Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (232)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická báchorka o nájemném vrahovi, který se musí postavit mateřské organizaci. Celkem logicky jsem čekal áčkově obsazený béčkový nářez, ale to byla zjevně chyba. Místo aby Ava krosila na cestě za přežitím jednoho zabijáka za druhým, řeší víc než cokoliv jiného spletité rodinné vztahy a to bylo protivné až běda. A přitom je to škoda, protože Jessica byla k sežrání, Farrell je jistotou a Malkovich byl v přesně v té roli, v jaké měl být. Těch pár akčních scén sice nebylo kdovíjak úžasných, ale dívat se na ně jakž takž dalo. Jenže bohužel víc se tu kecalo a slzelo, než střílelo a mlátilo. Průměr, ale s přivřenýma očima, protože zklamání je velké. 50% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Herečka Chastainová dosud hrála filmové role , v nichž ukazovala křehkost, inteligenci a přitažlivost. Zde je ještě více sexy, s vojenským výcvikem. Svou sexy polohu zde ale jen hraje a v soukromí chce být nenápadná a nenalíčená. Film se zabývá Aviným soukromým soubojem se světem a vrátit se k rodině. Žánrem je film něco mezi akčńákem a realistickým dramatem. Dynamika filmu postupně záměrně upadá, jak znázorńuje bod zlomu Aviny kariéry. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Ava" je na miestach nudný a na miestach skutočne trápny film. Neviem aká bola vízia toho čo chcú s týmto filmom dosiahnuť. Z popisu človek nadobudne dojem, že sa dostane do celkom dobrého akčného thrilleru. Jessica Chastain v hlavnej role a bude sa na úteku musieť brániť proti nepriateľom. Úprimne vám ale všetkým poviem, radšej si pozrite "The Girl In The Spiders Web". To nie je dobrý signál. Pozitíva filmu? Úvodná scénka je celkom dobre spracovaná a predstavuje nám našu hlavnú hrdinku. John Malkovich je podľa mňa super a potešilo ma po dlhej dobe vidieť Geenu Davis. Inak mi nenapadne nič. Jessica Chastain je talentovaná, no tu pôsobí veľmi neprirodzene. Mám pocit, že sa drží veľmi v úzadí a nevie dostať zo seba svoj plný potenciál. V akcii je okey, no mimo nej pôsobí veľmi zvláštne. Ak je však niekto ešte horší než ona, tak je to Colin Farrell, ktorý tu pôsobí ako úplný amatér. A jeho postava je vysoko otravná a nezaujímavá. Film je okrem toho viac spracovaný ako dráma, kde dôležitejšiu rolu zohrávajú vzťahy medzi Avou a jej rodinou. A tým, že osem rokov bola preč a podobne. A to, že je bývalá alkoholička. Čo z popisu nemáte šancu vôbec pochopiť. Úprimne. Záver je pre mňa skutočne trápny. Celú dobu čakáme na akciu a keď sa jej dočkáme, tak toto je to najlepšie čo ste dokázali dať ako tvorcovia dokopy? Sorry, ale ja vám to nezožeriem. Nevidím dôvod na to, aby ste s týmto filmom márnili čas. Hodnotenie: D+ ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ava je doslova bez soucitu - bezcitně vás mučí 90 minutovou nudou a nepřestane až do samotného konce. Na místě je určitě srovnání s Anna nebo Rudá volavka, kterým ale nesahá ani po kotníky. Akce je zde málo a i ta je dost špatná, neuvěřitelná až hrůza (což je ale problém, kterého se podobně laděné filmy nikdy nevyvarují), příběhově je to nevybočující klasika bez překvapení, jediného momentu napětí nebo starosti o hlavní postavu. Farrell tady nesedí, na to jak ho mám rád, tak tady jsem při jeho scenách trpěl, a zbylá dvojka Malkovich/Chastain se naštěstí překousnout dali. Nuda, nuda, nuda. Jít na tohle v lockdownu do kina, probrečel bych celou noc za vyhozené kilo. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Neskutočne naivná blbosť ktorá nevie či chce byť akčný film na štýl Bourna alebo rodinnou drámou o vnútorných démonoch. Takto spackať film kde máte k dispozícii kvalitných hercov sa často nevidí. Tuctové akčné scény a hlupučky scenár sú už len vrchol toho všetkého čo som napísal. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v amerických městech Weston a Boston ve státě Massachusetts. (ČSFD)
  • Počas nakrúcania bolo meno hlavnej postavy Eva a z neobjasnených dôvodov ho producenti na poslednú chvíľu zmenili na Ava. Keďže už bol celý film nakrútený, museli herci všetky dialógy, v ktorých sa vyskytlo meno hlavnej hrdinky, predabovať. (krasomama)
  • Film měl původně režírovat Helmer Matthew Newton, ale byl nahrazen kvůli obvinění z napadení a domácího násilí, kterého se měl dopustit v roce 2007. (Spiker01)

Reklama

Reklama