Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je jedním z mnoha českých sci-fi filmů, které se k vyjádření myšlenky obejdou bez velkých efektů a počítačových kouzel. Cestář (V. Brodský) trvale žije budoucností a odmítá všednosti běžného dne. Mezigalaktické výpravě se porouchá chronometr a vyšle humanoida (L. Sobota) k průzkumu planety za účelem nalezení schopného člověka k opravě přístroje. To se nakonec podaří a výprava může pokračovat v cestě. K zamyšlení snad stojí úvaha, že se naše společnost od roku 1977, kdy se film natočil, o mnoho dále ve vývoji neposunula. Pravda, máme "modernější" věci, ale jinak vše zůstalo při starém. Možná i proto se již mimozemšťané nepokoušejí o další kontakt, možná čekají na onen posun ve vývoji. (ČSFD)

(více)

Diskuze

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Přátelelé milí, kladete-li si otázky typu "jak je to vůbec možné", tak vězte, že to tak holt za socialismu chodilo. Hodně paskvilů vzniklo prostě kvůli neschopnému vedení, kamarádšoftům, nedostatku peněz, amatérusmu tu i onde. Ostatně, velmi trefně to zprarodoval Podstalský v Trháku. Takhle to opravdu fungovalo, ne že ne, ostatně, podívá-li se člověk na některé současné inscenace ČT, tak na půdě této instituce zjevně občas stále ještě trvá... Osobně si velice cením toho, že To jireš nevzdal a pokusil se v té mizérii filmu dát alespoň nějaký tvar. Osobně jsem tomu udělil 60% a kupodivu se i docela bavil. Jasně, poslouchat Matušku je trochu masochismus, toho jsem přeskakoval.

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Třísku tedy fakt nemusím, ale tady jsem nezkousnul nic a nikoho...to je opravdu masakr.

PatoP

PatoP (hodnocení, recenze)

Ja skutočne neviem prečo som za tento nepodarený film dal až jednu hviezdičku.

Vanson

Vanson (hodnocení, recenze)

Naprosto ojedinělý film české kinematografie. Spojnice mezi českou novou vlnou a švankmajerovskou tvorbou. Kombinace Surrealismu, tupé komedie a LSD. To je vše je ovšem umocněno na Xtou hvězdným hereckým obsazením. Scéna kde se mimozemšťanovi Sobotovi vysvětluje pláč je jako vystřižená s psychohorroru. Navíc je tento film nejen ojedinělý v české filmové tvorbě, ale i v tvorbě samotného režiséra.

manali

manali (hodnocení, recenze)

Pribeh je zcela jednoduchoucky a vlastne tvori pouhy zlomek z celku jenž je dohromady poskládán s velkou hravostí. Oslava lidskosti v její každodení formě nastylizovaná a mistrně sestříhaná do smysluplného celku. Nečekejte nic, nevyplatí se to a bude to divoká jízda.
P.S. moraváci sou ujetý

Reklama

Reklama