Reklama

Reklama

Major Grom

Trailer

Obsahy(1)

Igor Grom - zkušený vyšetřovatel z Petrohradu proslavený svým poutavým charakterem a nekompromisním zacházením s jakýmkoliv zločincem. Neuvěřitelná síla, analytická mysl a poctivost - to vše je jen hrstka informací o muži, který si říká Major Grom. Pracuje neúnavně, vždy odvede práci až do konce a nikdy neignoruje potíže, které mu stojí v cestě. (Ulmos)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

McGuffin 

všechny recenze uživatele

Policista Major Grom, Майор Гром, se jako z udělání nachomýtne v petrohradské bance jako z udělání přepadené trojicí maskovaných lupičů. Což je příležitost ukázat, kdo z nich bude schopnější. Režírující scenárista a producent Vladimir Besedin i publikum mají brzy jasno; jeden mrštný odhodlaný policista je víc než tři mrštní a odhodlání zloduchové. P.S. To je zpráva o mikropříběhu, ne o mikrofilmu z něj. MacGuffin Angus ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Len dúfam, že to bola banda amatérov, nadšených amatérov, čo to spískala. Ak áno, tak jeden z najlepších krátkometrážnych amatérskych filmov, čo som videl. Jasné, je to vykrádačka, od Bonda, cez Kuriera a iných, ale to jebal pes. Skvelé prevedenie, skvelá kamera a hlavne nebol priestor na nudu. Perfektné. 4 z 5 ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ruská akční, dá se říct, půlhodinová filmová povídka natočená na základě uznávaného ruského komiksu, který je vydáván v podstatě všude, kromě Česka. I takový dopad má současná nesmyslná politická imaginární válka proti Rusku. Příběh tohoto kraťasu je prostý, jednoduchý a zpracovaný tak, jak se na dnešní dobu v rámci popcornové zábavy sluší a patří. Efektová akce a k tomu nějaký ten humor. Na vizuálních efektech si tvůrci dali setsakramentsky záležet, takže doslova a do písmene se jedná o akční pastvu pro oko fanouška akčních filmů. Klasický příběh o přepadení banky partou lupičů a následují snaze majora Groma, v bance zrovna pobývající, tomu zabránit. Jediná originální věc, na celém tomto akčním seskupení, je myšlenková analýza metody řešení dané situace s následujícími možnými dopady, aby si nakonec vybral tu nejúčinnější. A nebo taky ne. Veškeré dění, podpořené naprosto úžasnou akční kamerou, je po vizuální stránce dechberoucí. V tomto klobouk dolů. Jak už ta však u Rusů bývá, na paškál si vzali známé americké motivy. Co si budeme povídat, Alexander Gorbatov v roli majora Groma hodně připomíná Jasona Stathama a to nejen svým vzhledem, ale i stylem bojem. Nakonec, máme tu scénu přímo odkazující na Stathamův akční film ´Kurýr´ (2002) Hláška: “Moje auto, moje pravidla,” prostě zaznít musela. Onen řidič je však vedlejší postava. A co se týče masek lupičů, sice zazní zmínka o nějakých hokejových postavičkách taktéž z komiksu, ale nám to spíše připomene masky amerických prezidentů ze snímku ´Bod zlomu´ (1991). Scénář, režie a produkce Vladimír Besedin a nelze jinak než prohlásit: Dobrá práce. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Koukám, že místní hodnocení je spíš jedna velká rusofobie v praxi. Jako ukázka toho, co v RU umí (a není to budovatelský spektákl) je to jako ochutnávka více než slušné. Pokud by něco podobného vzniklo v ČR, byl by to vrchol trapnosti   teď stejně jako kdykoli v minulosti. Jediná škoda, že se nepovedlo sladit děj (a casting) na 100% s následným filmem. Je vidět, že ani scénárista/režisér tomu asi nevěřil, když mu nestálo za to tyto detaily udržet. Mohla to být opravdu trefená třešničk na dortu. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl nedávno celovečerní film o Majoru Gromovi, nevěděl bych o existenci tohoto krátkometrážního akčního komiksu. A kdyby ano, určitě bych se mu vyhnul. Takto je to příjemná jednohubka, která skoro až paroduje komiksy a je to nákladně natočený jakoby výsek z akčního filmu, zaměřený na přepadení banky. A předpokládám, že to bylo úspěšné a vedlo to k natočení celovečeráku. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Pro ruskou policii byly díky filmu vytvořeny nové speciální obleky a vybavení. [Zdroj: KinoPoisk.ru] (Ulmos)
  • Při úvodní scéně se při natáčení utrhla kamera na laně a byla zničena pádem na zem. [Zdroj: KinoPoisk.ru] (Ulmos)
  • Scéna bitvy v bance byla natočena ve stylu kroužení kamery kolem místnosti ve 360°. Jedná se o vůbec první použití takovéto techniky na světě. [Zdroj: KinoPoisk.ru] (Ulmos)

Reklama

Reklama