Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

predators 

všechny recenze uživatele

Svěží hororová hříčka s duchy a případ seriového vraha, který taktéž nevypadá na to, že by mu v žílách kolovala krev. Komedie, která se tváří vážně a strašidelně. Horor, který dokáže pobavit. Perfektní triky, hudba a vystupňované napětí...Tato směska žánrů mi prostě náramně sedla a M.J. Fox opět neměl chybu. 80% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Je chvályhodné, že tento konsensus žánrů vymyslel Jackson při cestě do obchodu, ale spousta snahy přišla vniveč, když byl nucen podřídit se "mediocre" hollywoodským standardům průměrného konzumu. Jen v řádově několika desítkách vteřin z dvouhodinové stopáže je Jacksonův rukopis spozorovatelný, jinak se jedná o průměrnou rádoby-komedii, jenž má co dělat, aby byla alespoň průměrně vtipná. Hororové aspekty filmu jsou na něm asi to nejzajímavější, občas se atmosféra z komedie do horrou pěkně překlápí, ale mě to nestačilo. PS: S odstupem času se vzpomínky rýsují více sympaticky, přeci jen Přizraky jsou méně ambiciózní oddechovka, ale hodnocení zůstává: 5/10 ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zajímavá duchařina z mysli Jacksona a jeho ženy Fran Walsh (i když napsaná částečně podle skutečných událostí), která se točí okolo Michaela J. Foxe jako paranormálního vyšetřovatele na volné noze, který vidí duchy a dokonce má několik oddaných společníků, kteří mu pomáhají strašit obyvatele městečka Fairwater, aby mohl následně přijet a shrábnout tučnou sumu za „odstranění“ duchů. Když se ale začnou množit případy srdečních selhání bez zjevné příčiny a spojení, Fox zjistí, že za tím stojí podivný duch připomínající smrtku. Jacksonovi se povedlo natočit další kompetentní film, kterému však chybí něco navíc, aby byl zapamatovatelnější. Určitě potěší seržant z Full Metal Jacket, který si tady v podstatě zopakuje svou roli drsného velitele, tentokrát jako duch a podivný agent FBI, který má neskutečný odpor k ženám. Na svou dobu Přízraky navíc dokázaly velmi věrohodnou formou ztvárnit samotné duchy. Rozpočet: 26 milionů USD. Box office: 29 milionů USD. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

A podruhé jsem viděl na svátky 2009 aniž bych si film z dřívějška pamatoval. No hezký ... Slušný rozjezd, pak hodina mírně z kopce a pak jsem už skoro chrněl a na finále nebyl ani trochu zvědavý. Jackson musel mít kurně dobré managerské schopnosti, když po tomhle ukecal studio na Pána prstenů! --------- Nůůůůda! Hezký vizualní efekty, fajn herci a pár opravdu povedených fórků. A v čem je teda háček? Zbytek je vata a vykradačka jiných duchařských komedií. Na komedii moc neodvážné, na horor ... hmmm to nemá s hororem nic společného. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Roztěkaná variace na Krotitele duchů. Jako by to ani nebyl film od Petera Jacksona. Tedy alespoň od toho starého, předtolkienovského Jacksona. Sem tam nějaký ten pokus o černý humor, většinou však končí na špatných tricích. Nedokážu přesně říci proč, ale ani hlavní hrdina mi nepřirostl k srdci. Jeho trauma (mrtvá manželka) mi přišlo až moc učebnicové, do příběhu jaksi násilně nalepené. A ani ten Elfman coby hudební skladatel tentokrát příliš neperlí. Je tu však pár okamžiků, u kterých se člověk zasměje, a celkově to není až tak hrozné. Ale doporučit to můžu opravdu jen skalním příznivcům PJ a lidem, kteří ještě neviděli Braindead, Bad taste a už zmíněně Krotitele duchů ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Michael J. Fox tuto roli hrál už v době, kdy mu byla diagnostikována Parkinsonova choroba. Až v roce 1998 byla ovšem jeho nemoc zveřejněna. (Ajinka126)
  • Během prací na filmu na Novém Zélandu se Michael J. Fox definitivně rozhodl dát přednost rodině před časově náročným natáčením filmů. Vrátil se na televizní obrazovky a příležitostně se ukázal ve filmu ve vedlejší roli. Jak se nakonec ukázalo, Přízraky se staly posledním filmem, v němž ztvárnil hlavní roli. (HellFire)

Reklama

Reklama