Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná česko-slovenská pohádka o dvou krásných princeznách, bohatém nápadníkovi a chudém zamilovaném mládenci... Princezna Diana (K. Kanátová) se má provdat za vévodu Filipa (J. Dobrík), se kterým je odmalička zasnoubená, ale nikdy ho osobně nepoznala. Její otec (P. Višňovský) je přesvědčený, že Filip bude pro Dianu vhodným ženichem a oporou. Jeho dcera má však pochybnosti a chce zjistit, jestli bude láska vévody k ní opravdu upřímná a jestli s ním bude šťastná. V předvečer jeho příjezdu se princezna tajně vydá na jarmark a využije náhodné nabídky tajemného kouzelníka (I. Romančík), který slibuje odpověď na otázky o její budoucnosti. Diana vypije jeho zázračný elixír, ale až na zámku se zděšením zjistí, že jí narostl ošklivý nos, který proměnil její dosud krásnou tvář. Diana se nechce nikomu ukázat, ani otci, ani Filipovi. V přestrojení za obyčejné děvče uteče ze zámku, aby co nejdříve našla kouzelníka a získala zpět svoji podobu. Musí se vydat až do sousedního království, kde vládne král Ĺudovít (M. Noga), jeho krásná dcera, princezna Adéla (P. Šimberová) a svérázná babička královna (I. Janžurová). Nahlédne do voňavé dílny, a také zjistí, že v lidech se skrývá i zloba. Potká lidi dobré i zlé, ale hlavně se přesvědčí, že její nos je vlastně zázračný… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se na třetí pokus přece jen letos dočkali normální pohádky. Nebylo to špatné i když k dokonalosti to mělo ještě daleko. Nebudu se zabývat dabingem slovenských herců, slovenština mi nevadí, ale dětem by možná ano. Kladem je jakási originalita námětu, krásné přírodní lokality v nichž se natáčelo, slušná výprava a kostýmy a snad i výběr méně známých hereckých osobností. Jako zápor hodnotím komplikovaný příběh, nedostatek pohádkové atmosféry, určitou rozvláčnost a absenci humoru, který k pohádkám také patří.. Být to vtipnější a o čtvrthodinku kratší, získalo by to větší spád. Dnes bylo k vidění na všech televizích tolik pohádkových skvostů, že v této konkurenci to má nová neokoukaná pohádka těžké. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

jj je to Parfém : příběh vraha- jen jako pohádka. No po těch dvou příšernostech (tedy jedné příšernosti to první se přežít dalo) docela v pohodě pohádka,která přináší navíc to, že nebylo dopředu jasné kdo se do koho zamiluje, prostě proto, že tam byly dva páry-což nebývá zvykem. Celkově rozhodně zatím letos nejlepší pohádka- i ty triky ušly....70% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som zhliadol slovenskú filmovú rozprávku "Zázračný nos", tak som si povedal, že toto natočil zasa nejaký ten ambiciózny, premotivovaný, rýchlo vyštudovaný mladý progresívny režisér. Na moje veľké prekvapenie som zistil, že to režíroval starý sedemdesiatjeden ročný Stanislav Párnický. Toto meno mi síce nič nehovorí, ale je mi jasné, že v jeho prípade sa nejadená o talent, ktorý by dozrel vekom. Snímok "Zázračný nos", ktorý natočil v roku 2016, je príkladom povrchnej, skôrnatenej a do značnej miery diletantskej práce s hercami, spolupráce s kameramanom a profesionálne nezvládnutie s celkovým technickým spracovaním príbehu. Napíšem to na rovinu, je to proste nehorázne zmršená blbosť. Okrem režisérskej impotencie a hlúpeho scenára mi vadili aj tragicky amatérske herecké výkony väčšiny zainteresovaných propagonistov, ktorí boli obsadení do hlavných úloh. * ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pomalá a utahaná nuda, kdy veškerá snaha o zajímavost nebo vtip je utopena v bezbřehých a zbytečných dialozích a čekáním na scénu, která je jasná už deset minut, že k ní dojde. Nejenom že jako divák vím, co bude následovat, ale musím si protrpět spoustu zbytečného žvanění a záběrů mimo téma, než k tomu dojde. Některá témata zní zajímavě - kouzelník s jeho stanem-místností, architektura zahrad i koneckonců to voňavkářství - , ale jsou trestuhodně nevyužita, šlo vymyslet daleko víc zápletek a možností, a ne se držet jedné jediné přímé linie. Pak jsou zde takové drobnosti, kdy mi přijde vyloženě neetické, aby si princezna stále od někoho půjčovala peníze, i některé jednání postav nedává vždy smysl. Rovněž mi to přišlo přebarvičkované a ta neustálá dobová hudba na pozadí mi lezla na nervy. Nudná, zdlouhavá pohádka nakonec vlastně i o ničem - protože zápletka zde je taková nijaká a o ničem. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Podle názvu jsem si myslel, že půjde o novodobou princeznu Bosanu z „Tří veteránů“ . Princezninou návštěvou tržiště mi to zase připomínalo „Starou bambitku“. Nakonec mě pohádka příjemně překvapila příjemným nenásilným příběhem (až na ten dabing blonďaté princezny). Celkově byla pohádka malou náplastí na rány způsobené loňskou vánoční katastrofou. PS: Princezna byla šikovná a v jedné scéně dokonce ukázala ňadro. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • V jednom záběru, když Filip (Ján Dobrík) sedí na židli u stolu a sluha Ján (Daniel Fischer) mu něco říká, jde vidět na stole před Jánem tablet. Což v té době, ve které se příběh odehrává, ještě neexistoval. (TheSlezy)
  • Väčšinu vybavenia, koní, rekvizít a komparzistov zabezpečila trnavská historická spoločnosť Hector. (Plaque)

Reklama

Reklama