Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Partana, kmotřenec mafiánského vůdce, je nájemný vrah, který je zvyklý "odstraňovat všechny potíže rodiny Prizziů". Na rodinné svatbě se zamiluje do krásné Irene. Krátce poté dostane Charlie za úkol zlikvidovat pokladníka Maxe Hellera, který zpronevěřil mafiánské rodině Prizziů více než 700 000 dolarů. Zastřelí ho v garáži jeho domu a pak čeká na paní Hellerovou. Překvapeně zjistí, že je to Irene, která ho přesvědčí, aby ji nezabíjel. Charlie však musí najít chybějící peníze. Idylka zamilovaného muže skončí ve chvíli, když zjistí, že Irene, se kterou se oženil, je jeho kolegyní z branže. A když mají později zabít jeden druhého, je to už hotová manželská krize... (TV Nova)

(více)

Recenze (172)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poněkud netradiční gangsterka s Jackem Nicholsonem. Ten hraje člena mafiánské rodiny, který dělá, co se mu řekne. Vše se změní ve chvíli, kdy potká Irene. Ta kupodivu taky nemá problém si zašpinit ruce, a proto jim to klape. Pak je ale doženou hříchy z minulosti a oba čelí před nepříjemnou volbou mezi rodinou a svým partnerem. Líbily se mi některé zvraty, které byly docela nečekané. Prostředí mafie je dost drsné a Kathleen Turner to tu vážně sekne. "Rodina má přednost." ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Medzi charizmatickým Nicholsonom a ešte vtedy nádhernou Turner, to neuveriteľne iskrí. Aj keď brutálna posadnutosť a bleskurýchla zamilovanosť na mňa pôsobila prehnane, nič to nemení na fakte, že sa jedná o vydarený mafiánsky kúsok. Citovanie replík z Krstného otca v žiadnom prípade nepôsobí ako plagiátorstvo, ale ako pocta žánru s pridaním hustých čierno-humorných prvkov a vášnivej, romantickej dejovej línie. ()

Reklama

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Nebýt tento film od Hustona, vsadím se, že by o něm nikdo nikdy neslyšel - a v prvé řadě by v něm ani nehrály hvězdy formátu Jacka Nicholsona, jež alespoň zachraňují, co se dá. Přesto se dalo očekávat mnohé: film podle knihy a scénáře (bohužel stárnoucího) Richarda Condona natočený jedním z nejznámějších a nejlepších hollywoodských (bohužel stárnoucích) režisérů. Výsledkem je však jakási nevtipná a překombinovaná komedie s technickým zpracováním na úrovni mírně nadprůměrné televizní inscenace (ale dobrými herci). No jo, no. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Filmy s gangsterskou tématikou patří k mým nejoblíbenějším. Čest rodiny Prizziů bych, ale bohužel zařadil k těm slabším kouskům. Je to vlastně taková mafiánská love story a ačkoli to má všechny atributy podobně laděných snímků, Nicholson je jako vždy skvělý a místy jsem se dobře pobavil, úrovně klasik jako Kmotr či Mafiáni to ovšem nedosahuje. Rozvleklost děje by mi ani tolik nevadila, spíše fakt, že tvůrce nedokázal několik zajímavých motivů přetavit v jedinou nezapomenutelnou scénu. Ohromná škoda, protože s trochu nápaditějším scénářem mohli Prizziové aspirovat na zařazení mezi nejlepší díla žánru. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Debilita s nepřesvědčivým Nicholsonem v roli mafiánského zabijáka. Jako velký fanoušek mafiánských filmů jsem očekával rozhodně víc. Nebyla to totiž komedie (vůbec to totiž neni vtipnej film a to je u komedie dost problém) a určitě to nebyl klasickej mafiánskej film. Prostě blbost kterou jsem ani nedokoukal. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • John Huston sa v roku 1985 stal vďaka snímke Česť rodiny Prizziovcov najstarším človekom na svete, ktorého film bol nominovaný na Oscara. Stalo sa tak, keď mal presne 79 rokov a 184 dní. (Hamaradža)

Reklama

Reklama