Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (948)

petero 

všechny recenze uživatele

Opica z ostrova lebiek, Lionel, jeho matka, Lionelov strýko, Paquita, zombíci, zombie decko, farár ovládajúci karate, hrable, SS doktor, lebečný pretlak, žijúce vnútornosti a veľa veľa krvi v nízkorozpočtovej viac komédii ako horore je vo svojom žánri nezabudnuteľným uleteným príspevkom dnes už dosť zhollywoodšteného režiséra. Zrejme podobnej pecky sa už od neho nedočkáme takže si to užite. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď zabaviť, tak nech to má poriadne grády. A tie nestráca Jacksonov, doslova unikát, ani na minútku. Neskutočná zombieovská nakladačka, ktorá valcuje všetky filmy svojho žánru doposiaľ aj odposiaľ. Najvrytejšie scény, čo sa nechutnosti týka obsahuje práve tento snímok a že nás nimi pani tvorcovia teda nešetria. Niektoré som si dokonca párkrát za sebou pretočil. Ak tento silnožalúdovský film zvládnete, vrelo odporúčam! Však koho by nezaujímalo milé zombie dieťatko, sexujúci kung-fu kňaz, beztrupí skinhead a ďalej nepokračujem, je tam toho oveľa viac, z tohto šťavnatého zoznamu. A aspoň pri záverečnom masakre prosím - nekonzumovať! Brutal. 100%. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Chcete vědět, jak si lze bezpečně proklestit cestu houfem zombií za přispění sekačky na trávu? Peter Jackson vám podá podrobný návod. Jednou se vám to může hodit. A prosím, nepřehlédněte v malé roličce Mistra osobně. Ano, ten pošuk v márnici. Ten malej, pitvořící se poděs s brejličkami, kterýmu na stole exploduje mrtvola :o) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Moja platonická láska z detstva, najvtipnejší alebo druhý najvtipnejší film, aký som videl vo svojom živote. Zhodou okolností tiež najkrvavejší. Sledovať Braindead je ako sledovať 50-ročnú nadržanú jeptišku, prichádzajúcu o panenstvo s Roccom Siffredim - ultimátna jazda po dekadencii a najzvrhlejšom humore. Mám alergiu na domáce zvieratká, ale jedno chcem mať doma stoj čo to stoj - potkaniu opicu zo Sumatry. A puding už mi nikdy nebude chutiť tak ako doteraz. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Navždy mi bude záhadou, jak je možné, že Peter Jackson na začátku devadesátých let natočil nejkrvavější a nejnechutnější film všech dob, aby rok na to bodoval s nejvýpravnějším fantasy všech dob. Když už nic jiného, tak je to zaručeně génius doby. Jen zrovna Braindead nebude filmem, na který bych zrovna znovu a rád vzpomínal. Je jasný, že film je zábava a má v sobě řadu neuvěřitelně šílených nápadů. Jenže právě to zpracování je takový, jak jsem si představoval. Jsem rád, že jsem to viděl a zároveň jsem vážně rád, že ho mám za sebou. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Stewart (Bill Ralston) má samopal Sterling SMG ráže 9 mm. (dc125)
  • Když jde Lionel (Timothy Balme) s kočárkem ven do parku, je možné si v několika záběrech všimnout, že kočárek nemá uvnitř žádný ostnatý drát. Při pohledu zevnitř v něm ale drát je. (HolyKeeper)

Reklama

Reklama