Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Yassinova studia architektury v Paříži se složila celá vesnice. Je chytrý, má talent a jednou na něj budou všichni pyšní. Leží před ním skvělá budoucnost. Přesně do toho dne, kdy rupne u zkoušky a spolu s ní zmizí v nenávratnu i jeho studentské vízum.  Musí se rychle s někým oženit. Mladá krasavice chce ale dost peněz a stará sousedka trvá na manželských povinnostech, obě navíc chtějí zaplatit předem. Zoufalá situace si žádá odpovídající řešení a Yassin si proto vezme... svého nejlepšího kamaráda. Svatba jen tak na oko vypadá jako elegantní řešení na jedno odpoledne. Jenže všechno zamotá přísný úředník odhodlaný za každou cenu dokázat, že jde o podvod. Kluci proto opravdu musí začít žít spolu jako pár. Do toho ovšem přijede velmi tradičně založená maminka, jeden z kámošů má snoubenku, druhý se zamiluje a nebezpečný gauner z předměstí se jim začne dvořit, protože on opravdu je gay. Pro každého z nich mají jiný příběh, a když předvádíte tolik různých životů najednou, začínáte nabalovat katastrofy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (89)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jako francouzské komedie moc nevyhledávám, tahle se mi celkem líbila. Na první pohled i odlišíte od těch amerických. Přesto, že děj byl celkem zajímavý, příiš vtipné mi to nepřišlo. Samozřejmě je tam všechno moc zidealizované, ale tak už to v komediích chodí. Co všechno by člověk neudělal, aby získal občanství. Nakonec stejně vítězí láska. Gayové tu jsou dost stereotypizovaní, ale to už asi ke komedii patří. Tak proč si to neužít. "Jsme teplí!" ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Boudali-Lacheau řádí už po čtvrté a je to opět skvělá zábava. Tentokrát se režie chopil Boudali, který se s tím sice porval slušně, ale Lacheau mi příjde zručnější ( Babysitting 1-2 i Alibi na klíč mi přišlo zdařilejší). Nicméně nápad je opět výborný, nechybí klasicky pes, který dostává sadu a vtipné situace, které baví svým typickým francouzským humorem ( Černoch,babka, úředník !! ). Tihle dva komici pomalu budují svůj vlastní filmový vesmír a já jim to přeji. Jsem zvědav s čím příjdou příště. 75% ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Také já jsem vzal film "na milost" a dobře jsem se pobavil. Ano, není to žádný top, ale pokud vše bere člověk s nadhledem, vyzní na něj snímek uvolněně. U tohoto ztřeštěného dílka mě nejvíce zaujal herecký výkon Tareka Boudaliho a doporučuji na zhlédnutí pouze všem těm, kteří si dokáží udělat srandu sami ze sebe ... 5887 ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Vezmeš si mě, kámo? navazuje na tradice francouzské komedie, které se od vaudevillovských dob táhnou dějinami tamního humoru. Prostě spousta záměn, nedorozumění, zmateně pobíhajících lidí, jednu lež střídá jiná a tu pak ještě větší... Jenže tenhle film, který vlastně nedělá nic jiného, než že pokračuje v tradici, byť tedy s novými rekvizitami, jako je problematika přistěhovalectví, migrace, homosexuality a podobně, naplno odhaluje bídu tohoto typu komedie. Na všechny ty fraškovité filmy s Funésem, Bourvilem, Richardem a podobně vzpomínáme trochu nostalgicky, jako něco, co se nám v dětství líbilo, takže k nim jsme shovívavějš. Proto když vznikne něco přesně v tomto duchu, ale moderní a nové, odhaluje se v plné - vlastně prázdné - nahotě (vlastně ze současné francouzské komedie mám jako takový guilty pleasure slabost leda tak pro sérii Taxi). Zaplaťpánbůh se tvůrci vyvarovali nějakého nechutného, fekálního nebo nevkusného humoru (ačkoli i tohle všechno tam je), je to prostě jenom pohodová výplachovka, která u mě zafungovala jen na těch nejabsurdnějších místech, jinak mi moc vtipná nepřišla. Od pohodovýho průměru film níž táhne leda režisér, scenárista a představitel hlavní role Tarek Boudali, dost nesympatický chlapík, který má před čtyřicítkou, ale hraje studenta. Střela dost vedle. Naopak za pozornost stojí vesměs neznámí herci, kteří vůbec nejsou špatní (a kteří jsou na rozdíl od nechutně správňáckého hlavního hrdiny nositelé humoru): Philippe Lacheau coby druhý oženěný "kámoš", David Marsais jako slizký šéf a Philippe Duquesne, jehož imigrační komisař mi dost připomínal jiného komisaře, Giberta z už vzpomínané Taxi. A docela rád bych vynadal distributorům za nápad ušetřit diváky francouzštiny a pustit film do kin nadabovaný. To prosím fakt ne. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Pri podobných námetoch, príbehoch a najmä spôsobe spracovania idú tvorcovia do veľkého rizika. Riskujú totiž, že namiesto vtipnej komédie naservírujú divákovi len znôžku trápnych pokusov o vtip, pri ktorom čakáte, kedy konečne príde koniec. Toto nebol ten prípad. Síce sa objavilo pár momentov, pri ktorých som si povedal, že toto fakt nevyšlo, ale väčšinu času som sa dokonale bavil na bizarných situáciách a sviežom humore. Palec hore. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu jde vidět plakát filmu Zkrocená hora (2005) na zdi v bytě hlavních protagonistů. (ČSFD)
  • Film se natáčel v Paříži ve Francii. (ČSFD)

Reklama

Reklama