Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastávající šestnáctiletá dívka Samantha Baker (Molly Ringwald) na jejíž narozeniny zapomněla většina příbuzných z prostředí americké školy, touží, jako mnoho dalších po chlapci jménem Jake Ryan. Na školním večírku se snaží upoutat jeho pozornost, ale místo toho se spíše stane obětí sázky. A navíc zjistí, že Jake má jinou dívku, která se na něj lepí jako klíště. Aby toho nebylo málo, tak domů na návštěvu jí přijeli prarodiče a na výměnný pobyt Číňan Long Duk Dong. (Lenarek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Anderton 

všechny recenze uživatele

16 sviečok je dosť možno jediná skutočne vtipná (rozumej netrápna) teenagerská komédia, aká kedy vznikla. Nepočítam relatívne vážnejšie filmy, ako rovnako Hughesov Breakfast club a spol. Prečo sa teen komédie od cca nového tisícročia na túto starú klasiku nechytajú? Za prvé nikto nie je v súčasnosti Hughes a dnes zo všetkého cítiť kalkul, ja ho zo 16 Sviečok vôbec necítim, len úprimnú dejovú a situačnú anarchiu :) Možno nie sú ani prirodzené mladé herečky typu Molly Ringwald, neviem... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať. Je to neuveriteľne cheesy. Má to v sebe tú neprekonateľnú atmosféru 80 rokov. Skvelú hudbu a pekne vytvorené charaktery. Ringwaldová je krásna a Anthony Michael Hall pohoďák. Tiež poteší štek Johna a Joan Cusackovcvov. Ale línia so svadbou celému filmu uberá na atraktívnosti, pútavosti a tempe. V konečnom dôsledku je strašne rušivá a pre mňa osobne narúšala hlavnú líniu. Pravdou ale je, že aj tak sa nejedná o žiadny veľký zázrak. Hughes teenagerom rozumie a má cit pre akúsi emocionálnu vypointovanosť. Nikto nie je úplne nagatívny, každý viac menej hľadá a túži. A v tomto to funguje. Suma sumarum je to príjemný a oddychový film. Keby som ho videl ako mladý tak by som ho zbožňoval, takto ma trocha hodnotovo obišiel. ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekala něco vkusnějšího, protože jsem se za protagonisty většinu filmu styděla. Nakonec pobavila akorát "veselá" nevěsta. Každopádně nebýt alkoholu či drog, není odkud brát zdroj vtípků, protože hrdinové jsou spíše únavní než zábavní. Nejsympatičtější je nakonec hezoun Jake: krásný, bohatý a nerozmazlený. Beru to jako další pohádku na téma Princ a Popelka. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nejprve je třeba si říct, že Snídaňový klub to rozhodně není. Dokonce ani Ferris Bueller ne.....vlastně rámcově jde, co se týče žánru, o klasickou šablonu bez jakéhokoliv invence navíc (tedy nepočítáme li Longa Duka Donga). Ale také musíme brát v potaz, že vlastně jde o režisérský debut.....debut potvrzující nástup Molly Ringwald, debut podkreslený atmosférou osmdesátých let, debut startující Hughesovu svatou teen čtveřici, debut metoucí cestičku kultovnímu Snídaňovému klubu, debut sice bez nápadu, ale debut ozářený šestnácti svíčkami na dortu nevinnosti, dospívání a prvních zamilování.......k..ňa, to jsem se rozněžnil :D ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle by měl vypadat režisérský debut. Nápaditě a originálně. Hughes zvládl tohle a ještě mnohem víc. Neuvěřitelné situace, které občas nemají daleko k realitě. Za celých 90 minut jsem nenašla hluché místo, ten film přetéká nápady a já se královsky bavila. Rozhodně jeden z filmů, který formoval tenhle specifický žánr. 9/10 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Pokoj Samanthy (Molly Ringwald) byl ve skutečnosti postaven v tělocvičně, kde probíhaly scény s tanečním večírkem. (HellFire)

Reklama

Reklama