Reklama

Reklama

Černý zpěvák nepřináší jen líbeznou píseň, ale i bolestivou smrt. Studenti usedající do univerzitních lavic netuší, že se nad nimi snáší temný tón jeho smrtelné ukolébavky. Jako přízrak univerzity tiše prochází učebnami i kolejemi. Jeho repertoár tvoří bolest, krev, agónie a řev umírajících obětí. Kdo se však skrývá za jeho maskou? Jaké jsou jeho skutečné motivy? Proč vraždí v pravidelných intervalech? Proč své oběti brutálně zohaví? Jedná se o zlo sahající až do šestnáctého století, nebo se v černém hábitu skrývá úchylný vrah? Nevíte? Měli byste... Protože - nevědomost zabíjí! (Vapet Production)

(více)

Recenze (42)

arie 

všechny recenze uživatele

Chabý španielsky pokus o variáciu na americký slasher, ktorý však neprináša do žánru nič nové a ani zaujímavé, teda nesie sa na vlnách béčkovej produkcie a okrem jednej vizuálne intresantnejšej scény - psychedelická vražda narkomana - neponúka prakticky nič zaujímavé, resp. nič, čo by sme už nevideli mnohokrát v zámorskej konkurencii. Vraždy sú, teda až na tú, ktorú som spomínal, zúfalo nenápadité, i keď režisér sa snaží o čo najkrvavejšie prevedenie, no a dobrú mienku filmu nerobia ani herecké výkony. Horor má v Európe bohatú tradíciu, no tento plagiát amerických béčkových vyvraždovačiek, okorenený pár sexuálne dráždivejšími scénami, mu príliš dobré meno nerobí. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Slasher nikdy nepatřil k mému nejoblíbenějšímu hororovému subžánru. Vyjma starých klasik mě v poslední době pro svoji brutální přímočarost zaujala snad jen Noc s nabroušenou břitvou. Nicméně na španělský Přízrak univerzity jsem se docela těšil už pro jeho evropský původ...a dostalo se mi zklamání. Těch pár kladů, které pramení z výše uvedeného ( prostředí, neokoukaní herci apod.. ) naprosto zválcovaly zápory v podobě neuvěřitelných absurdit ve scénáři až jsem si občas myslel, že tvůrcům buď přeskočilo, nebo mají nějaký úplně zvrácený smysl pro humor. Osobně mě navíc dost iritovala postava Škorpiona. Chtěl jsem se původně na detaily povznést a dát tři, ale víc než dvě hvězdičky prostě nevymáčknu. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Já se bavil maximálně. Z temné detektivky s humornými prvky film přerostl v hodně absurdní vyvražďovačku až čističku všeho, co bylo v blízkosti. Vynikající bylo varování mladšího detektiva svému staršímu kolegovi, obzvlášť vzhledem k tomu, co následovalo. Samozřejmě jako vraha jsem tipoval v průběhu filmu skoro každého. Jen toho, kdo jim nakonec byl, jsem neodhadl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co se týká samotného příběhu filmu, tak ten mě docela zaujal ovšem jeho zpracování už moc ne. Začátek vypadá hodně zajímavě a okamžitě jsem si vybavil Fantoma opery. Bohužel další průběh se změnil z hororu na jakousi teenagerskou černou komedii, kdo se s kým vychrápe a kolik toho vychlastá. Sem tam se objeví další vražda, ale trikově jsou tyhle scény hodně nedotažené do konce. Viz scénka z WC, nebo márnice. Posledních zhruba sedmnáct minut jsem začal být zase spokojený, protože to vypadalo na velkolepé finále. Bohužel jsem se ho nedočkal ba co víc přišlo obrovské zklamání. Scéna kdy hoří celá kaple vypadala nechutně uměle a největším vrahem se nakonec stal policajt, který odpráskl několik studentů. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Jestli se z toho dostanu, zůstanu navěky pannou, přísahám!-Svist, šplouch, uáááá.- Vcelku obstojný slasher, kterému by slušelo zkrácení, páč těch žvástů a pěveckých čísel je tam zbytečně moc. Přízrak koná bohulibou činnost, když zbavuje univerzity neschopných studentů. Současnosti totiž dominuje průměrnost, a tak je třeba s tím něco udělat. Jak nadčasové! Mám pocit, že takový přízrak by byl potřebný i dnes. Film je dostatečně krvavý, chybí sice střeva ven, ale místo nich jsou játra ven, naopak nechybí divoký sex. Prostředí velmi zdárně supluje gotický hrad. V Salamance se nachází jedna z nejstarších a současně prestižních univerzit. Celkový dojem mírně kazily jen levné požárové pixely, jinak fajn. 3,5* ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama