Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Irena (J. Bohdalová) je majitelkou a šéfkou velké prosperující firmy. Když přežije těžkou autohavárii, změní jí to život. Rozhodne se firmu prodat a ze získaných milionů podporovat i zcela neznámé lidi, kteří se ocitli v těžkých životních situacích. Takový nečekaný zvrat v Irenině myšlení a její charitativní úmysly se nelíbí nejen jejímu synovi (O. Vetchý), ale především jeho silně materiálně založené manželce (T. Vilhelmová). Do této doby charakterní a matku milující Jaroslav se tak nečekaně ocitne mezi dvěma dominantními ženami a prožívá osudové dilema. Má se dívat na to, jak jeho matka rozdává miliony, které měly už brzy spadnout do klína jeho rodině, nebo proti ní zakročit, a to s rizikem, že jejich vztah zůstane navždy ztracený? (Česká televize)

(více)

Recenze (154)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Jiřinu Bohdalovou nemám rád jako člověka. Ten, kdo se pohybuje kolem filmu ví, co to je za "charakter". To však při hodnocení hereckého výkonu by nemělo hrát roli. Jiřina se dlouhé léta topila ve vlastní karituře, proto jsem rád, že v tomhle snímku to zvládla. Byla snesitelná, nepřehrávala...do role se hodila. Každý milión dobrý není veselý film. Odhaluje hlubší deformace společnosti. Ani závěr nebyl podlézavý, takže dobrý...70%. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Mně se ten film líbil. A to nejen pro skvělé dramatické výkony Jiřiny Bohdalové a Ondry Vetchého, ale i pro realističnost celého příběhu. Líbil se mi vstup hlavní hrdinky do tmy, kdy řekla zúčastněným "teď to bude tak a tak"". Prostě to tak chodí, když se mění majitel nebo šéf. Pro některé, kteří si myslí, že je to sci-fi, ano - když někdo nahlásí střelbu, nakluše vám do baráku komando zakuklenců. Co se týče stěžejní filosofie příběhu - skutečně lze z člověka udělat blázna. Stačí párkrát přitlačit, tu přibrat, tu ubrat a zanedlouho máme diagnózu jako víno. Ano, pravdou je, a taky bych si dělal nemalé starosti coby dědic impéria, kdyby má matka "zblbla" a začala cpát miliony do charit. Jenže otázkou je, zda to dělá z čirého altruismu či díky nastupující stařecké demenci. Tak, jak nám film ukázal, bych ale situaci neřešil. Film nám, možná nevědomky, ukázal jednu věc: že je nám jedno, co bude s našimi rodiči, teď přece žijeme my a proto si myslíme, že máme právo i na jimi vydělané peníze. A je jedno, že tímto chtěním ponižujeme důstojnost vlastních rodičů. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Manželka zblbne manžela, manžel nadává synovi, že taky nezblbnul. A z čeho jiného může manželka zblbnout než z dědictví po tchyni. Naštěstí tchyně má advokáta, který si je jako jediný ještě schopný udržet soudnost a vlastně jako jediný ví, proč dotyčná rozdává svůj majetek. Rodinku to ale nezajímá, hlavně chtějí ty prachy. Hamty hamty, všechno jenom mě... Parádní obsazení, přesto jsem se u toho trochu nudil, ale někdy příště na to ještě kouknu. 55% ()

Terezinka198 odpad!

všechny recenze uživatele

I když to mělo být jakože vážné, tak já jsem se tomu smála. Film o tom, jak jsou lidi neuvěřitelné svině, jak jim záleží na penězích, jak se dědici bojí o každičký halíř. Vilhelmová byla tak protivná, až mi z ní bylo špatně a chtěla jsi ji místy i skutečně zabít (Ó vlastně pozor, tady půjde o omezení mé svéprávnosti!), Vetchý se to snažil zachránit, Bohdalová se to snažila zachránit před Odpadem, ale bohužel. Jo... a ten zásah do jejího domu, ten mě opravdu pobavil. No a konec? Jasně, klasika! Hrajeme si na city! Bohužel, Češi už skoro neumějí točit NORMÁLNÍ filmy. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Zprvu film vypadá jako komedie a to funguje docela dobře, no pak se to zvrtne a trochu se to tlačí do dramatických poloh, které místy jsou až moc neuvěřitelné a nejhorší je, že film tu a tam dokáže působit parodicky až trapně, hlavně například nevěrohodný výkon Vilhelmové. Celkově dobrý námět a průměrné až slabé zpracování, ale jako televizní kousek to špatné není. Vetchý a Bohdalová to herecký docela táhnou, jinak nic moc, ale nevadilo mi to. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Při soudním procesu má na sobě advokát JUDr. Nebeský (Viktor Preiss) advokátní talár. Takový talár však advokáti nosí pouze při obhajobě v trestním řízení a dále v řízení u Nejvyššího soudu, Nejvyššího správního soudu a Ústavního soudu; u běžného občanskoprávního řízení jej advokáti nepoužívají. (Morttuus)
  • Zámek Trnová vlastnil bratr Františka Škroupa, který se zde údajně inspiroval ke složení "Fidlovačky", jejíž závěrečná píseň se stala později státní hymnou. (rakovnik)
  • Jako scenárista musel Zdeněk Zelenka sladit vývoj filmového příběhu s právní procedurou, která se týká zbavení svéprávnosti, takže byl vděčný za rady exministra zdravotnictví Ivana Davida i advokáta Tomáše Sokola. (rakovnik)

Reklama

Reklama