Reklama

Reklama

L'occhio nel labirinto

  • Kanada Eye in the Labyrinth (více)

Recenze (15)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Karlos80 dobre pise, ze to nie je dzallo. Skor ta atmosfera ako Karel popisal tam je. ja som mal problem vobec dostat sa do deja a do filmu, jediny znamejsi bol pre mna Adolfo Celi /prizrak svobody, Bratr Slunce, sestra Luna/, no i toho zomlela reziserska rutina. Reziser Caiano /Napoli Spara, Milano Violenta/ sa ani nijak nesnazil, odbil si to svoje a nechal tak. Baby a samice tez nic moc  : 46 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film mal pred 6 rokmi hodnotenie 80 %, dnes o 14 % a bude postupne klesať asi ešte ďalej, pretože sa jedná o brakovú záležitosť. Čiastočne ju z nej vytrháva nečakaný záver a celkom pekná herečka v hlavnej úlohe, aj keď plochá ako lata. Zápletka je ale inak jedna veľká nuda, herci mizerní a mysterióznosť nie je divákovi prezrádzaná postupne dejom, ale iba slovne jednou postavou a to dosť naivne a dopodrobna. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po väčšinu stopáže nie príliš napínavé giallo/detektívka, pretože dej je mierne zmätočný, našťastie to dá na konci relatívne zmysel a všetko sa vysvetlí. V podstate až posledných desať minút zaraďuje tento film vďaka krvavým vraždám a nejakej tej pochybnej psychológii a motiváciám do gialla, film dovtedy zaujme skôr atmosférou letoviska, samozrejme nesmú chýbať vysoké útesy a fetiš pre opálené chudé sexi telá. Že tak ide o pomerne málo známy kúsok, nie je prekvapivé. Videné s jednoduchým anglickým dabingom, ktorý dokáže slušne ubrať na konečnom zážitku. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Julie se vydává hledat svého přítele Franka, který bez udání důvodu jednoho dne zmizel. Stopy zavedou Julii na do malé vesničky a poté na odlehlé místo u moře, kde ve vile společně bydlí několik mladých lidí, kteří, jak Julii připadá, před ní skrývají pravdu o Frankovi… Hned úvodní snová scéna navodí dobrou atmosféru a je jen škoda, že podobných scén tam není víc, v podstatě na mne začátek pak zpětně působil trochu zmatečně. Příběh ovšem dokázal překvapit, zpracování je krásné (zde bych ale uvítal shlédnout film ve větší kvalitě, než v jaké jsem jej viděl, věřím, že spoustu detailů bych si užil víc) a jazzový soundtrack atmosféru výborně dobarvuje. Tento film rozhodně doporučuji všem fandům gialla, ačkoli využívá jen některé jeho prvky, jsem přesvědčen, že se bude líbit. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Julie se vydává hledat svého přítele Luca, který odjel a doposud o sobě nedal vědět. Když konečně najde místo, kde Luca naposledy pobýval, začne se vyptávat a vyzvídat. Naráží však na hradbu mlčení. Všichni jí tvrdí, že Luca nikdy neviděli, jenže Julie postupně nalezá střípky důkazů a ví, že skutečnost je jiná. Divák nakonec zjišťuje, že se nechal zatáhnout do hry, u níž nezná pravidla. Občasné zdánlivě nesmyslné chování Julie je nakonec vysvětleno... Zdařilá kamera s velmi dobrou hudbou (Roberto Nicolosi ) a výbornými herci, mezi nimiž vyčnívá padouchovská ikona Adolfo Celi (mj.Largo z Thunderball) a chladná Alida Valli (mj.Suspiria, Inferno...). Jinak jsem čekal o něco temnější snímek. Horor ne, ani giallo bych neřekl (postrádám klasické znaky, byť jistá podobnost zde je), spíše jen kriminální film s prvky thrilleru na italský způsob. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama