Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě Fairwater dochází k dalšímu podivnému úmrtí na srdeční selhání. Obětí je sedmatřicetiletý Chuck Hughes. Za čtyři roky již takhle zemřelo přes třicet lidí. Vše začalo po aféře s Johnym Bartlettem, který v záchvatu šílenství zastřelil dvanáct lidí. Byl popraven a odsouzena byla i Patricie Bradleyová, která ho oddaně milovala. Ta ale byla po pěti letech propuštěna a žije ve starém domě s matkou. Na pohřbu Chucka Hughese se objeví Frank Bannister, který se zabývá výzkumem psychoaktivit. Seznámí se s manželi Rayem a Lucy Lynskeyovými. Oba pozorují podivné přízraky a Frank jim nabídne svoji pomoc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

H34D 

všechny recenze uživatele

Je chvályhodné, že tento konsensus žánrů vymyslel Jackson při cestě do obchodu, ale spousta snahy přišla vniveč, když byl nucen podřídit se "mediocre" hollywoodským standardům průměrného konzumu. Jen v řádově několika desítkách vteřin z dvouhodinové stopáže je Jacksonův rukopis spozorovatelný, jinak se jedná o průměrnou rádoby-komedii, jenž má co dělat, aby byla alespoň průměrně vtipná. Hororové aspekty filmu jsou na něm asi to nejzajímavější, občas se atmosféra z komedie do horrou pěkně překlápí, ale mě to nestačilo. PS: S odstupem času se vzpomínky rýsují více sympaticky, přeci jen Přizraky jsou méně ambiciózní oddechovka, ale hodnocení zůstává: 5/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Fran Walsh, Peter Jackson .. Producentský film, na který asi Robert Zemeckis neměl čas, s nevýrazným obsahem, který si bere až příliš mnoho z podobně laděných filmů (navíc je zde M.J. Fox zase bourající autem plot, nácek v řadách FBI, apod.). Osobitosti tvůrce moc nepobral a zábavností nijak nevyčnívá. Možná taky dobře, svůj talent a um Jackson využil plně až u dalšího (životního) projektu, kde dostal větší důvěru a volnější ruce. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Šílenství bude potrestáno! Stín smrti se opět snesl nad město. ,,Co je to Stín smrti?“.…. Poltegreisti, spontánní rekurentní psychokineze (to je asi nejhorší případ) a spojení M.J. Fox, R. Zemeckis, D. Elfman a P. Jackson. Toho se mám bát? A co třeba Koalice afro – amerických duchů? Věřím, že není nic horšího než banda nasranejch mrtvejch černochů, ale spíš to vypadá, že hezký a veselý triky (+ nezapomenutelné cameo seržanta Hartmana) dají vzpomenout spíš na Krotitele duchů, než na nervy drásající horor. Ovšem v poslední třetině to je veliká duchařina, ke které se přidávají masoví vrazi a mě naskakuje husí kůže, která drží až do konce! A to je slušný. Na komedii! Můžu být rád, že jsem ke sledování nepřizval děti! Ostatně, oni asi víc. PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ *** ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jacksonovi nepovedene patalie pokracuji. Po katastrofalnich Heavenly Creatures nataci prumernou a neskutecne chaotickou ducharinu The Frighteners. Jak tomuhle chlapkovi mohl nekdo sverit zfilmovani LOTRa vazne nechapu, na druhou stranu je zrejme dobre, ze se tak stalo. Tohle je ale vazne pocin, ktery je rezisersky absolutne neukocirovan a obzvlast druha pulka neni nic, nez nezazivny, nekontrolovany bordel. Na prumeru se to ale udrzi, je zde nekolik zajimavych napadu, hlavni evil demon byl super a obzvlast potesilo cameo zahrobni verze serzanta Gunnery Hartmana! "My body is a roadmap of pain.".5/10 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

co se týká mě, tak je to nejlepší film tohohle režiséra, kterej jsem viděl. (a viděl jsem ještě vesmírný kanibaly a pána prstenů a konga). Je škoda, že duchařský komedie moc nikdo netočí, protože je vidět, že kdy to má neotřelej nápad a dobrej scénář, dá se natočit příjemnej a zábavnej film. Plus samozřejmě Michael J. Fox, můj nejoblíbenější herec z dětství (v 88 sem viděl návrat do budoucnosti snad stokrát), jehož to byla za posledních deset let určitě nejlepší filmová role. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (26)

  • Peter Jackson si podle svých slov vymyslel celou zápletku při cestě na nákup. Hned poté ji doma sepsal a pouze dvoustránkovou verzi předvedl producentům, kterým se to líbilo. (Ajinka126)
  • Jméno postavy Lucy Lynskey (Trini Alvarado) odkazuje na herečku Melanie Lynskey, která vedle toho snímku ztvárnila roli i v předešlém Jacksonově filmu Nebeská stvoření (1994), který byl zároveň jejím debutem. Melanie se zde navíc mihne v jednom záběru na policejní stanici, kde zapisuje svědeckou výpověď Lucy. (Lorge)

Reklama

Reklama