Reklama

Reklama

Mustangové

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve snaze zachránit své manželství s Marilyn Monroe napsal dramatik Arthur Miller scénář filmu Mustangové, jehož realizaci nabídl Johnu Hustonovi. Před pětačtyřiceti lety z něj vzniklo poutavé drama o jedné ženě, třech mužích, divokých mustanzích a hledání štěstí, ve kterém se po boku křehké plavovlasé divy objevili Clark Gable, Eli Wallach a Montgomery Clift. Milostný příběh stárnoucího kovboje Gaye a bývalé striptérky Roslyn, kteří se s přáteli vydávají po stopách divokých koní, odkazuje k typicky millerovským situacím, představujícím všednodenní hrdiny, kteří se navzdory prožitým trápením snaží zachovat si aspoň zbytky iluzí. Navzdory vynikajícím hereckým výkonům, fascinující kameře Russella Mettyho (Dotek zla, Spartakus) a sugestivnímu hudebnímu doprovodu se Mustangové v době vzniku nestali diváckým hitem; snad i proto, že na upřímné pokusy bořit mýty amerického západu prostřednictvím poněkud ponurého příběhu a rozporuplných postav se fronty nestojí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

Madison 

všechny recenze uživatele

Krehká blondínka veľkomestská nájde útočisko v náručí ,,divochov", ktorí jej ukážu obrátenú stránku života, bezstarostnú, energickú a vášnivú, aby jej pokojne ubiehajúci život bol znovu pochovaný krutými maniermi Divokého západu. Slávne ikony filmového neba si zahrali v príjemnej romantickej konverzačke, kde sa až v druhej polovici filmu zoznamujete so skutočnými povahovými črtami postáv, nie zrovna očakávanými. Som zaťažená na sladký úsmev Clarka Gablea, ale inak sa mi film chvíľami nepríjemne vliekol, záverečná polhodina však stála za to. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Herecky hvězdná a netradiční vztahovka z prostředí nevadské pouště, napínavá v závěrečných scénách uhánění divokých koní. Příběh je volnější a vedlejší, hlavní je psychologie čtveřice nezávislých, sebelítostivých postav. Nedávno se našla hambatá scéna Marilyn, vystřižená z finální verze filmu, tak prosím, sem s ní. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Kdyby ten scénář nebyl manželův dárek. Takto po většinu filmu sledujeme, jak se tři muži točí okolo MM, svěřují se jí se svými bolístkami, cvrlikají, jak je úžasná, a chtějí být od ní spaseni. Na demystifikaci kovbojské romantiky dojde až v závěrečné třetině a John Huston v ní prokazuje své režisérské umění. Bohužel účelem filmu byla MM a nikoli kovbojská realita. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

The Misfits patří mezi velmi oblíbené zlomové filmy. Ta hlavní trojice Gable, MM a Clift byla na konci svých sil, stejně jako epocha, ve které divocí koně žili svobodně na pláních Nevady. Je v tom cosi symbolického, co motivuje diváky se stále znovu a znovu vracet. Přesto by určitý nadhled při hodnocení nezaškodil. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý film. Kdo má rád koně, pro toho to muselo být i bolestné u srdíčka. Film pojednává o kšeftování s koňmi, potažmo chytání divokých mustangů a jejich následném prodeji. Ale něco zajímavého k filmu: nejprotivnějším protagonistou filmu byla Marilyn MONROE. Chodila pozdě na natáčení, měla neustále špatnou náladu a migrény, což otravovalo již tehdy velmi nemocného Clarka GABLEA. (Koneckonců zemřel 2 měsíce po ukončení filmů na srdeční infarkt ) což velmi vyčítali M.M., že to bylo jejím neukázněným počínáním, že museli na ni ostatní herci čekat mnohdy ve 40.stupňových vedrech než se jí uráčilo přijet. No, kdoví, jestli by totéž nepotkalo Gablea, ikdyby Marilyn byla disciplinovaná. Sám měl vědět, zda tato náročná role v náročném přírodním prostředí jemu samotnému nezhorší zdravotní stav. Ale zahráli to všichni bezvadně. Jo, film stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (34)

  • Montgomery Clift byl jedním z mnoha idolů Marilyn Monroe. Při prvním setkání se spolu opili. Ona rumovými koktejly a on skotskou whisky. (Pavlínka9)
  • Poslední den natáčení si Clark Gable povzdechl: "Bože, jsem rád, že toto natáčení skončila. Monroe by mi přivodila infarkt". Další den jej infarkt skutečně postihl a za deset dní zemřel. (Kulmon)

Reklama

Reklama