Reklama

Reklama

Když se Brad Sloan (Ben Stiller) v této hořkosladké komedii rozhodne vzít svého syna na výlet po vysokých školách na východním pobřeží, aby mu ulehčil rozhodování při výběru univerzity, utrpí velké šrámy na svém sebevědomí. Přestože si Brad vybudoval uspokojivou kariéru i pohodlný život na předměstí Sacramenta, kde žije se svou laskavou ženou Melanií a jejich hudebně nadaným synem Troyem, na univerzitě si v dobách své největší slávy představoval budoucnost poněkud jinak. Zatímco Troye provází po okolí Bostonu, kde sám studoval, je přinucen porovnat svůj dosavadní život s úspěchy čtyř nejlepších kamarádů z mládí – hollywoodské hvězdy, zakladatele hedgeového fondu, podnikatele v oblasti moderních technologií a bestselerového spisovatele. Jak si tak představuje jejich bohaté a okouzlující životy, přemítá nad tím, zda už se sám ocitl za zenitem. Poté, co jej však okolnosti donutí znovu přijít se svými někdejšími přáteli do kontaktu, klade si otázku, zda v životě skutečně selhal, nebo je - alespoň v určitém ohledu - tím nejúspěšnějším z nich. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (65)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príjemný film. Stiller spomína a hľadá zmysel vo svojom živote. Reflektuje ho cez spomienky a cez svojho syna, ktorému pomáha so životným rozhodnutím. White natočil film, ktorý nedáva odpovede ktoré by potešili ale ukazuje otázky, ktoré si pokladáme a s ktorými sa snažíme zmieriť. Je to jednoduché ale kvôli chémií otca a syna je to veľmi príjemná reminisencia nad tým čo je život a čo znamenajú naše rozhodnutia. Stiller je veľmi smutným hrdinom. Mám pocit, že takéto úlohy mu sedia o dosť viacej. A Austin milo prekvapil. Veľmi pekné. A úprimné. Čo sa cení. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Komédia ani náhodou, no zato vcelku zaujímavá filozofická "konverzačka" (hoci viacmenej prostredníctvom vnútorného monológu), ktorá sa miestami menila na hotovú melodrámu. A musím uznať, že Benovi pre zmenu takéto niečo po všetkých tých komédiách naozaj pristalo. Po epickej stránke síce žiadna sláva (na tom veru mohli aj viac zapracovať), ale filozofický rozmer to v podstate dokázal vynahradiť. Bradoveho komplexy mnohým prídu zrejme absurdné, ALE myslím, že každý sa chtiac-nechtiac porovnáva so svojim okolím a rovesníkmi a svojim spôsobom pociťujú podobné dilemy a závany depresií ako práve Brad. Bolo tu kopu silných monológov a dialógov, no najlepší zrejme ten s Ananyou, ktorá to zhodnotila úplne výstižné. Je to na zamyslenie... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Také rozjímanie nad tým, čo je v živote naozaj dôležité v príjemnom filmovom spracovaní. Snímok sa nikam neponáhľa, no zato sa tu kladie dôraz na slová, ktoré sa dotknú snáď každého diváka v strednom veku. Tiež sa mi páčilo to spojenie otca so synom pri výbere vhodnej vysokej školy. Pretože nad životom sa obyčajne začneme zamýšľať najmä vtedy, keď naše deti dostanú krídla a uletia do sveta. Ben Stiller vie príjemne prekvapiť aj vo vážnejšej úlohe. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hodně bych zvážil, kdy si naložit tolik depresivních myšlenek, které snímek nabízí. Napsal je sám život, takže mají sílu, ale chybí opora v hlavní postavě. Brad má skvělou ženu a zdravé dítě, což ke štěstí bohatě stačí. Ve finále si to uvědomí, ale celou dobu musíme sledovat člověka, který se lituje úplně zbytečně. Jistým způsobem je to i poselství jeho příběhu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Brad Sloan v až fyzicky civilním Stillerově podání si to namířil do mého milovaného subžánru lidských dramat, ve kterých se zdánlivě neděje nic zásadního ani tragického, ale diváka nejpozději do pár desítek minut bolí u srdce a neumí vysvětlit proč. Tohle je totiž krize středního věku v přesném obraze, který do sebe nepotřebuje stokrát omletá (a de facto nepravdivá) klišé o dvacetiletých asistentkách a motorkách. Tahle cesta je jen o předávání vlastních zkušeností těm, kteří ještě nezakopli, protože zakopnout nemuseli. O tom, jak silný se člověk ve dvaceti cítí po stránce hodnot a postojů - a jak jich spoustu po té cestě z kapsy poztrácí. A jak je pohled na ony ztráty, roky a změny někdy tesknivý a krušný a jindy zase nostalgicky přesný a usměvavý, až by jeden brečel. ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno