Reklama

Reklama

Po masakru archeologického týmu v džungli se zachová pouze několik beden s domorodými artefakty a vzorky místní flóry. Bedny cestují z přístavu do přístavu a nakonec skončí v Chicagu, zapomenuty v podzemí muzea přírodní historie. Jeden den před otevřením velké výstavy se v temných sálech a na chodbách začne pohybovat i něco jiného než návštěvníci. Začnou se objevovat zavraždění lidé a stopy naznačují, že vrah musí být obdařen nezvyklou sílou. Když však mladá bioložka Margo Greenová najde spojení mezi vraždami, neúspěšnou amazonskou expedicí a podivnou sochou na připravované výstavě, začíná nemilosrdný souboj se strašným nepřítelem, v němž všichni lidé, uzavření v muzeu, musí bojovat o svůj život. Margo spolu s policejním důstojníkem Vincentem D´Agostou nedobrovolně vytvoří dvojici, vyšetřující sérii brutálních vražd… (Intersonic)

(více)

Recenze (95)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterým je vidět totální hovno, kvůli tomu, že debil Hyams si není schopnej najmout kameramana a celej film je tudíž ponořenej ve tmě, ale neni to záměr, ale jen hajamsova neschopnost. Kdyby tam na place operoval normální kameraman a bylo to nasvícený a bylo tam něco vidět, mohla to bejt aspoň koukatelná blbost, takhle to byla nekoukatelná blbost. A to mělo todle béčko rozpočet mezi 40 a 60 miliony, film ale vypadá spíš jako kdyby měl rozpočet 4-6 milionů. Hajemsi, seš marnej! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hyams vyměnil hokejový stadion za muzeum a van Damma za monstrum od Stana Winstona - a výsledek je stejně nevzrušivé kinobéčko (jen tmavší), které si ale lze oblíbit. Hlavně kvůli tajemné atmosféře muzea se spoře nasvícenými zákulisními kanclíky, laboratořemi a sklady, které se navíc dá hermeticky uzavřít jako trezor a pod nímž se nachází labyrint polozatopených tunelů. Druhá atrakce - příšera - má sice docela fajn background a cool filmové jméno, designově už to ale taková výhra není. Stejně tak scénář, pod nímž jsou podepsaní čtyři scenáristi, a který jede klišé na klišé (dlužno říct, že ani knižní předloha není nic extra) a od poloviny servíruje jen pobíhání po tmavém muzeu a ukousávání hlav, završené nepěkně digitální explozí. Hyamsova režije je typicky matná, ale Sizemore a Penelope jsou sympaťáci. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Snaha byla veliká a o nějakém odpadu nemůže být žádná řeč, ovšem těch 100 minut je na béčkový horor, o kterém víte, že nepřinese absolutně nic nového a zajímavého, přeci jen trochu moc, což je v tomto případě hodně znát. Je tedy pravda, že atmosféra temných sklepů a liduprázdných chodeb má něco do sebe a konečná podoba vraždícího monstra není vůbec špatná, ale jakmile se přímo nepátrá ve tmě s baterkou nebo nesledujeme další napadení, není ve filmu o co stát. Navíc zmatený střih nám nedovoluje spatřit ani jedno zabití jak se říká natvrdo, což je také velký handicap. Přemýšlel jsem i o 3*, ale to stupidní a přehnaně"velkolepé" finále mě nekompromisně odradilo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem sice viděl už v dětství, ale moc jsem si z něho nepamatoval, takže když přišla šance si jej sehnat, neváhal jsem. Nicméně i tak zůstal jen další položkou v mé sbírce moc dlouho a řada na něj přišla až dnes. Mé první zážitky jsou dost rozporuplné. Děj filmu určitě není nezajímavý a nabídne nám skutečně několik velice zajímavých a oku lahodících momentů (scén), dokonce i atmosféra stojí za pozornost, jen bych tvůrcům vytknul přílišné šero, ve kterém toho opravdu bylo málo vidět. Možná by navíc neškodila kratší stopáž (tak o dvacet minut), protože občas jsem se začal i nudit. Neustálé trhání hlav sice hororové fandy vždycky potěší, ale když už je jich moc, stane se z toho trošku nudný stereotyp a už jen čekáte, kdo bude další. Když k tomu připočítáte i průměrně ztvárněné monstrum, je jasné, že hodnocení nějak závratné nebude. 50% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Stan Winton Forever! Keby jeho meno nebolo podpísané pod Creature effects, tak by som si to ani nepozrel. Béčkový horor, ktorý rozhodne mal naviac. Atmosféra sa tu miestami nájde, príbeh tiež nie je zlý a prekvapil aj väčšinou záporák Tom Sizemore, ktorý hraje klaďáka, ale ten záver je obyčajná vyvraždovačka. Hyams by si mal pozrieť Cameronových Aliens, aby vedel ako točiť finále. 65% - 3* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se vyskytuje postava se jménem Spota. Objevuje se v mnoha Hyamsových filmech. (-bad-mad-wolf-)
  • Psi, kteří se ve filmu objevují, se jmenují Castor a Pollux, stejně jako dvojice bratrů ve filmu Tváří v tvář (1997). (Chrustyn)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama