Reklama

Reklama

Texas Chainsaw Massacre: The Shocking Truth

  • Velká Británie Texas Chain Saw Massacre: The Shocking Trut
všechny plakáty

Obsahy(1)

Všechno, co jste chtěli vědět o Texaském masakru motorovou pilou (1974) a nevěděli jste, koho se zeptat. Kromě režiséra a herců v dokumentu vzpomínají i další členové štábu. (navorski)

Recenze (3)

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Opravdu mnohem propracovanější dokument než jeho předchůdce z roku 1988. Objevuje se zde mnoho lidí ze štábu z natáčení Texaského masakru motorovou pilou z roku 1974 včetně režiséra Tobe Hooper i většina herců, o kterých se na konci dozvíme, kam se jejich životy ubírali dál. Pro fanoušky zmíněného TCM ideální záležitost. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nic tak šokujícího, ale fajnová, zajímavá procházka zákulisím originálu i pak zběžně sequelů - který očividně přišly o spoustu drsných záběrů. Undergroundový podmínky, maskérský talent, nesnáze s rozpočtem a ojebávka o honorář... Super tu je účast všech důležitých osob při vzniku toho filmu. Původní "pornography of terror" TCM je pro mě jedním z nej hororů všech dob a teď po smrti Hoopera ho teprve pořádně oceňuji. Vliv na další vývoj horor/ exploitation žánru byl obrovský a jako takový vyhrocený odraz dění v tehdejší post-hippie 1970’s Americe -- v temný době po deziluzi Vietnamu a strašení Charlie Mansona -- to bylo taky k nezaplacení. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Skutečně jde o velmi slušně zpracovaný dokument. Nechybí v něm rozhovory s tvůrci, samotným režisérem, jednotlivými herci ani členy štábu. Divák má možnost nahlédnout nejen do zákulisí, ale díky archivním záběrům a fotografiím zavzpomínat i na některé nezapomenutelné scény a přímo do samotného natáčení některých scén, výroby masek, kulis, atd…Jednotliví aktéři mluví i o tom, co se s nimi dělo po natáčení a co si myslí o dalších dílech. Polovina dokumentu je totiž převážně o původním Texaském masakru, ale podíváme se i krátce na dvojku, trojku a dokonce nebude chybět ani pár záběrů ze čtverky. Je jasné, že pro některé to bude možná trochu nezáživné, vzhledem k tomu že se tu dost mluví, ale já byl spokojený. ()

Reklama

Reklama