Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy ji nespusť z očí. Nikdy nic nepodceňuj. Nikdy se nezamiluj... Ona je superhvězda. On je profesionál. Nedobrovolně se stává jejím osobním strážcem. Noří se do okouzlujícího světa kolem ní, připraven čelit hrozbě, nikoliv však lásce... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (479)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Prioritou správného osobního strážce je ochrana života i zdraví chráněné osoby a to i přes její nesouhlas. Namyšlená hvězda Rachel Marronová sice evidentně pochybuje o nutnosti přítomnosti dalšího nemluvného chlápka v saku ve své blízkosti, ale Frank Farmer si hodlá svou výplatu zasloužit. Prokazuje svou kvalifikaci, pomalu odhaluje svou duši a tóny, které Rachel vyluzuje rozvibrováním hlasivek, jsou mu stále příjemnější. Je to skvěle napínavá romance z doby, kdy Whitney Houston i Kevin Costner byli na vrcholu svých kariér. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Věrohodně zahraná romance s nostalgií ztraceného mládí. Kevin Costner se své role bodygarda zhostil skvěle a tak jak bývá zvykem, lidi se v práci zamilují, u bodygardů to je skoro pravidlem. Whitney, s manýry rozmazlené sebejisté hvězdy navenek, s citlivou duší uvnitř, taky celkem ušla. Ovšem kdeže její slavné časy jsou, dnes je z ní ubohá drogová troska. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Whitney Houston - pro mě osobně největší zpěvačka všech dob. To je důležité podotknout. Jinak k filmu. Nejde o žádný velký počin. Všechny filmové prvky se pohybují někde okolo průměru. Herecké výkony jsou slušné, ale na druhou stranu : toto není film, kde by se dalo ukázat herecké umění. Trochu mi přijde, že do toho šel režisér i s tím, aby to nějak nepokazil, tak málo riskoval, šel na jistotu a v zásadě neudělal ani dobře ani špatně. Naservíroval nám příjemný dvouhodinový film s dramatickou i romantickou zápletkou. A na to, že už má tento film nějaké ty roky, tak stále dokáže zaujmout. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.4/10] | me: Výborna kombinácia herec – neherečka celkovo. Whitney-ne skladby robia filmu skvelý podmaz plus ona sama ako neherečka je celkom slušná. Avšak to čo robí tento film tym pravým a zároveň k tej romantike dodáva správnu dávku trileru a napätia je Kevin - Frank Farmer. Profesionál, chladný a tvrdý ale pritom veľmi charizmatický ... bodyguard. Vie kde a kedy, skvelá práca s nožmi, má rešpekt a do toho dobrý mix humoru, napätia, romantiky plus hitová skladba ako čerešnička ... Čo viac dodať k filmu na ktorom som vyrástol, stále rastiem a budem rásť, ... proste také niečo môžem aj pár krat ročne a „I don`t wanna talk about it again“ ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Osobního strážce mi v letech, kdy jsem ještě navštěvovala základní školu pustila má nejlepší kamarádka Andrea. Vidím to jako dnes - jejich obývák, atmosféru, vůni - snažila jsem se pochopit, že existuje něco jako video (nebo že by to byla kamera?), a že na něm lze přehrávat filmy. Spíše jsem se soustředila na ten přístroj, než na film, a ten proto kolem mě jen tak prošel. Ale proč o tom tak dlouho mluvím - byl to můj první film, který jsem neviděla v TV ale na videu:). Teprve za mnohem delší čas jsem jej viděla podruhé v televizi a dokonce ho i vnímala. Pro mě to není romantický film v pravém slova smyslu, a slaďárnou bych jej v žádném případě nenazvala. Rachel je pěkně protivná ženská ("Já chci s tebou spát!"), nepoučitelná, svéhlavá a je těžké jí zkrotit. Film vám zprostředkuje náhled do zhýčkaného světa celebrit, plného slávy a lesku, za kterým se ale ve většině případů může skrývat i zlo, komplikace, závist a žárlivost. Charaktery všech postav a jejich názory je snadné vyčíst a to je dobře, protože za těchto okolností se vám mnohem více přibíží. V tomto filmu je řada nezapomenutelných scén (sledování klipu Run To You, tanec na country předělávku I Will Always Love You, samurajský meč, zasněžený úkryt, šachová partie, loďka, oscarový večer, přiznání ...). Nemyslím ani, že by byl nějakým způsobem předvídatelný. Já osobně, i když se tomu hodně divím, jsem už podruhé zapomněla, kdo je tím padouchem a pobavilo mě, že si zaboha nedokážu vzpomenout. Takhle prožít znovu film se mi vážně nikdy předtím nepoštěstilo. Je to velmi povedený snímek, který má spád, nepostrádá napětí, akci, humor a pokud stejně jako já oceníte téměř nepřekonatelný pěvecký projev Whitney Houston, nepochybně vás tento film nezklame. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (31)

  • Když Whitney Houston (Rachel Marron) zemřela na předávkování v roce 2012, tak Kevin Costner (Frank Farmer) na jejím pohřbu pronesl: „Teď je v nebi mladá dáma, kvůli níž Bůh žasne, jak mohl stvořit něco tak dokonalého. Navzdory úspěchu pořád pochybovala, jestli je dost dobrá. Nebylas jen dobrá, bylas úžasná. Mou roli bodyguarda mohl hrát kdokoliv, ale roli Rachel jsi mohla hrát jen ty.“ (Cucina_Rc)
  • Nápad na tento film byl před jeho natáčením 67krát prezentován a odmítnut. (Kulmon)

Související novinky

Remake Osobního strážce je na cestě

Remake Osobního strážce je na cestě

16.09.2021

Oceňovaný dramaturg Matthew Lopez dostal za úkol připravit scénář k nové verzi kultovního romantického dramatu Osobní strážce. Ve snímku z roku 1992 si hlavní role zahráli Kevin Costner a Whitney… (více)

Osobní strážce princezny Diany?

Osobní strážce princezny Diany?

05.07.2019

Kevin Costner (Hřiště snů, Tanec s vlky) si v mnoha pokračováních nezahrál. Objevil se vlastně jen jako vedlejší postava v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, a nyní má hl. roli v seriálu… (více)

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

01.07.2009

Začalo to tím, že někdo „načapal“ Wolverinea a Hannu Montanu na očividně pracovním obědě (garde jim dělali seriózně vypadající kravaťáci, zřejmě agenti a producenti). Internetem se okamžitě začaly… (více)

Reklama

Reklama