Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pobuřující komedie od spisovatele a režiséra filmů Sixteen Candles a Snídaňový klub o tom, jak hodně se může zvrtnout legenda o Frankensteinovi. Kritiky uznávaný filmař John Hughes dal dvěma neoblíbeným troubům, počítačovému mágovi Ilanu Mitchell-Smithovi a jeho nejlepšímu příteli Anthonymu Michaelu Hallovi, moc stvořit „dokonalou ženu“ (Kelly LeBrock). Pomocí počítače si vyrobí živou Lisu, krásnou a chytrou, přesně podle jejich představ. Ta dokáže dělat kouzla a pomocí nich dělá chlapcům problémy, které jim ale zároveň pomáhají zapadnout mezi ostatní a nadělat si přátele. Sci-fi Podivná věda oživuje oblíbené fantazie teenagerů za doprovodu rockových rytmů mnoha hudebních hvězd, včetně Oingo Boingo. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvé dva Hughesove filmy môžem. Majú pre mňa rovnakú silu a váhu ako ranný Linklater. Sú mi dokonca v mnohom sympatickejšie ako podobné zárezy v súčasnosti. Weird Science ide inou cestou. Má to perfektné miesta - konfrontácia s Garyho rodičmi je správne Epic. Rovnako aj scény na párty u Wyatta doma. Kelly LeBrock je krásna a mladý Robert Downey s Billom Paxtonom správne prehrávajúci. Problém je, že film strašne zostarol. Okrem pár vtipov, neponúka súčasnému divákovi takmer nič zaujímavé a pamätné. Teda niečo v čom napríklad taký The Breakfast Club vynikal. Svojho času to mohla byť pecka. Je to jeden z tých filmov, ktorý kebyže vidím, keď som mladší tak mi ulahodí riadne. A sám budem snívať nad takouto vysnenou kočkou. Ale ten ideálny svet, kde sa všetko vyrieši za jeden večer už akosi neviem strebať tak rýchlo a naivne ako pred desiatimi rokmi. Čo je asi moja chyba. Každopádne pre mňa zatiaľ najslabší Hughes. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Solidní bláznovina. Musím říct, že kam se na tuhle osmdesátkovou slátaninu hrabou dnešní Prcičky a podobné. Tohle opravdu nemělo ani hlavu ani patu a přesto to bylo dosti zábavné. Kelly LeBrock je skutečně dokonalá do role. Moc mě bavil mladý Downey a ještě mnohem více mě zabavil Paxton, ten byl dokonalý! Učitel Berryman byl taky dobrý vtip. Příjemná věc. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Já mám ohromný nápad Henry. Co kdybychom se, až se najíme, zastavili u Wayata? Ten chudáček musí být dneska večer sám doma. - Copak on nemá nic ke čtení? - To já nevím drahý, ale pro teenagera určitě není nic důležitější než jeho prarodiče." Jde vidět, že A.M. Hall byl asi Hughesův největší oblíbenec. Tři filmy? To je nejvíc. Molly Ringwaldová se objevila jen ve dvou, stejně jako John Candy. Jinak tohle byla hrozná konina, ale hrozně skvělá konina, prostě parádní scifi fantasy komedie, aneb John umí jiný žánr než citově laděné teen komedie. "Nemám přátele, Liso. - To nemá. (Cink.) - Teď už máš." a otevře dveře a tam snad celá škola s debilním úsměvem. Jinak Robert Downey Jr. jako totální ucho? Jasně proč ne:) A tímto filmem mám zhlédnutou celou Hughesovu režijní filmografii. Hip hip hurá! ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Film jsme viděl až 26 let po jeho zrodu tudíž i náhled na něj nebyl takový jaký by byl znát ten film dříve. Každopádně námět, že si parta kluků vytvoří dokonalou ženu není vůbec špatný a dokázal dobře zabavit, zvlášť v kombinaci s nejednou úsměvnou scénou. Na stranu druhou akce s motorkáři či dvojice frajírků, atd.. film dost srážely. Dle men nevyrovnaný film se zajímavým tématem => 3z5 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Breakfast Club ve mně vyvolal zájem o režiséra Hughese. Snídaňový klub je ale jen jeden. Weird science je jediný další jeho film, který mne bavil. Je to sice jen nablblá komedie o dvou šprtech co touží sbalit holku, tak si vytvoří jednu kočku na počítači, ta se zhmotní a ukáže jim zač je toho loket, zábava to ale je. 70% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • John Hughes napsal scénář k filmu za pouhé dva dny. Je tak zaznamenán v Guinessově knize rekordů. (ČSFD)

Reklama

Reklama