Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Entebbe je politický thriller inspirovaný skutečnými událostmi z roku 1976 o únosu letu Air France na cestě z Tel Avivu do Paříže. 248 pasažérů, 12 členů posádky, 4 teroristé. Němečtí radikálové Brigitte Kuhlman (Rosamund Pike) a Wilfred Bose (Daniel Brühl) společně se dvěma členy lidové fronty pro osvobození Palestiny přinutí letoun přistát v Entebbe v Ugandě. Požadují výkupné ve výši 5 milionů dolarů a propuštění palestinských vězňů v Izraeli, jinak začnou zabíjet rukojmí. Operace Entebbe byla jedna z největších a nejnákladnějších záchranných akcí v historii. (Bioscop)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (218)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Herecky i příběhově slušné zvládnuté téma (Eddie Marsan je docela slušně děsivý), které zvládá vytáhnout i docela zajímavou atmosféru místy, nicméně celá ta snaha provázat film uměleckou vložkou úplně nefunguje a byť je střih na hudební složku ve finále docela slušně zvládnutý řemeslně, nicméně jako film to úplně nefunguje a výsledek je tak trochu rozpačitý. Film zkrátka neví moc čím chce být a ve výsledku díky tomu docela trpí nesourodostí a ten závěrečný střih finálního útoku a hlubokomyslných tanečních scén je fakt úplně mimo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Technicky slušné řemeslo, ale celé je to napsané takovým tím neosobitě mdlým způsobem. Skáče se tam z místa na místo, film se na žádný aspekt, postavu či dějovou linii dostatečně nesoustředí a ještě se plýtvá místem na afektovaný taneční pseudoart. Nekompromisní a nekomplikované finále potěšilo, byť celkově rozpačitý dojem z filmu už moc nezachránilo. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

To taneční představení, které se prolíná celým filmem, mě mátlo. Hodně. A postavy tanečnice a jejího přítele vojáka byly vlastně zbytečné. Jenže pak přišlo očekávané akční finále na letišti, kterému právě ty prostřihy na zmítající se těla tanečníků a ta dravá hudba daly punc jedinečnosti, něčeho, co jsem ještě nikdy neviděl. Za tuhle originalitu, která ale rozhodně nemohla sednout každému, dávám palec nahoru stejně jako za dokonale věrohodnou dvojici Rosamund Pike a Daniel Brühl a za přesného Eddieho Marsana v roli Šimona Perese. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu pozoruhodná rekonstrukce nabízející i pár pohledů do zákulisí a snažící se do značné míry o nezaujatou interpretaci myšlenek a činů všech zúčastněných, na druhou stranu s ohledem na sílu tématu prekvapivě docela emočně sterilní odvyprávění, a to včetně podání finální akce zvláštně prostříhané se scénami z uměleckého ranku. 65 % ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Padilha proč si tohle děláš, to umění? Vždyť sám víš, že tomu nerozumíš. Někdejší Greengrassův dědic jakožto odstín své dávné nekompromisnosti stimuluje úpadek vlastních sil dřeváckými alegoriemi jak školák a zůstává tak jen ocenit dokumentárně laděnou kameru, věrohodně v píči Rosamund Pike a těšit se na závěrečné zúčtování. Větší katastrofu si však těžko představit. Strašlivě pitomoučce a zmateně natočená i sestříhaná přestřelka, která ani nemá potřebu se věnovat filmově vděčným akcím invazní jednotky Mossadu, jako bylo odpálení ugandských stíhaček, smrt rukojmích či pomsta prezidenta Ugandy na jednom z nich a místo toho to přestříhává s epizodou ze scénického tance. Boha jeho. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Akce byla tak troufalá, že únosci vůbec nepočítali s možností útoku Izraelců. (Cocacolix)
  • Představení, které provází celý film, nese název „Echa Mi Odea“ a choreografii k němu vytvořil známý Izraelec Ohad Narahin. Pro film ho ztvárnil soubor The Batsheva Dance Company. (Robbi)
  • Izraelci vycházeli ze staré informace, že diktátorský vůdce Ugandy Idi Amin (Nonso Anozie) používá černý Mercedes. Tak tomu skutečně bylo, ale nedlouho před akcí začal používat Mercedes bílý. Oné noci proto byli dva místní vojáci překvapeni, že se k nim blíží černé auto a chtěli ho zastavit. To vedlo k přestřelce, která stála ugandské strážné život a izraelce zase prvek překvapení. Nebýt jejich svižné reakce a rychlého útoku na budovu, mohla akce snadno skončit fiaskem. (Cocacolix)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama