Reklama

Reklama

Santa Clarita Diet

(seriál)
  • USA Santa Clarita Diet
Trailer
USA, (2017–2019), 14 h 37 min (Minutáž: 26–36 min)

Tvůrci:

Victor Fresco

Hrají:

Drew Barrymore, Timothy Olyphant, Liv Hewson, Skyler Gisondo, Natalie Morales, Kaylee Bryant, Ricardo Chavira, Mary Elizabeth Ellis, Richard T. Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Bývali to obyčejní manželé, realiťáci, dokud se ona nezměnila a nezavedla je na cestu zkázy a smrti. V dobrém slova smyslu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (93)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Sheila a Joel Hammondovi žijí spokojeným, byť vcelku rutinním životem manželů ve středním věku. Pracují jako realitní makléři, vychovávají náctiletou dceru a udržují přátelské vztahy se svými podivnými sousedy. Život se jim ovšem postaví na hlavu ve chvíli, kdy Sheila zemře a začne mít chuť na lidské maso. Dokáže se rodinka udržet pohromadě a zachovat si tvář (tu obraznou), když se chodící nemrtvé mámě její skutečná tvář rozpadá? Z bizarního ústředního nápadu pramení všechno, co se k seriálu váže, tedy bizarní humor, vizuál i herecké výkony. Pravda, sem tam se objeví nějaká ta nechutnost (trocha toho blitíčka, pojídání vnitřností a další blitíčko, možná i na druhé straně obrazovky), většinu času se ale jedná o překvapivě kreativní a výborně vypointovanou komedii (diskuzi na téma "kam s ním" z 1x07 jen tak nezapomenu), která v sobě kombinuje atmosféru Zoufalek a Trávy se špetkou zombie gore. Navzdory tomu, že scénář je inteligentní, mohlo to dopadnout příšerně, mezi ústřední čtveřicí ovšem panuje skvělá chemie a dokonalý timing (Drew Barrymore je v roli mombie přímo fantastická), díky kterému ze seriálu v každém okamžiku sálá prapodivně roztomilá energie. Tu dokonale dotváří pasující praštěná hudba a plejáda guest starů a recurringů, kteří potěší každého seriálového fandu. První sérii jsem hodnotil spokojenou, byť opatrnou čtyřhvězdou, především z obav úbytku kvality. Druhá série ovšem kvalitu nejen drží, naopak ji zvyšuje, je vtipnější, napínavější, šílenější, a od samého začátku srší množstvím božích nápadů všeho druhu, a mně tak nezbývá, než to odrazit v aktuálním hodnocení. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zápletka musí zaujať každého darcu orgánov. Bohužiaľ prvé séria je skôr pre mamičky na materskej dovolenke. Chcú si pripadať cool a odvážne, a tak idú sledovať niečo netradičné, "cez čiaru". Toho hororového je tam naozaj neskutočne málo. Čo by malo byť hlavný ťahák, tak dostanete len občas za odmenu. Inak sa hlavne kecá, kecá a kecá. Navyše seriál má 4 ústredné postavy a dve z nich sú o ničom (dcéra a jej honiaci stalker). V komentároch sa objavovali informácie, že druhá séria sa kvalitatívne posunie, takže som skúsil, pretože potenciál námetu šimrá koule. Uznávam, začali sa tu diať zaujímavejšie situácie, krv vidieť častejšie, ale stále je to celé na pol plynu, stále viac kecov ako činov. Pre mňa sklamanie, či skôr úplne iné spracovanie než som očakával. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl někomu SCD krátce připodobnit a popsat, asi bych mu řekl, ať si představí Zoufalé manželky ale s tím, že jedna z těch manželek je zombie a žere lidi. A teda mnohem třeskutěji zábavnější a humornější Zoufalé manželky. Technicky vzato ten seriál poměrně rychle na první pohled od horroru uteče k čisté situační komedii, ale pocitově se k němu nakonec vrátí. Protože tísnivé a mrazivé stavy ze nevyvolávají nemrtví sem tam někoho žeroucí a tu a tam stříkanec krve, ale lidi samotní, jejich povahy, pohledy a postoje. SCD vlastně staví a definuje tzv. "předměstský horror". Jednotlivé charaktery jsou sice hnány ad absurdum (jak to v podobných příbězích bývá) a tomu odpovídají i situace ale tématické bloky, zpracovávající lidské odhodlání potlačující jakousi obecnou morálku (můžeš mít jakékoliv hodnoty, ale když jde o osobu blízkou, jdou stranou), tzv. "přípustné zabití" (stačí, aby oběť měla jakékoliv mnou definované stigma - třeba dělat jen něco, s čím já nesouhlasím - a je přípustné ji zabít) a v neposlední řadě, jakmile něčemu věřím, byť je to jakkoliv imaginární, jsem pro to schopen udělat cokoliv, dokonce nevidět realitu (asi nejděsivější pasáž seriálu v křesťansky založenou policistkou). V tomhle je to horrorové až dost. Ústřední čtveřice je hodně dobře obsazená. Barrmore jsem zase rád viděl v trhlé a horrorové roli, Olyphant předvádí něco, co bych od něj nikdy neočekával, Hewson & Gisondo jsou sympatická a navzájem si sednoucí dvojka. No a Ellis už je jen příjemná třešnička na dortu. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Půlka druhé série. Vždycky když mě to začne štvát, tak to rychle něčím napraví...Průměrná zábava s mým oblíbeným Olyphantem, která není pro slabé žaludky. Tři neurážející červené balonky. EDIT: Druhá série za mnou, baví mě to pořád víc. Slovní přestřelky strašně šustí papírem, ale v tomhle případě mi to vůbec nevadí, protože to hlavní dvojici (hlavně teda Timothymu) strašně sluší a sedí. Dal bych opatrný čyři, ale počkám, co si na mě nachystá trojka. DRUHEJ EDIT: Třetí série je v podstatě pořád to samý, s tím, že docházejí zajímavý zvraty, tak se používají nezajímavý a že se Drew Barymoore konečně povedlo to, o co se snažila od začátku - nasrat mě svým kňouráním. Takže zůstanu na třech, neurazilo, pobavilo a jde se dál. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 80% Moc šancí jsem tomu skutečně nedával, ale nakonec se z toho vyklubala příjmená záležitost, která postupem času chytne a zaháčkuje vás. SCD se dá nazvat sitcomem, avšak bez absence smějícího se publika. Stačilo pár dílů a všechny hlavní postavy jsem si skutečně zamiloval. Líbí se mi černý a nekorektní humor a vlastně i vymyšlená dějová linka. 2. série - 90% Pořád to skvěle funguje. Postavy jsem si už zamiloval, líbí se mi směr humoru. Příběhová linka se snaží být zajímavá, což se v jistých mezích daří. Spíš to u mě funguje díky chemii a vtipným situacím. Hlavně, všichni to jsou sympaťáci a celkově je to skvěle originální. 3. série - 70% Už je zde trochu cítit únava materiálu. Samotné vtípky stále fungují dobře, ale celkový příběh a jeho vývoj, tak trochu vaří z vody. Jako celek - tedy všechny série dohromady - je to ale skvěle originální a zábavné... ()

Galerie (337)

Zajímavosti (5)

  • Prvá dve časti natočil režisér Ruben Fleischer. Jeho priezvisko v nemčine znamená "mäsiar". (Astonko)
  • Drew Barrymore v seriáli konzumuje ľudské mäso, no v skutočnosti je vegetariánka. Mäso bolo vyrobené z rôznych produktov ako napríklad gumení medvedíkovia, sušené jablká, cviklový pretlak či cestoviny. (Astonko)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama