Reklama

Reklama

Po masakru archeologického týmu v džungli se zachová pouze několik beden s domorodými artefakty a vzorky místní flóry. Bedny cestují z přístavu do přístavu a nakonec skončí v Chicagu, zapomenuty v podzemí muzea přírodní historie. Jeden den před otevřením velké výstavy se v temných sálech a na chodbách začne pohybovat i něco jiného než návštěvníci. Začnou se objevovat zavraždění lidé a stopy naznačují, že vrah musí být obdařen nezvyklou sílou. Když však mladá bioložka Margo Greenová najde spojení mezi vraždami, neúspěšnou amazonskou expedicí a podivnou sochou na připravované výstavě, začíná nemilosrdný souboj se strašným nepřítelem, v němž všichni lidé, uzavření v muzeu, musí bojovat o svůj život. Margo spolu s policejním důstojníkem Vincentem D´Agostou nedobrovolně vytvoří dvojici, vyšetřující sérii brutálních vražd… (Intersonic)

(více)

Recenze (95)

cariada 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zbabraný horor, ono dívat se skoro celý film na černou obrazovku a poslouchat zvuky mě teda nebaví. Co z toho filmu mám mít, když skoro nic nevidím? To se mám bát těch několika skřeků? Dějová linie je obehraná, stále stejný charaktery postav. Herecké výkony slabé. Jedno zkouknutí bohatě postačí, aby vás to bud chytlo anebo unudilo což je můj případ. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Snaha byla veliká a o nějakém odpadu nemůže být žádná řeč, ovšem těch 100 minut je na béčkový horor, o kterém víte, že nepřinese absolutně nic nového a zajímavého, přeci jen trochu moc, což je v tomto případě hodně znát. Je tedy pravda, že atmosféra temných sklepů a liduprázdných chodeb má něco do sebe a konečná podoba vraždícího monstra není vůbec špatná, ale jakmile se přímo nepátrá ve tmě s baterkou nebo nesledujeme další napadení, není ve filmu o co stát. Navíc zmatený střih nám nedovoluje spatřit ani jedno zabití jak se říká natvrdo, což je také velký handicap. Přemýšlel jsem i o 3*, ale to stupidní a přehnaně"velkolepé" finále mě nekompromisně odradilo. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem moc rád že někdo natočil alepspoň částečně podobnou žánrovku Aliena. Tom Sizemore sedí do role jako prdel na hrnci. Potvora je ucházející ale trošku mě mrzelo že je film velmi tmavě natočen, po většinu času se děj odehrává ve tmě, a člověk musí opravdu hodně mžourat aby něco zajímavého viděl. Jinak mi nešlo na rozum jak se monstrum dokázalo tak skvěle pohybovat v podzemí, tu bylo tam, tu zase jinde. Jen ti lidi asi byli pomalejší než hlemýždi. Závěr už komentovat nehodlám.50% ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Tuctovost a neinovativnost? Diskutabilní, kdo napíše opak je - hm :) Protože navzdory klasické (žánrové) zápletce je tenhle film skvělým a inovativním zážitkem pro každého, kdo se na film dívá rád, nikoli pro někoho, kdo na filmy kouká aby odhaloval chyby režisérů. Opravdu nejde o veledílo, ale na Relic se kdykoli podívám znovu. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Relic má atraktívne prostredie múzea, buduje si zaujímavú atmosféru a nebojí sa ukazovať ani nejaké to gore. Veľmi však zamrzí hlavne prílišná tmavosť celého filmu a až príliš rozťahaná stopáž. Tempo je veľmi pomalé a počet úmrtí príliš malý na dobrú zábavu. Stan Winston sa zasa nepredviedol, jeho monštrum sa ukazuje veľmi zriedka a jeho hlava vypadá ako slabšia kópia Predátora. Zaujímavý námet, ale celkovo nuda. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Psi, kteří se ve filmu objevují, se jmenují Castor a Pollux, stejně jako dvojice bratrů ve filmu Tváří v tvář (1997). (Chrustyn)
  • Ve filmu se vyskytuje postava se jménem Spota. Objevuje se v mnoha Hyamsových filmech. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno