Reklama

Reklama

Přízrak

  • USA A Ghost Story (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Držitel Ceny Akademie Casey Affleck a Rooney Mara září v rolích mladého páru, který poté, co je rozdělen smrtí jednoho z nich, objevuje věčné spojení a lásku, jež je nekonečná. Snímek Přízrak, nezapomenutelné přemítání o lásce a zármutku, nabízí výjimečně působivý a snový zážitek, který v divákovi přetrvá ještě dlouho po závěrečných titulcích. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (157)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem počkat až budu mít tu správnou náladu a pak si film pustit. Přesto mě to nesedlo, tak jak by mělo. Je to zajímavě natočené, jsou tam působivé scény, myšlenky, spoustu věcí se mi dost líbilo. Ale taky mě to tolik nebavilo. Místy jsem se nudil a bylo to na mě až moc artové a divácky nevděčné. Nicméně pořád dokáži ocenit, že to není prázdné a ten konec to jen potvrzuje. Rooney Mara a Casey Affleck dokáží i na minimu prostoru být uvěřitelný a jejich příběh působit osudově. Režisér David Lowery je hodně šikovný a rozhodně ho budu sledovat s čím přijde dál. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Vždy mě potěší vidět něco, co se nepodobá ničemu, co jsem viděl dříve. Tvůrci tohoto filmu se vydali opravdu velmi originální cestou, což je vždy velké riziko. Tento film vznikl pro festivaly, kde si rozhodně najde své obdivovatele. V mých odborných očích funguje tak nějak napůl. Ne každý snese 5minutový statický záběr na Rooney Maru, která žere koláč. Plakát je těžce zavádějící. Tento snímek je ryze poetická slaďárna nesoucí se v nepříjemně melancholickém duchu. Kdo se těšil na Caseyho Afflecka, ten má smůlu. Stihne si vyměnit s Rooney pouze trochu slin. Ve zbytku filmu za něj zaskakuje prostěradlo. Dojem na mě udělala především myšlenka. Krásný pohled do nekonečného světa duchů, ale hlavně nádherné vyobrazení oddanosti své životní lásce. Během sledování i krátce po něm mi bylo celkem nepříjemně. Takže to na mě zřejmě nějak zapůsobilo. Pálím slabší tři kusy. Pokud člověk věří na duchy, tak přihodí hvězdu až dvě navíc. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Moc nevím, jak to hodnotit. To asi ukáže čas. Na jednu stranu šílená nuda, kde se v podstatě nic neděje, na stranu druhou hypnotický, filozofický zážitek, který je umocněn perfektní tesknou atmosférou, prázdnotou a myšlenkami. Výborný nápad, kde celou dobu sledujete v podstatě ducha (teda borca v prostěradle) a prožíváte s ním odloučení, zoufalství, beznaděj i naději na vykoupení. Chvílemi naštvaný, chvílemi rezignovaný. Alespoň tak na mě působil. Není mu vidět do tváře, nevidíte jedinou grimasu, jediné gesto (až na pár výjimek), které by napovědělo, co právě duch cítí, a tak se to snažíte odhadnout, vcítit se do jeho prázdnoty. Hrozně zajímavý film. Až budu mít chvilku, určitě se k němu vrátím a zkusím ještě jednou. Pak možná poopravím komentář i hodnocení. napoprvé ale u mě A Ghost Story zabodoval. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Bezprostredne po projekcii pre umocnenie celkového dojmu navrhujem vypočutie 7-hodinového ambientného albumu "Somnium" od skladateľa Roberta Richa. Pomôže to lepšiemu fyzickému aj mentálnemu nazretiu diela a dokonalejšiemu uchopeniu inak ťažšie uchopiteľných pojmov "rozvláčnosť", "repetitívnosť" a "vata". Priznávam, že niekoľko scén ma zasiahlo. Tá s 5-minútovým žraním koláča medzi ne samozrejme nepatrí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda - z potenciálne najúžasnejšieho filmu desaťročia sa nakoniec bohužiaľ stal len malý vír v pohári vody. Fascinujúca atmosféra, úchvatne špecifická hudba, časová slučka, pesnička, Casey Affleck a Rooney Mara, poltergeist, nočné mesto, duch oproti, Indiáni, papierik v stene. Potenciál na pokrokový filmový zážitok. Plno netradičných riešení (najslávnejší herec strávi 89% filmového času pod bielou plachtou, väčšina scén je nemých a nie sú ojedinelé ani niekoľkominútové zábery, ktorým vrcholí absurdné pojedanie koláča). Miestami fenomenálna a niečo, čo ste možno ešte nikdy v živote nevideli, ale často to proste len... nudí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. ledna 2017 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama