Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (344)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Že by Barsíčka?“ – „Je to daleko blíž!“ Domovská Sparta už nehodlala přivírat oči. Někdejší fotbalová hvězda Julius „Lavi“ Lavický dojel na své špatné návyky a nezdravou životosprávu, možná pomýšlel na Real, ale FC Slavoj Vyšehrad je pravdou. Navíc „skleněný Rosa dostal jeho legendary ten“. Štáfkova sebevzhlíživá guma je dokonalá, tam nasadí individuál, tu zase se snaží utéct dvěma policajtům, jindy jeho přípravu zhatí zásadní pleťová katastrofa, pak se doptává, zda má trenér Jarolím jeho číslo. Pánové Jakub Prachař nebo Ondřej Pavelka nabízejí zjevné herecké potěšení, celkově to má spád, ale po pár dílech se to tak nějak okouká a divák očekává, že bizarní gagy doplní i něco navíc. Nestane se. Po zbytek série tak narážíme na to, že pokud nepůjdeme „hlouběji“ a s dílčími pointami, fungovat už to nebude. „Tenhle frajer píchá všechno, co vrhá stín!“ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

V žánrech trestuhodně absentuje životopisný aneb zdravíme (nejen) Fenina s Limbou! Každopádně krátký skečový formát stavící na hláškách tomu sedne. Naopak občasná snaha o jakýsi vypointovaný dějový oblouk v rámci epizod již příliš ne. Otázkou je, zda zároveň nejde o formát, který se brzy přejí (což se také po odchodu Prachaře stalo). Snad ne a jakkoli to kvůli různým majitelům práv asi stěží kdy klapne, tak nějaký přátelák s rovněž Kolečkovým Okresním přeborem se přímo nabízí. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Rekordně rychle vyvařený kult. Svého času se nedalo otřít o kulatý nesmysl bez toho, aby nezačaly létat narážky na Laviho, aby za pár měsíců přesně tak rychle ustaly a z Vyšehradu se místo klasiky stal upatlaný nevzhledný patvar. Nedokážu pochopit, jak na čtyři svižné díly, které umí skrz Štáfkova nevymáchaná ústa na první dobrou trefit každé okřídlené fotbalové klišé posledních let či klidně dekád, připadne ve zbytku tolik čistého odpadu, kdy je mi za kompletní herecký i tvůrčí ansámbl plně trapně. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V úvodní písni se zpívá ''z vrcholu na dno'' případ nejen Juliuse Lavického, ale i samotného Štáfka. První 4 díly jsou naprosto skvělý, hlavně díl ''Kabelka'' , první výraznější pokles byl už v pátým díle Škodovka a po návratu v dílech 6, 7 a 8 je špatně už úplně všechno. Štáfkovi to vlezlo do hlavy, jeho postava už jen píčuje a chová se ne jako totální kréten, ale jako pičoidní vymrdaný kretén a veškeré sympatie jsou totálně pryč. Nikde ani náznak solidního vtipu, výměna Prachaře je tak citelná, že se Nosek snad musí sám stydět, ne za sebe, jeho výkon je v pořádku, kdyby ovšem hrál jiného agenta a ne Jarouše po operaci a to není Prachař ani nijak extra herec, ale bez něj je Lavi ne poloviční, ale ani ne možná čtvrteční. Pavelku to evidentně už taky nebaví. Mohl z toho být kult, bohužel jestli Štáfek nezačne přemýšlet jinak, jeho sen se mu zhroutí dřív, než Lavického kariéra. Ostatně internetové ohlasy a hodnocení posledních tří dílů mluví úplně za vše. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príjemným humorom podaná satira o českom futbale, ktorá však tento fenomén vykresľuje s jeho najväčšími problémami - Lavický ako obrovský talent, ktorý podáva lepšie výkony v baroch a v posteli ako na futbalovom ihrisku padne na dno a po vyhadzove zo Sparty Praha skončí v treťoligovom Slavoji Vyšehrad. Ani tam však svojimi výkonmi neoslňuje, skôr naopak. Ak by bola séria dlhšia mohla sa viac zamerať aj na zápasy, takto však tvorcovia vo viacerých epizódach vystihli najpálčivejšie problémy mnohých "hviezdnych" futbalistov a hlavný protagonista svoju úlohu tiež zvládol viac ako dobre. Škoda niekoľkých slabších epizód, ale celkovo je seriál príjemným prekvapením pre všetkých futbalových fanúšikov a hráčov, rovnako ako trénerov. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Původně byl scénář psán pro Bohemku. Lavického (Jakub Štáfek) měli vyhodit ze Sparty a on měl přestoupit do Bohemky, kdy majitele klubu měl hrát Ivan Trojan. (MessiM)
  • Ústřední znělku „Lavina“ nazpíval Vojtaano. (SONY_)
  • Herec Jakub Štáfek dokonce dostal možnost zahrát si za skutečný třetiligový Vyšehrad, proti FK Loko Vltavín ale branku nevstřelil. (griph)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama