Reklama

Reklama

Ten prokletý obrněný vlak

  • Itálie Quel maledetto treno blindato (více)
Trailer

Obsahy(1)

Akce, napětí, černý humor, rafinované zápletky – to vše zdobí dramatický příběh z druhé světové války, ozdobený celou řadou hereckých hvězd. Legendární italský režisér Enzo G. Castellari (VŮNĚ CIBULE, POSLEDNÍ ŽRALOK, KEOMA) natočil v roce 1977 působivé drama s prvky černého humoru. Pěti zajatcům se během bombardování podaří utéct z vězení pro válečné zločince. Černoch, gangster, zlodějíček, stydlivý Tony a poručík Robert se vydávají na strastiplnou cestu do svobodného Švýcarska. V průběhu série dobrodružných a akcí nabitých událostí odstraní také skupinku Američanů, v domnění, že jde o německou hlídku. A tak pětici svérázných „vojáků“ nezbývá, než dokončit misi, která byla původně svěřena právě Američanům. Mají unést významného jaderného specialistu z vlaku a následně obrněnou mašinu definitivně zlikvidovat. Času je málo a most, na kterém se má vše odehrát, už je téměř za zatáčkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn. Vlastne viac ako fajn. Zo začiatku to bola obyčajná akčná vojenská bejkovina, kde pár amerických vojnových zajatcov kosili nemcov ako na jar trávnik. Neskor to bolo čoraz viac zaujímavejšie, pribudli nejaké zvraty, nábojmi sa stále nešetrilo a zásobníkov plných kecov tiež nebolo málo. Čo ma ale donútilo dať o * navrch bolo záverečné finále, s tým prekliatym obrneným vlakom. K tomu si pripočítajte fajn výpravu a máte tu film, aký by sa mal už natočiť, zremakovať, pretože takýchto filmov je sakra málo. Tarantinov Inglourious Bastards nerátajme. 75% - 4* ()

bierce 

všechny recenze uživatele

Další italský klon Dirty Dozen, tentokrát opravdu nabitý akcí, humorem a hláškami. Pětice hlavních hrdinů prchá z německého zajetí a pokouší se dostat přes švýcarskské hranice. Výběr postav je ukázkový: Bo Svenson jako klasický velitel s brýlemi na očích, Fred Williamson, tvrďák s doutníkem a oběť rasistických poznámek vtipálka Tonyho, zloděj a hippie Nick s nekonečnou zásobou různých užitečných fidlátek a konečně trochu zbabělý ale v závěru statečný Berle. Tato vcelku klasická sestava je ale zajímavá tím, že kromě masakrování Němců občas sejme, jaksi mimochodem i vlastní vojáky, tedy Američany... Válka je v tomto filmu, podobně jako ve spoustě podobných, ukázána jako docela zábavná věc. To sice není zrovna morální, ale koho to zajímá když se na to tak dobře kouká. Rozhodně jsem zvědavej co z tohodle tuctovýho, ale skvěle udělanýho námětu vytvoří Tarantino. V každým případě alespoň přitáhne pozornost k tomuhle výtečnýmu dílku. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Věřím, že tento film Q.Tarantina zaujal- válka jako pozadí pro dobrodružný příběh, v němž se parta antihrdinů zaplétá do jedné krkolomné akce za druhou, cynické poznámky, černý humor a k tomu spojení ženské nahoty a zbraní, na které si předobrazy (Velký útěk, Tucet špinavců, Kam orli nelétají, Kellyho hrdinové) netroufly ani pomyslet. Zábavný snímek, který si nehraje s psychologií postav, žene se dopředu a ani chvíli nenudí. ()

popkec 

všechny recenze uživatele

K Inglorious Bastards jsem se dostal v souvislosti s Tarantinovým hitem a čekal jsem od toho něco podobného, přecejen to že je jeden z žánrů komedie dost napoví. Film mě překvapil - není to komedie. Ten prokletý obrněný vlak je slušná akce z války která sice obsahuje několik vtipných momentů, zároveň je to ale taky dost vážný a zabíjením kladných hrdinů se zde nešetří. Triky a zpracování celkem pěkné (na svou dobu), dabing nic moc. Zklamání, přesto to ale na 3* je ()

choze 

všechny recenze uživatele

Od taliánů jsem zvyklej na hrozný levňoučký vykradačský šroty, zrovna nedávno jsem si dal BLACK COBRU taky s Fredem Williamsonem a byl to děs, takže mi u nečekaně slušného VLAKU spadla čelist a chvíli jsem ji nemohl najít. Jak už bylo řečeno, i tady se krade ze všeho možného (námět s dezertéry z TUCTU ŠPINAVCů, jízda na motorce z VELKÉHO ÚTĚKU aj.), ale co je důležité, jsou tu vidět prachy. Tedy s výjimkou závěrečné exploze vlaku a nádraží, kdy legračně nadskakuje deska s miniaturami a mamutí plameny moc nekorespondují s velikostí ruin a trosek, ale to vem čert. Scénář i režie jsou správně lehkonohé, postavy barvité a sympatické, akce je hodně a je osvěžujícně brutální (náckové jsou koseni po desítkách) a krvavá a počítá se i to, že hrdinové omylem zmasí jednotku vlastních a že se většina z nich konce filmu nedožije. Mimochodem Tarantino už roky žvaní o tom, že natočí film stejného jména a taky z druhé světové... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Film měl pracovní název "Bastardi senza gloria", v angličtině "Bastards Without Glory". (Terva)
  • Natáčení probíhalo v italském Laziu. (Terva)

Reklama

Reklama