Reklama

Reklama

Anne s E na konci

(seriál)
  • Kanada Anne with an E (více)
Trailer
Kanada, (2017–2019), 20 h 33 min (Minutáž: 43–89 min)

Předloha:

Lucy Maud Montgomery (kniha)

Hrají:

Amybeth McNulty, Geraldine James, R.H. Thomson, Dalila Bela, Lucas Jade Zumann, Corrine Koslo, Helen Johns, Aymeric Jett Montaz, Kyla Matthews (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Kurážná osiřelá holčička s velkým srdcem objeví skutečný domov u starého mládence a jeho sestry. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (67)

marusshhka 

všechny recenze uživatele

Snaha tvůrců o odlišení se od nádherné Sullivanovy verze se podařila. Je to jiná verze, ale rozhodně ne lepší. Naopak. Nelíbí se mi to ani u jiných zpracování knižních předloh, kdy tvůrci musí nafouknout příběh tak, aby vše bylo dramatické, ještě dramatičtější, nejdramatičtější... Oproti Anně v podání Megan Follows je tato Anna běžná dnešní puberťačka... s opravdu velkou vyřídilkou. Škoda, že tvůrci z knihy převzali opravdu minimum, protože Anna se mnohdy chová jako spratek. A všichni jsou zlí a všechno je špatně. Gilbert se mi navíc nelíbí vůbec. Komentář je jen za první sérii, na druhou a třetí nemám odvahu... S hodnocením jsem na vážkách, nechám to ještě zrát. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Nová Anna je krásne natočená, má výborné obsadenie a herecké výkony. Najväčší rozdiel oproti pôvodnej verzii z 80. rokov je zvýšená drsnosť a dramatickosť a mierne pozmenený dej. Vo výsledku je to potom v niečom fajn a v inom nie až tak fajn. Zlé je to pri niektorých zmenách, ktoré úplne menia tón celého seriálu (zlodeji vo finále), nepríjemné to môže byť pri naturalistických scénach šikany a depresie. Naopak však môže zvýšená dramatickosť pomôcť divákovi vytvoriť si k Anne silnejšie puto a výsledkom je kopec výborných dojímavých momentov. ()

Reklama

Mlle odpad!

všechny recenze uživatele

Protivná malá holčička bez empatie, která se stále zabývá jen sebou, je časným prototypem dnes preferovaného a opečovávaného typu povahy. A neb se v ní mnoho dospívajících (a bohužel i dospělých) žen najde, což se jim stane další záminkou k patologické sebelásce i sebelítosti, musela se nutně stát hrdinkou. Bohužel je tak dobře zahraná, že je skutečně živelně protivná. Musela jsem proto vypnout, i když mám jinak příběhy ze starého anglického venkova ráda. Tohle bychom za vzor dětem opravdu dávat neměli… ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál ke kávě. Upřímnej, krásnej, tak akorát dojemnej, dobře obsazenej, na to, že ho Netflix neplánovaně utnul i poměrně slušně zakončenej. Hvězdu dolů za to, že zvlášť v druhý a třetí řadě pár epizod lehce vatuje. A taky za to, že to odškrtávání nejrůznějších politicky korektních otázek působí místy trochu na sílu. Zrušení je každopádně škoda. Atmosférickejch depek je na Netflixu halda. Usměvavejch feel goodů ale ne. ()

terina.92 

všechny recenze uživatele

První 3 - 4 díly pro mě byly velmi rozpačité. Anne mě štvala a já jsem váhala, zda u seriálu zůstat. Nakonec jsem zůstala a jsem hrozně ráda. Anne mi přirostla k srdci, její postava a se krásně vyvíjela a postupem času i zklidnila. Já jsem si uvědomila, že je to po dlouhé době nějaký seriál bez vražd, kde se jen nechávám unášet dobou a jejich zvyky. Poslední dva díly pro mě byli trošku zrychlené - klidně se dalo ještě něco vykouzlit a mě je teď líto, že jsou natočené pouze tři série. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody nezazní v modlitbě Františka z Assisi: „To be understood as to understand,“ v překladu: „Nežádal porozumění, ale rozuměl.“ Ta samá pasáž je naopak stěžejní v „modlitbě“ doktora v čase 19:26 v epizodě Bastogne (2001) seriálu Bratrstvo neohrožených (od r. 2001). (Timothy)

Reklama

Reklama