl spíše jen pro okrasu. Každopádně charakterové typy na střední jsme tu měli úplně všechny, střelenou rodinu k tomu aneb ten její brácha, Mike myslím, byl naprosto boží....ty jeho kdyby kdyby lezla z mých úst ve vhodné chvíli, tak to by bylo super......prostě whole package. Tomuto filmu nic nechybí, nic nepřebývá.... Dodatek 3.3.2013 V 17. episodě Go on, se na film několikrát naráží. A to mě přimělo přemýšlet o tom, že v podstatě pořád se mi poslední dobou stává, že se podívám na snímek, o kterém jsem nikdy předtím neslyšela a najednou se všude začne objevovat? Buď v narážkách, scénkách nebo o něm někdo píše či mluví. Tak jen takový malý poznatek jsem tu chtěla dopsat. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

V komentáři z o rok starší sračky "Vesmírný lovec" jsem psal, že Molly Ringwald zatím nic moc a že její čas (jak herecky, tak fyzicky) přijde. No a rok se s rokem sešel a už je to tady. V 16 letech už nám začíná růst do krásy a díky Sixteen Candles a později Breakfast Clubu se z ní stala velká hvězda a idol teenage girls osmdesátých let. Samozřejmě měla štěstí na Johna Hughese, protože jeho teenage komedie jsou prostě ty nejlepší, co kdy Hollywood stvořil. Sixteen Candles byla jeho prvotina na režisérské stoličce, nikoliv na poli scénáristickém, kde už v této době měl jméno. Co se týče filmu samotného, kromě krásné Molly zaujme též další teenage hvězda této dekády Anthony Michael Hall a songy, většinou převzaté z jiných filmů. ()

Trifi 

všechny recenze uživatele

Takový předkrm od Johna Hughese před Breakfast Club... Místy neskutečně vtipné, po celou krátkou stopáž pak minimálně zábavné a příjemné. Silně nadprůměrná romantická komedie, která i po těch téměř třiceti letech bez námah smázne většinu dnešní produkce... A body navíc za úžasně přirozenou Molly Ringwald. S klidnou duší 85 %. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Pokoj Samanthy (Molly Ringwald) byl ve skutečnosti postaven v tělocvičně, kde probíhaly scény s tanečním večírkem. (HellFire)
  • Dort na konci filmu byl vyroben z papíru. (HellFire)

Reklama

Reklama