Reklama

Reklama

Strakatí andělé

všechny plakáty
Drama / Povídkový
Československo, 1964, 81 min

Scénář:

Jiří Cirkl

Hrají:

Jitka Zelenohorská, Kristina Eignerová, Ludmila Vostrčilová, Eduard Dubský, Nataša Gollová, Oldřich Hoblík, Miroslav Homola, Eva Kubešová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

První půle 60. let přinesla zvýšený zájem o problematiku mladých lidí, zejména o hledání budoucího sebeuplatnění, ale také mravní dilemata. Strakatí andělé nabízejí tři povídky (Gabriela, Eda a Jana), z nichž dvě jsou věnovány dívkám. Společný jim je motiv deziluze, když hrdinové narážejí na přezíravost a nezájem. Snímek je ovšem poplatný zastaralým konvencím, jen stěží navozuje zdání autenticity. Přinášená výpověď je navíc opatrnická a povrchní, jen zběžně nadhozená. Ve společenství takových děl jako Černý Petr, Pytel blech nebo Křik stěží přesvědčovala o své umělecké síle. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

k5456

k5456 (hodnocení, recenze)

Zajímavý povidkovy Film, nechápu, proč má tak nízké ohodnocení. Je to snad tím, že není dnes in chválit filmy z doby socialismu, tedy mimo ty od Chytilove, Formana atd.??? Já osobně zase nemusím jejich filmy. Je to vše o ssubjektivním pocitu a politickém názoru...

Reklama

Reklama