Reklama

Reklama

Únik z Patagonie

(festivalový název)
  • Argentina Fuga de la Patagonia (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na konci devatenáctého století ovládali Argentinu z části domorodí indiáni a z části kolonizátoři. Průkopník Francisco P. Moreno, který se pohyboval v obou světech, v té době mapoval Patagonii. Na základě jeho deníků natočili režisér Francisco D'Eufemia a scenárista Javier Zevallos westernově laděný, dobrodružný příběh o útěku z indiánského zajetí, který se odehrává na pozadí střetu dvou kultur. (Febiofest)

(více)

Recenze (2)

wick 

všechny recenze uživatele

Morena asi málokdo zná...přesto tenhle příběh dobrodruha stojí za to vidět, už proto že není z Hollywoodu, zaujme dobrou kamerou a hudbou, i když je vidět, že si tvůrci museli vystačit s málo penězi. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

V podstatě méně opulentní a dynamický Revenant, jen bez DiCapria znásilňovaného medvědem. Francisco Moreno dramaticky utíká od začátku do konce před pronásledováním indiány i bandity skrze nádhernou krajinu jižní Argentiny, a získává při tom trochu jiný úhel pohledu na střet místních kultur s bílými kolonizátory, kterým jako naivní geograf nevědomky pomáhal v jejich zločinech vůči původmním obyvatelům. Pozitivní na tom ovšem je že tato liberálně humanistická linka nezabírá ve filmu moc prostoru aby to začalo být otravné, a jde spíše opravdu o jeho přežití a jímavé (a snad až příliš pomalé) putování dviokou přírodou. 7/10 ()

Reklama

Reklama