Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (586)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rudá volavka představuje špionážní thriller, v kterém je erotika a sex nástroj pro manipulaci. Dlouho mi takový film chyběl. Nabízí pohled na to, že každý má svojí špatnou stránku, které se dá využít, vytěžit z ní maximum a pak odejít dál. I přes délku si film jde za svým a nabízí slušnou podívanou, a to nejen s určitou mírou nahoty, která je někdy i pěkně bolestivá. Velice slušně se povedl casting, Jennifer se na roli chladné, ale vnímavé primabaleríny hodí, Edgerton je uvěřitelně lidský, Irons typicky mentorský a Matthias Schoenaerts jede na plné obrátky. Vše v pozadí sekunduje přísný pohled Charlotte Rampling. Jsem rád, že můj oblíbenec Francis Lawrence se zase pomalu odráží zpět mezi režisérkou elitu Hollywoodu, kde po menším odskočení ("vydělám si na zbytek života s Hunger Games") patří. Povedený film. PS: přestože film působí, že se pohybuje mezi Moskvou, Londýnem a Budapeští, většina filmu se natáčela v Budapešti (vč. interiérů z Moskvy, doporučuji navštívit např. New York Café v Boscolo Budapešť nebo Book Café), jako pravidelný návštěvník Budapešti jsem se musel usmívat velkou část filmu (když zrovna někdo netrpěl, aby se neřeklo...). ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Mám nějaký problém s Jennifer.. Nevím proč, ale přijde mi, že ve všech rolích je stejná a tak trochu namyšlená.. Jinak bych tomu filmu možná věřila i více a více by mě bavil. Líbilo se mi, že člověk celou dobu nevěděl, na kterou stranu tedy opravdu hraje :o) A i přes dlouhou stopáž, se člověk prakticky nenudil. Možná by druhá projekce pomohla pro lepší dojem, ale nějak nemám potřebu to znovu vidět. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Achjo. Tohle fakt mohou natočit pouze amíci. Aby ve "škole pro děvky" nějaká holka dostala morální záchvat? Vždyť ty holky od mala umí věci, o kterých se člověku ani nezdá. Spoiler alert. Aby nakonec amíci převychovali dva ruské vysoce postavené agenty a přetáhli je na jejich stranu. V Rusku lidi věří ve stát a bojí se, víc je žene bič než cukr, amíci jsou víc individualističtí a ženou se za cukrem. Taky proto bylo vždy tolik přeběhů ze strany USA jinam. Celé naopak. Celé špatně. Celé pomoc. Tolik k obsahu, který irituje, až to bolí. Forma hezká, tleskám, ale když nevíš co s obsahem, hm, vypadá to jak z Tesca. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo špatně celé. Jedna hvězdička za hudbu, jinak je film děsná kravina. Jennifer unylá alias kožený ksicht- je všechno možné jenom ne sexy rafinovaná potvora, děj jsem nepochopila, scénář je iracionální, chvílemi úsměvně trapný, režisérský záměr natočit špionážní napínák se nezdařil, vyšla z toho otravná zdlouhavá slátanina, která takové Brutální Nikitě nesahá ani po kotníky. A ty neustálé povzdechy všech nade vším.... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) RED SPARROW je film, který mi díky shodě okolností unikl v kině a to jsem se na to docela dost těšil. Nyní toho už moc nelituji. Vlastně ani nevím, jak to mám popsat. Je to dost divný film, který se ani nedá pořádně zařadit do žánru. Co je to za žánr ? Nějaký Mix thrilleru, špionáže ve kterém tak trochu marně figuruje drama ? Já opravdu nevím. Jennfier Lawrence je opravdu moc hezká ženská, i jako herečku jí mám rád. Dokáže zahrát i dosti chladně, jako v tomto snímku. Takže její postava je zde opravdu super, krásně se do role vžila, ostatně Jennfier to umí snad vždy. Jenže to je asi tak všechno. Dá se toho teda pochválit i víc, ale stejně, bez ní by ten film byl o dost slabší, v podstatě o ničem. Zezačátku jsem se do toho nemohl vůbec dostat. Celé mi to přišlo takové lhostejné včetně nudné zápletky, film má pozvolné tempo, najde se tu pár rádoby drsných scén, ale divák necítí téměř nic. Postava Jennifer je sice chladná, ale tak nemusela dopadnout většina snímku, ne? Třeba až závěrečné scény byly konečně dobré. Myslím tím dvě scénky. Ta, kdy ruský maniak mučil Neta nebo jak sama Jennifer zakoušela mučení. Snažil jsem se k filmu přistupovat nezaujatě a vytěžit z toho maximum, moc se mi to nedařilo, ale aspoň jsem mohl furt a furt vynachvalovat mojí oblíbenkyni. V úplném finále tu máme pointu a já mohl nadšeně jásat. Aspoň něco se vydařilo. Pointu jsem nečekal a alespoň dala filmu nějaký ten smysl. Takže s vypětím všech sil dávám 3*, obstojnou hvězdičku. Na víc jak průměr tento počin nemá. Aspoň, že mě nezklamala Jennifer. ;) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Při přípravách na roli cvičila Jennifer Lawrence čtyři měsíce ruský akcent a balet, který cvičila tři hodiny denně s baletním instruktorem Kurtem Fromanem. (Tomas_TM)
  • Na filmu spolupracovali věhlasní baletní tanečníci Sergej Polunin a Isabella Boylston, která v tanečních scénách zaskakovala za Jennifer Lawrence (Dominika Egorova). Choreografie byla svěřena Justinu Peckovi. (IlMagnifico)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. května 2017. Mimo Slovenska a Maďarska se natáčelo ve Velké Británii, v Rakousku a na londýnském letišti Heathrow. (Varan)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama