Reklama

Reklama

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

  • Nový Zéland Bad Taste
Trailer

Obsahy(1)

V novozélandském městečku Kaihoro přistáli mimozemšťané. Ministr obrany tedy na místo poslal speciální jednotku Astro-Invasion Defence Squad (A.I.D.S.), která má za úkol místo zajistit a všechny ufony pořádně zlikvidovat. I přes takto jednoduchou zápletku oběhli Vesmírní kanibalové celý svět a odstartovali kariéru dnes již světoznámého Petera Jacksona. Ten natáčel Vesmírné kanibaly s přáteli v amatérských podmínkách dlouhé čtyři roky. Dřevěné makety samopalů, podomácku vyrobené masky mimozemšťanů, spousta umělé krve a především invence a odhodlání. Až téměř na konci natáčení si Jacksonovy píle všimla novozélandská filmová komise, a uchvácena tím, co do té doby sám vytvořil, mu poskytla finance na dokončení projektu. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Yeah!!! Je to od začátku hrozně levný, hrozně nablblý a hrozně amatérský o tom žádná, ale stejně, kdo by zvládnul udělat takhle zábavnej hardcore debut za pár drobných z pár kámoši kdesi v prdelákově na Novým Zélandu??? Nabízí se tu jistá paralela z Raimiho Evil dead, ale je fakt, že ten to pojal celkem vážně, zatím co Jackson dává od začátku najevo, že to vážně nemyslí ani náhodou. Každopádně solidní festival nechutností a ujetých nápadů a parádní předkrm před ještě o něco víc hardcore Braindead kterej měl teprve přijít.85% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu a hlavne vzhľadom na podmienky, v ktorých vznikal tento film, tak celkom slušné. Obdivuhodné, že vlastne z ničoho a v amatérskych podmienkach dokázal P. Jackson urobiť pozerateľný film, navyše s celkom dobre zvládnutým gore, dokonca by sa tu našlo i pár splatterových prvkov. Je to síce len taká jednoduchá blbinka, ale strata času to určite nie je. A pár scénok aj celkom pobavilo. Ten priemer si to zaslúži. 60/100 ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

V pubertě jsem VESMÍRNÉ KANIBALY (překlad je sice úplně mimo, ale béčkovější než originál) a druhé SMRTELNÉ ZLO zbožňoval, když jsem ale obé shlédl s odstupem deseti let, zjistil jsem, že nadšení pro VK u mě vyprchalo. Najednou vidím jak moc amatérské, plytké a infantilní to je a jak to ani zdaleka nedosahuje Raimiho zběsilé vizuální invenčnosti. I když srovnávat ty dva filmy je nefér, protože SZ2 je studiový film pořízený za pěkné 3 miliónky, zatímco VK jsou ultralaciná amatéřina (a debut), která vznikala po víkendech 4 roky. V kategorii amatérských filmů to ale vůbec není špatné a ve své době, notabene v takové díře jakou Nový Zéland byl, to musela být bomba. Příběh, dá-li se o něčem takovém mluvit, je řídký a nijak zvlášť negraduje, některé postavy mizí a znovu objevují až po dlouhé době, triky a masky jsou až na výjimky směšné (většinou pořád odněkud teče falešná krev a padají vnitřnosti), ale stejně jako roztomile amatérská kamera a herecké výkony to nijak zvlášť nevadí, právě naopak. Moc se tu toho sice nenamluví, ale dialogy jsou tu a tam vtipné ("JSME ASTRO-INFO-DIAGNO-SLUŽBA." - "A MÁME PĚKNĚ BLBOU ZKRATKU.") a utkvěla mi parádní akční scéna s Derekem na skále (závěrečná přestřelka připomene KOMANDO, ale je přece jen moc dlouhá). "ZAŽIL JSTE UŽ NĚJAKOU PŘESTŘELKU?" - "NE." - "JÁ TAKY NE, ALE TAHLE UJDE, CO?" ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Som Derek. Derekovia neutekajú.“ Nevyrastal som na „ranej tvorbe“ Sama Raimiho ani Petra Jacksona a nie som veľký fanúšik kombinovania tvrdého hororu s bláznivou komédiou. V tomto prípade je ale smršť čo najnechutnejšieho splatter-gore a humoru natoľko obrovská, že sa nedá inak, len sa zbedačene chechtať a nakoniec dať 80%. Ale rozhodne to nie je žiadna srdcovka, vlastne som to videl raz v živote a stačilo mi. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe Butlerův zadek proti sexy zadečkům vesmírných kanibalů? Kam se hrabe maminčina kuchyně proti kuchyni vesmírných kanibalů? Kam se hrabe uhýbání kulkám ala matrix proti uhýbání kulkám ala pas coupé? Kam se hrabe jednotka rychlého nasazení proti Derekovi a jeho chlapcům? Kam se hrabe Peter Jackson režisér Pána prstenů proti Peteru Jacksonovi režisérovi Vesmírných kanibalů? Odpovědi naleznete po zhlédnutí Vesmírných kanibalů :o) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Název města Kaihoro pochází z maorštiny, kde "kai" znamená jídlo a "horo" město. Foodtown se také jmenuje novozélandský obchodní řetězec s potravinami. (Vampireman)
  • Doug Wren (vůdce mimozemšťanů) zemřel během postprodukce, tudíž nemohl znovu namluvit svou postavu, a byl proto dabován jiným hercem. (HellFire)
  • Film bol zakázaný v Kanadskej provincii Ontario, naopak v Quebecu sa tak nestalo. (Paldiny)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno