Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželům Palmerovým (Lizabeth Scott a Arthur Kennedy) přistane během jízdy po opuštěné silnici v autě taška plná peněz. Poté, co se jim podaří setřást pronásledovatele, kterému byly určeny, vyvstává před manželskou dvojicí problém, jak s nimi naložit. Zatímco Alan chce odevzdat peníze na policii, Jane si chce obsah tašky nechat a začít nový život. Prozatím uloží nález do úschovny s tím, že se rozhodnou později. Druhý den se však v jejich domě objeví Danny Fuller (Dan Duryea), který tvrdí, že peníze patří jemu a pod výhrůžkami požaduje po Jane jejich navrácení ... (liquido26)

(více)

Recenze (13)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vacwsinou som zvyknuty, ze u noir filmov ide o detektivky, tuna sa mlademu paru podari najst tasku plnu penazi, on ju chce vratit, ona si ju chce nechat - ako nalezne. Dan Duryae /Nocni Prepadeni 1957, Winchester 73/ hral obstojne, ale v pohode za nim stihala aj Lizabeth Scott /Podivna laska Marthy Iversove, Pitfall 1948/. Do filmu som siel skoro s nulovym ocakjavanim - proste ze som si pustil dalsi film noir - a vydarilo sa. Chybali trochu klasicke aspekty noir filmov - muzi v stylovych oblekoch s klobukmi, puste nocne ulice ktore osvetluje preblikavajuca lampa - ale to som ochotny tolerovat, napokon aj ten chlapik co sa objavil vo dverach a chcel po nich penuaze spat - aj to sa dalo. Takze spokojnost s dalsim noirom . 84 % ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Násilnický poster kde chlápek fackuje chudáka bloncku by dnes zřejmě neprošel, ovšem hlavní postava si to vyloženě zasluhuje. Zrádná zlatokopka (nehezká, nesympatická + je p*ča) mě celou dobu iritovala, zbytek obsazení nevýrazný a prkenný, dále vesměs nudný pokojový lokace, přepálená stopáž vzhledem k dění, nějak tu nevidím vyložená pozitiva. ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele

Úplně standardní noir, ničím moc nepřekvapí. Výraznou roli tu má tedy žena - mrcha, co prahne hlavně po penězích a těch se jí šťastnou náhodou dostane. Samozřejmě věci se komplikují jednak kvůli poctivému manželovi, který chce peníze předat policii a jednak samotným majitelem peněz, který k nim samozřejmě nepřišel úplně legálně a chce je zpět. Dobré obsazení, nejvíc potěšil Arthur Kennedy jako manžel Elizabeth Scott, Duryea hraje už po x-té tu stejnou postavu. Samotné předání peněz hloupoučké až vyloženě pitomé a konec jak z nějaké Cimrmanovy hry. I filmařsky ten největší průměr. Nic, za co by si film zasloužil 4 nebo dokonce 5 hvězd. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od tohoto noiru téměř vůbec, ale dostalo se mi skvělé podívané. Příběh o manželském páru, kterému za noci někdo jen tak hodí kufr plný peněz do auta, je sice jednoduchý, ale napínavý a strhující. Atmosféra dokonale temná a herci výborní, hlavně nástup Dana Duryey na scénu a jeho proplesknutí Lisbeth Scottové bylo famózní. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fantastická noirovka so skvelo vystavaným jednoduchým príbehom o kufríku s peniazmi, ktorý ktosi hodí hlavným hrdinom do auta. Námet ako pre Hitchcocka je pretavený do prvotriednej noirovky s učebnicovo skazenými postavami, neskutočne svinskou femme fatale v podaní Lizabeth Scott a parádnym vizuálom (tá štylizácia scény počas klimaxu bola famózna!). ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama