Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americko-irsko-britský film, který režisér Tommy O'Haver natočil podle stejnojmenné knihy, vypráví příběh dívenky Elly, která žije v magickém světě, kde jsou všechny děti při narození obdarovány pohádkovou Kmotřičkou. Ella jako dar a zároveň prokletí dostala poslušnost a proto nemůže odmítnout žádný příkaz. Aby se osvobodila a získala vládu nad svým životem, musí přelstít království plné obrů, lidožroutů, zlých nevlastních sester, mluvících knih a zákeřných intrik. Pokud se jí to podaří, možná na své cestě potká lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (217)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Střelená nápaditá pohádka! Mockrát jsem si při tom vzpomněl na Shreka, který taky tak nějak kombinoval všechno. Obrovským plusem je kreativita okolo Ellyina prokletí a hudební čísla! Ale nestačí to zase v samotném příběhu, kdy to je často tlačené na sílu a humor je takový, jaký je. Nicméně Anne Hathaway, tady asi nastavila nový vrchol sladké dívenky! 60% ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Zakletá Ella se odehrává v podivně pokroucené pohádkové řísi, která svým svérázem není úplně daleko od Shrekova animovaného světa. Jinak je to ale naprosto nenáročná oddechová pohádka, která si opravdu na nic nehraje... A s rozjásanou roztomilostí hlásá: Jsem blbá, jsem tady a mám z toho radost. Tak proč bychom se neradovali taky, jářku? (Osobní poznámka na konec: Anne Hathaway má asi nejkrásnější horní končetiny, jaký jsem kdy viděl. A aby nedošlo k mejlce... termínem "horní končetiny" myslím tu část těla od ramen po konečky prstů.) ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Film jsem měla dříve strašně ráda a mohla jsem se na něj koukat pořád dokola. Teď s odstupem času vidím, že je vše moc umělé, nijaké a prvoplánované. Ale i přesto si dovolím dát 4 hvězdičky, protože rozhodně se u filmu bavím i teď, jsou zde krásné písničky a hlavně Anne Hathaway patří k mým oblíbeným herečkám a tady se mi velmi líbila. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dá se Popelka natočit s nápadem? Dá! Jak dokazuje Ella a ostatní osazenstvo filmu: víla kmotřička věčně navátá, princ prchající před svým fanklubem, zlovolný strýc na trůně nebo elf, který chce být právníkem. Pohádka je modernizovaná a vtipná, hraje si s klasickými motivy (střevíček, dýně, půlnoc na plese..) v nečekaných souvislostech a nebojí se zlehka drknout do tématu soužití různých etnik (elfové/židi, obři/afroameričané). Ella, přestože je svázaná nechtěným darem poslušnosti, je přesto šibalská a svéhlavá, a dokáže si najít cestu, jak se pokusit o záchranu nejenom sebe, ale celého království. Skvěle využitý Cary Elwes, který od dob Princezny nevěsty udělal v pohádkovém světě velký skok od jelimanského klaďase po záporáka. Hughovi Dancy se povedlo vytvořit prince, který není jen hezounek, jehož úkolem je trpně políbit nevěstu a pak si ji odvést až na věky, ale je to kluk, kterého některé věci štvou, a který se dokáže prosadit jako plnohodnotný protějšek Popelky. SHRNUTÍ: Každé půlnoční překvapení na plese nemusí zahrnovat ztracený střevíček. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Proč se na tento film dívat? Jedině kvůli Anne a dosti originální kletbě. Na Anne se dobře kouká a kletba přinese několik zajímavých a celkem vtipných okamžiků. Na druhou stranu film je bohužel rodinný, takže se tvůrci nemohl příliš odvázat. Ella nejvíce připomíná popelku, ale film obsahuje neskutečný mix i dalších postav či světů. Výrazným prvkem, pro mne dosti neoblíbeným, je sklouznutí do žánru bláznivých komedii, což znamená historicky zprzněné fantasy a notnou dávku trapně-vtipných scén. Dalším výrazným jevem je očividně nízký rozpočet filmu. Film se našim kinům vyhnul, ačkoli propadák to rozhodně není a cílovka (rodiny s dětmi), by si přišli jistojistě na své, neboť i dospělí si z filmu něco odnesou. Celkově lepší 2*. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Název města Lamia, kde princ Char žije, je latinské označení pro čarodějnici nebo upíra. (Teres)
  • Na večírku obrů zpívá Ella (Anne Hathaway) píseň „Somebody To Love“ od skupiny Queen. (hrumsrt)
  • Pisničky, které zpívá Ella, nazpívala všechny sama její představitelka Anne Hathaway. (Teres)

Reklama

Reklama