Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvy z mnoha Slyovych filmov o uteku z nejakeho väzenia. Tentokrat zajateckeho lagra pocas druhej svetovej. Nebol by to Sly, aby to neskombinoval s nejakym sportovym filmom. Supernudny box nahradil sportom, ktory ma uspava este viac. Futbalom. Zatialco boxera som nikdy nemal problem mu uverit, tak futbalistu som mu neveril ani na sekundu. Cely cas som mal ale pocit, ze by bol film bez Slyovej nie dvakrat sympatickej postavy a linie o uteku ovela lepsi ak by sa naplno sustredil na charizmatickeho Cainea a lepsie sa vygradoval zapas. Behom zapasu som mal pocit, ze vlastne ani o nic nejde a je uplne jedno ktora strana vyhra, kedze sa ani pre jednu nic nezmeni. Nakoniec aj linia s utekom vyustila do stratena. Najviac ma bavil Max von Sydow ako slusny esesak, ktory ma celu vojnu na haku a zaujima ho len ferovy zapas. No a co sa tyka toho lagru, tak uz v mojom oblubenom filme Stalag 17 bol lager vykresleny az prilis pohodovo, ale oproti nemu lager v tomto filme pôsobi skoro jak prazdninovy kemp. Az som sa divil, preco vlastne z neho chcu zdrhnut a riskovat zivot. Vysledkom je nudny film, ktory nestoji ani za jedno pozretie. 4/10. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Vítězství jsem viděl jako Stallonův fanda někde ve 20ti a už tehdy mě to přišlo divný. Ono je to pěkně natočené, nenudí to, ale je to absolutně debilní. Šílený námět kombinuje válečný, vězeňský a sportovní film. Scénář hoří - fešácký zajatecký tábor se spravedlivým velitelem, padělatelem co sežene foťák či doklady, neuvěřitelné scény (útěk, návrat bez trestu) až po naprosto absurdní poločasové rozhodnutí a finální útěk (nikdo by nestřílel?). Caine a von Sydow nemají co hrát a Stallone se do válečného filmu nehodí (jeho postava je tu vlastně navíc). Dlužno říct, že je tu pár legendárních fotbalistů (i když většina po čtyřicítce) v čele s famózním Pelém, finální fotbalový zápas je naprosto lahůdkový a jako fotbalový fanda jsem nadšený, že jsem taky jednou viděl ve filmu fotbal a ne nějaký americký sport. Pěkně jsem si zafandil :) Jo a Stallone v brance rozhodně není marný, v naší kapr lize jsou stokrát horší tragédi. Takže asi neutrální 3*. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý športový film s vojnovou tématikou. Má veľmi dobrý príbeh o skupinke spojeneckých zajatcov na čele s bývalým futbalistom v nemeckom tábore, ktorí sa okrem iného venujú aj hre futbalu a keď si ich všimne vysokopostavený nemecký dôstojník, rozhodnú sa pre zápas zajatcov proti nemeckým vojakom, v ktorom už ale nepôjde len o zážitok z hry. A navyše odboj zatiaľ chystá prípravu na útek futbalistov. Spracovanie sa mi páči, ale dalo sa z toho získať aj viac. Celá táto tématika je veľmi zaujímavá, takže väčšina času filmu dokáže bez problémov udržať divákovu pozornosť, dej je dobre podaný a doplnený ešte o viacero zaujímavých prvkov, hlavne snahu amerického zajatca uniknúť a takto na slušnej úrovni to funguje väčšinu času, len škoda, že samotné finále, teda futbalový zápas na štadióne je dosť nezvládnutý a je rozhodne najslabšou časťou filmu. Čo sa týka samotnej akcie špecifickej pre tento typ filmu, tak jej tu až tak moc nie je. Futbalových scén je len pár, ale na tie v tábore sa pozerá dobre a tak škoda, že ten záverečný pôsobí tak moc umelo, ale okrem toho som spokojný so všetkým, čo sa týka úteku amerického zajatca v podaní Sylvestra Stallona, nie je to nejak zvlášť prepracované, ale aj tak dosť dobre zvládnuté. Herecké obsadenie je výborné, Michael Caine v hlavnej úlohe, spomínaný Sylvester Stallone, veľmi ma potešila účasť Pelého a aj charizmatický Max von Sydow. Réžia je len úplne priemerná, ničím nevynikajúci štandard, ale pre potreby filmu určite stačí a technická stránka je na tom dobre. Víťazstvo určite nepatrí medzi nejaké výnimočné filmy, ale kvôli zápletke a obsadeniu sa na to pozerá viac než dobre, páčil sa mi už pred mnohými rokmi a stále si ho rád občas pozriem. 72% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $10,853,418Tržby Celosvetovo $27,453,000║ Oddychovka, ktorá nič nekazí ale nedá ani nič na viac, pre známych hercov(Caine, Stallone, von Sydow) to bola skôr taká prechádzka než zdatné herecké výstupi. /videl v kine: 60%/ (videl na festivale Art Film Fest 2010) ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Skoda, prvni cast filmu neni spatna, ale ten zaver, to je klasicka americka pateticka hruza. Stallone je stejne tragickej fotbalista jako formulovy zavodnik. Film se utapi v tech nejvetsich filmovych klise jako chycena penalta v posledni minute a uplne pitomi nemci. Dost skoda, ze tim zkazili ucast tolika skutecnych hracu, v cele s Pelem. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Pelé hraje ve filmu s číslem deset, stejně jako během své skutečné fotbalové kariéry. (Vojcl)
  • Tento snímek mohl mít klidně v záhlaví uvedeno "Natočen podle skutečné události". Scénáristé vycházeli z tzv. Zápasu smrti, který sehráli ruští vězni proti vybranému mužstvu luftwaffe v koncentračním táboře. Rusové, bývalí hráči moskevských klubů, porazili letce 5:1 a několik z nich, mimo jiné výborný brankář Trusevič, skutečně byli popraveni. (Robbi)
  • Hlavní děj skutečného příběhu, kterým byl snímek inspirován, se odehrál na okupované Ukrajině. Hráči Dynama a Lokomotivu Kyjev byli spojeni do týmu Start a zápas se odehrál v roce 1942. Přestože většina hráčů měla být zastřelena záhy po vyhraném utkání, oficiální vyšetřování v 80. letech prokázalo, že řada hráčů přežila nejen toto utkání a pobyt v táboře, ale i celou válku. Někteří z hráčů byli skutečně zatčeni, mučeni a usmrceni nebo „alespoň“ odvedeni a uvězněni v koncentračním táboře, nikoli ale bezprostředně po utkání. (Posheidon)

Reklama

Reklama