Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Partana, kmotřenec mafiánského vůdce, je nájemný vrah, který je zvyklý "odstraňovat všechny potíže rodiny Prizziů". Na rodinné svatbě se zamiluje do krásné Irene. Krátce poté dostane Charlie za úkol zlikvidovat pokladníka Maxe Hellera, který zpronevěřil mafiánské rodině Prizziů více než 700 000 dolarů. Zastřelí ho v garáži jeho domu a pak čeká na paní Hellerovou. Překvapeně zjistí, že je to Irene, která ho přesvědčí, aby ji nezabíjel. Charlie však musí najít chybějící peníze. Idylka zamilovaného muže skončí ve chvíli, když zjistí, že Irene, se kterou se oženil, je jeho kolegyní z branže. A když mají později zabít jeden druhého, je to už hotová manželská krize... (TV Nova)

(více)

Recenze (172)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Komedie? Ale kdeže. Spíš mafiánská hříčka, ve které se z husta intrikuje. Souboj různých zájmů, jako jsou boj o život, o místo v rodině, o lásku, o peníze...nebo právě o čest. Uprostřed toho je Charlie a žena, do které se zamiluje. Nutno dodat, že rychlostí a způsobem, který byl asi jedinou směšností. Všechny ty pletichy byly ale přehledné, dávaly smysl a do poslední chvíle nebylo zřejmé, jak to dopadne. Potud tedy spokojenost, ale ta skoro divadelní odlehčenost mi tentokrát moc nesedla, byl bych raději za čisté drama, nebo naopak víc humoru. Nedávno jsem viděl Přeber si to...tam to bylo podobné, ale humoru bylo o chlup víc. Přesto bych lépe hodnotil, spíš tento film. Scénář je chytřejší. Za mě hodnocení, tak 77% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro mafiánské filmy z Ameriky. Resp. nebaví mě. A bohužel ani Nicholson s Turner nejsou výjimkou. Skvělý barrandovský dabing s Evou Hudečkovou, Alfrédem Strejčkem a Jiřím Holým (plus mnoho výborně vybraných hlasů ve vedlejších rolích. Filmy s kmotry bývají dlouhé, krvavé, pro našince s bezelstným uvažováním nepochopitelné. Všechno tohle mi sráží body dolů. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní tohto filmu som mal akýsi zvláštny pocit. Filmov z mafiánskeho prostredia mám napozerané veľa a tento film mi prišiel ako najmenej autentický z nich. Už len Nicholson ako mafián nie je asi práve šťastná voľba, aj ked je to fantastický herec, ktorý dokáže zahrať čokoľvek, do tejto role sa mi veľmi nehodil. Podobne to je aj s ďalším obsadením Rodiny (s výnimkou Roberta Loggiu, ktorý tu dostal príliš málo priestoru). William Hickey sa do úlohy bossa naozaj vžil, no stále som v ňom videl len toho dementného dedka z Christmas Vacation. Proste v obsadení figuruje na môj vkus príliš málo Talianov. Celkovo však ide o nadpiemerný film s kvalitnými hereckými výkonmi, no v rámci "mafia movies" ho asi nezaradím do mojej TOP10. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Miluji mafiánské filmy a Čest rodiny Prizziů jsem si přál dlouho vidět. Příběh je perfektně napsán a snad ještě lépe zahrán. Výkon charismatického Jacka Nicholson je famózní, ale on mě snad ještě v žádném filmu nezklamal. Životní výkon podala dcera režiséra Anjelica Huston, která za svou roli dostala Oscara za vedlejší výkon. Legenda John Huston se rozloučil famózně a natočil snímek, který se ve svém žánru rozhodně neztratí. Když si to v hlavě sumíruju, tak vlastně nemám co zásadního vytknout, tudíž plný počet :)..... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film oscarový, no veľmi som sa nudil. Nicholson bol vždy veľký, no príbeh ma nezaujal. Mafiánske príbehy by predsa mali byť strhujúce a mňa to nestrhlo. Príliš veľa dialógov o ničom na úkor drámy, príbehu, zápletky. Pre mňa zatiaľ najslabšia z veľkých gangsteriek. To už aj blbosti s 50 centom sú zaujímavejšie. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Autor předlohy a scénáře Richard Condon napsal kromě knihy "Prizzi's Honor" také ještě další 3 díly, a to "Prizzi's Family", "Prizzi's Glory" a "Prizzi's Money". Další známé dílo autora je také "Manchurianský kandidát", který byl zfilmován dokonce dvakrát. (dokec)

Reklama

Reklama