Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáct tisíc let starý "Pozemšťan" John Oldman (David Lee Smith) nyní vyučuje v severní Kalifornii. Nejenže začíná konečně stárnout, ale čtyřem jeho studentům se podařilo odhalit jeho největší tajemství. To staví jeho život do vážného ohrožení a může mít za následek rozvrácení světově nejznámějšího náboženství. (sagitaro)

Recenze (47)

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Pozemšťan stále ještě patří do mé TOPky, tak není divu, že po deseti letech byla moje zvědavost velká, jak se autoři poprali s pokračováním. Ze zkušeností vím, že dvojky nedosahují kvalit jedničky a tak jsem ani neodešel zklamaný, i když výsledek je na hraně 2-3 hvězdiček. Nepřináší nic nového a převratného a možná i bylo zbytečné natáčet pokračování - přesto zase je tu kus filozofie, která je mi blízká. Mé mírné nadhodnocení je taky dána podporou celého konceptu, kdy autoři nabízí oba filmy volně ke stažení a věří, že se jim podaří na sebe vydělat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Proti původnímu filmu, který j o deset let starší, je tohle krok kupředu, co se filmovací technologie týká, protože snímek vypadá lépe a je lépe natočen. Co se ale týká vypovídací schopnosti, tak to je mnohem horší a rozhodně to není tak dobré jako první film. V tomhle se režisér raději už neměl pitvat, protože nic nového v konečném důsledku nepřidal. ()

Reklama

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabučký odvar vynikajúcej a dnes už kultovej konverzačky, ktorá je navyše mojou obrovskou srdcovkou. Dvojka Pozemšťana sa, žiaľ, na jednotku nechytá takmer v žiadnom ohľade. Potešil síce návrat niektorých pôvodných hercov, no to je asi tak všetko. Pevne teda dúfam, že režisér si ten tretí diel ešte rozmyslí. 2/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První The Man from Earth je pro mě už naprostá kultovka. Skvělé low-cost sci-fi odehrávající se v jedné místnosti a založeně čisté na konverzaci několika lidí a polemizování nad tím, zda John Oldman lže či nikoli. Holocene není špatný film. Je to slušné levné sci-fi, ale jako pokračování tohoto perfektního díla selhává snad ve všech důležitých bodech. Jednak je to pokračování naprosto zbytečné, ale hlavně to ani nedodržuje formu nastolenou prvním filmem a zatímco první díl je dost chytrý film založený na vtahujících dialozích, dvojka je jen podobně levné pokračování, které ale nemá ani chytré dialogy a ani není kdovíjak vtahující. Původní myšlenku tvůrci nijak nerozvíjí a ono kouzlo, které dělalo původní film tak dobrý, je prostě fuč. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Je to taková pubescentská verze jedničky ....scénář si rejža napsal sám, páč scenárista jedničky zemřel a je to sakra znát... ... To co mě zaujalo je rozkrytí důvodu víry s fanatikem ve sklepě.. Je to přenesení zodpovědnosti na něco, někoho vně a pýcha a potřeba vlastní důležitosti vyplývající z mindraků a malosti.... Myslím že víra nic neznamená zkušenost, síla, radost a láska jsou to co je boží... 😉 No hlavní důvod natočení pokračování je zřejmý... Sdělení že to staré končí a a nové přichází ... Nechme se překvapit 😇 I když mě slova rejži na závěr vystrašila s jeho potřebou točit další díl či dokonce seriál.... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Premiéra filmu se odehrála 10. června 2017 na festivalu Dances with Films v Los Angeles. (sagitaro)
  • Richard Schenkman, inspirován „úspěchem“ prvního dílu u pirátského obecenstva, umístil snímek tentokrát osobně na P2P servery ThePirateBay a dal tím film zdarma k dispozici všem divákům s prosbou o jeho další sdílení napříč komunitou a žádostí o jakýkoli peněžní dar, ze kterých má být produkce snímku pokryta. (kukkik)

Reklama

Reklama