Reklama

Reklama

Když se Brad Sloan (Ben Stiller) v této hořkosladké komedii rozhodne vzít svého syna na výlet po vysokých školách na východním pobřeží, aby mu ulehčil rozhodování při výběru univerzity, utrpí velké šrámy na svém sebevědomí. Přestože si Brad vybudoval uspokojivou kariéru i pohodlný život na předměstí Sacramenta, kde žije se svou laskavou ženou Melanií a jejich hudebně nadaným synem Troyem, na univerzitě si v dobách své největší slávy představoval budoucnost poněkud jinak. Zatímco Troye provází po okolí Bostonu, kde sám studoval, je přinucen porovnat svůj dosavadní život s úspěchy čtyř nejlepších kamarádů z mládí – hollywoodské hvězdy, zakladatele hedgeového fondu, podnikatele v oblasti moderních technologií a bestselerového spisovatele. Jak si tak představuje jejich bohaté a okouzlující životy, přemítá nad tím, zda už se sám ocitl za zenitem. Poté, co jej však okolnosti donutí znovu přijít se svými někdejšími přáteli do kontaktu, klade si otázku, zda v životě skutečně selhal, nebo je - alespoň v určitém ohledu - tím nejúspěšnějším z nich. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (65)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby tenhle snímek nikam nevedl. V podstatě jen pojednání o krizi středního věku, kdy Stillerova postava prostě neví, jestli něco dělá špatně, neví, jestli ve své, životě neudělal nějakou pořádnou chybu. Dobře je zde zachyceno to, že každý má na jednu věc jiný pohled. Herecky dobré, dějově mi to stále přijde jako nikam nevedoucí. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

No vida, další počin Bena Stillera, za který se nemusí stydět. V tomhle se pozná hodně nerozhodných, pochybujících a komplexem méněcennosti trpících chlapů. Všichni ti, kdo o sobě pochybují a myslí si, že ve svém životě selhali. Tak jako Brad, který má několik kamarádů, kteří to dotáhli dál a jsou úspěšnější. Postupně si však uvědomuje, že štěstí spočívá v něčem jiném, než ve výši bankovního konta. Při tom neustálém porovnávání životů najednou zjistí, že na tom není až tak špatně a ti jeho úspěšnější přátelé nejsou šťastnější, než je on. Hodně lidí tento film zatratí, protože jsou to vlastně jen "kecy", ale já Bradovi velmi rozuměl a Ben to zahrál velmi dobře. P.S. A Dvořákova Humoreska jako bonus! ()

Reklama

Henry007 

všechny recenze uživatele

Fajn film. Nic víc, nic míň. Stiller rekapituluje svůj život, přemýšlí na svými neúspěchy, zklamáními a závidí svým bývalým spolužákům z vysoké, že to dotáhli mnohem dále než on. Spousta vyřčených myšlenek je nosných, zajímavých. Srovnávání svého společenského statusu s ostatními (zvláště dnes v době sociálních sítí, Instagramu) zatěžuje mou hlavu každý den. A jak hlavní myšlenka filmu sděluje - takové srovnání je naprosto zbytečné, ale člověk se od toho zkrátka nedokáže odpoutat. Co ale snímku chybí je filmovost - dramatické situace, gradace a silnější finále. Bez toho film působí jako filozofická rozprava nabalená na výlet Stillera do Bostonu bez zapamatovatelnějších scén a momentů. Jak jsem řekl - je to fajn, má to příjemnou nostalgickou atmosféru, ale vracet se k tomu v dohledné době již nepotřebuji. Ale třeba krize středního věku mě k filmu znovu dovede. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Bena si většinou cíleně nevybírám a tak i tady jsem měla obavy, co mě čeká. Naprosto zbytečně! Byla to jedna z rolí, která měla naprosto jinou kvalitu než všechny jeho ostatní snímky. Ne, není to pro každého a asi na to musí být asi i to správné rozpoložení. Rekapitulace nad svým dosavadním životem.......málo uspokojující, málo representativní, silně průměrný....a podobně. Jeho cesta se synem a telefonáty, či osobní rozhovory s jeho "kamarády" z minulosti mu odpoví. Jak? Podívejte se. Na konci to bylo vážně klišé a přesto se mně draly do očí slzy, ale to jsem já, rozená cíťa, nic nového sluncem. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Poznáte tie filmy, o ktorých dokopy neviete nič? Ani to, že reálne existujú? A potom sa zrazu objavia, pozriete si ich a ostanete príjemne prekvapení, že ste videli niečo, čo k vám skutočne prehovorilo? Ak áno, tak verím, že pochopíte môj názor na "Brad's Status". Veľmi príjemný film, ktorý skutočne človeku niečo dá. Ak už nič iné, tak minimálne to, že by sa skutočne nemal sťažovať na to, aký život vedie, a ako sa jeho bývalí spolužiaci majú skvele, lebo zarobili obrovské prachy a majú možnosť robiť čo len chcú. Občas stačí byť spokojný s tým, čo máme. Lebo život sa skladá z maličkostí a často si to uvedomíme, až keď tie malé momenty zmiznú a ostaneme sami. To je presne to, čo tento film vynikajúco adresuje. V dnešnej dobe všetci riešime hovadiny. Sú podstatné veci, ktoré nemajú žiadny zmysel, no reálne v nich vidíme super podstatné veci, lebo v danom momente sú to najdôležitejšie veci. A vôbec sa nevieme radovať z toho čo máme. Pričom si vôbec neuvedomujeme, že kopec iných ľudí sa môže mať oveľa horší život a pritom vôbec tak nefňukajú, ako my. To som si z filmu minimálne odniesol ja. Jeho myšlienka je skvelá a je tu kopec skvelých momentiek. Plus treba priznať, že Ben Stiller je v tomto filme vynikajúci. Asi najlepší výkon, čo som od neho videl. Plus hudba. Čo k tomu dodať. Vypočujte si soundtrack a pochopíte sami. Možno taká drobnosť, čo by som vedel vytknúť je fakt, že veľa ostatných postáv je trošku neúplných a mám pocit, že sa o nich moc nedozvieme. A popravde by som chcel ich poznať trošku viac. A možno mať trošku iný záver, kde by sme dostali aspoň nejaké odpovede. Netvrdím, že ich potrebujeme, ale aspoň malá časť zo mňa by ich mať chcela. Čo sa týka ostatného, tento film je skvelý. Má srdce na správnom mieste, veľmi dobrú hlavnú myšlienku a spracovanie, ktoré stálo za to vidieť. Film, ktorý si rozhodne zasluhuje pozornosť. Hodnotenie: A- ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama