Reklama

Reklama

Legendy kriminalistiky - Série 2 (2019) (série)


Vražda v nádražním domku (S02E09)

(epizoda)
Česko, 2019, 30 min

Hrají:

Mirek Vaňura (moderátor)

Obsahy(1)

Dnešní případ ukáže, jak je důležitá precizní operativní práce, která je základem vyšetřování každého kriminálního případu. Stal se v listopadu 2007 v Nezamyslicích na Olomoucku v drážním domku u železničního přejezdu nedaleko zdejšího nádraží. Zavražděná a jak se posléze ukáže, tak i znásilněná, byla místní bezdomovkyně Dagmar. Mrtvou ženu objevil jeden z místních lidí a přivolal policisty. Ti našli tělo s rozbitou hlavou skryté pod hromadou hadrů. Motiv, se kterým tým vyšetřovatelů pracoval, byl sexuální i loupežný. Nekonečná práce vyšetřování trvala měsíce a prověřeno bylo velké množství lidí, než se podařilo dopadnout pachatele tohoto brutálního činu. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tu máme dalšího romského násilníka se sexuální deviací a to až ze Slovenska. Peter Pohlodko v polorozpadlém nádražím domku v Nezamyslicích zmlátil a znásilnil postarší bezdomovkyni Dagmar, která následně svým zraněním podlehla. Než ho policisté dopadli (a k dopadení pomohla i bezdomovecká komunita), byl už násilník ve vazbě za jiný pokus o znásilnění – prý to dělal hlavně proto, že „Máš pipku“…a násilí na ženách ho neskutečně vzrušovalo. Během rekonstrukce ohledně napadení a smrti s figurantkou ho to prý taky pěkně vzrušovalo…Njn další ubožák… ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S deviaci svázané ženy a torza zen asi moc napadnic neměl a vzrusila ho sedesatileta bezdomovkyne. Romské matky vědí, proč používají "R-strategii a mají v průměru osm děti. Nejen že na jihu je hodně tropických nemoci a alespoň nějaké dítě se může dožít dospelosti, ale v našich geografických podmínkách se deset procent děti prostě nepovede. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česká verejno-právna televízia vyprodukovala projekt "Legendy kriminalistiky". Je to séria zhruba polhodinových dokumentárnych filmov, ktoré podávajú svedectvo o tých najšokujúcejších a najbrutálnejších zločinoch, čo sa odohrali v Českej republike. V poradí deviata epizóda z druhej série nesie názov "Vražda v nádražnom domčeku". Je to rekonštrukcia prípadu, ktorý sa udial v novembri roku 2007 v katastri obce Nezamyslice, neďaleko mesta Olomouc. V chátrajúcom nádražnom dome bolo nájdené telo šesťdesiat ročnej bezdomovkyne. Bola znásilnená a ubitá na smrť. Vďaka usilovnej práci kriminalistov a testom DNA sa podarilo odhaliť a usvädčiť páchateľa tohto brutálneho zločinu. Vrah a sexuálny deviant Peter Pohlodko, asociálny Cigáň zo Slovenska, bol odsúdený na sedemnásť rokov odňatia slobody. **** ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama