Reklama

Reklama

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

  • Nový Zéland Bad Taste
Trailer

Obsahy(1)

V novozélandském městečku Kaihoro přistáli mimozemšťané. Ministr obrany tedy na místo poslal speciální jednotku Astro-Invasion Defence Squad (A.I.D.S.), která má za úkol místo zajistit a všechny ufony pořádně zlikvidovat. I přes takto jednoduchou zápletku oběhli Vesmírní kanibalové celý svět a odstartovali kariéru dnes již světoznámého Petera Jacksona. Ten natáčel Vesmírné kanibaly s přáteli v amatérských podmínkách dlouhé čtyři roky. Dřevěné makety samopalů, podomácku vyrobené masky mimozemšťanů, spousta umělé krve a především invence a odhodlání. Až téměř na konci natáčení si Jacksonovy píle všimla novozélandská filmová komise, a uchvácena tím, co do té doby sám vytvořil, mu poskytla finance na dokončení projektu. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Ani se mi nechce věřit, že mistr Peter Jackson začínal svoji kariéru něčím tak strašně debilním. Smysl pro humor on nikdy neměl a asi ani v budoucnu se toho od něj nedočkáme. Naštěstí se od komedíí přeorientoval. Ale zpátky k tomuhle kriplovskému filmu. To, že není ani trošičku vtipný bych snad ještě překousl, ale on je bohužel naprosto debilní. Je to práce amatéra. Možná hravého a kreativního amatéra, ale je to stále amatér. O hereckých výkonech zbytku se nezmiňuji, protože pro ně v našem jazyce stále neexistuje vhodný termín, a to je čeština na tyto výrazy tak bohatá. Totální odpad! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ne... Na tyhle filmy nejsem. A tím nesmyslím vraždění, tekoucí mozky a řezání končetin, ale bezmyšlenkovitá přehlídka toho, co filmař dokáže. Z technického hlediska si Jackson za svůj debut jistě zaslouží pochvalu, dal do něj jistě vše, co si jen mohl dovolit, ale příběhově je to víc o ničem, než jsem schopen snést. Neupírám tomu jistou zábavnost a rozhodně tomu neupírám originalitu, ale já se ke konci už docela nudil... Tímhle filmem mě Jackson nedostal. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Som Derek. Derekovia neutekajú.“ Nevyrastal som na „ranej tvorbe“ Sama Raimiho ani Petra Jacksona a nie som veľký fanúšik kombinovania tvrdého hororu s bláznivou komédiou. V tomto prípade je ale smršť čo najnechutnejšieho splatter-gore a humoru natoľko obrovská, že sa nedá inak, len sa zbedačene chechtať a nakoniec dať 80%. Ale rozhodne to nie je žiadna srdcovka, vlastne som to videl raz v živote a stačilo mi. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

No jo, Peter Jackson začína s hororom. Nie je to také zlé, ako väčšina začiatkov iných hororových režisérov, ale nie je to ani také dobré ako Braindead. Keby som najskôr videl toto a až potom Braindead určite by som bol o dosť spokojnejší, ale čo už. Celé to, každopádne bolo dosť amatérske, nemalo to ten výrazný humor ako Braindead a aj pri stopáži 91 minút to dosť nudilo. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Debut hodný budoucího mistra. Brutalita zde není tolik nahuštěná, jako v (přece jen poveděnějších) Braindead, ale závěrečný průlez vše vynahrazje. A opravdu by mě ve snu nenapadol, že to malý, s předkusem, parafrázující Ramba, a sbírající svůj vlastní mozek je Peter Jackson... Člověk kterej todle natočil, nemohl bejt v daném okamžiku plně při smyslech. Přeji dobrou chuť! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Doug Wren (vůdce mimozemšťanů) zemřel během postprodukce, tudíž nemohl znovu namluvit svou postavu, a byl proto dabován jiným hercem. (HellFire)
  • Dodávka, kterou Derek řídí, je Ford Thames 5cwt z roku 1961 speciálně upravený pro invalidní vozíky. Jejím majitelem je Derekův představitel Peter Jackson. (ČSFD)
  • Název města Kaihoro pochází z maorštiny, kde "kai" znamená jídlo a "horo" město. Foodtown se také jmenuje novozélandský obchodní řetězec s potravinami. (Vampireman)

Reklama

Reklama