Reklama

Reklama

The Brain from Planet Arous

Trailer

Obsahy(1)

Zločinecký mozek z jiné planety nalezne útočiště na Zemi, kde se usídlí v těle vědce Agara. Policejní mozek je mu však stále na stopě. (Hans.)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: FANTASTICKÝ! HRůZOSTRAŠNÝ! NEUVĚŘITELNÝ MIMOZEMSKÝ MOZEK VPADNE DO LIDSKÉHO TĚLA SE SVOJÍ HNUSNOU NIČIVOU SILOU!!! ____ Nathan Juran byl rozporuplným tvůrcem. Když chtěl, uměl být šikula, což dokazuje jeho spolupráce s trikovým géniem Rayem Harryhausenem, s nímž natočil několik trikově a produkčně zdatných snímků. Na druhé straně, když dostal úkol na zakázku, moc to neprožíval a sekal to jak Baťa cvičky. Patří mezi ně i tenhle kousek, na kterém je krásně vidět, jak chyběly peníze. Juran si vystačil s jedním barákem, jeskyní v Bronson kaňonu u Los Angeles (kde se točila celá řada nízkorozpočtových filmů, včetně legendárního ROBOT MONSTER) a jednou místností, kde se odehrávají veškeré „hrozby lidstvu“. Scenář je odpovídající naturelu žánru dané doby – hlavního hrdinu, atomového vědce, napadne „zlý“ mimozemšťan v podobě vznášejícího se mozku (průhledné přední projekce) se svítícími kukadly, mentální kontrolou ho posedne, udělá z něho sexuálně agresivního „hrubiána“ s touhou po moci a ovládnutí celého vesmíru (hehe) a zničí dvě dopravní letadla a vyvolá atomový výbuch (notoricky známé nastříhané záběry z atomového pokusu, použité v mnoha filmech té doby). Na druhé straně, „hodný“ mimozemšťan, rovněž létající mozek, se kolegu za pomocí vědcovy milé snaží zastavit v jeho mocichtivém plánu. Posuzovat to optikou dnešní doby nelze, jinak by si z té naivity a lehké stupidity musel vyrvat zbytky vlasů, ta hodina se dá přežít celkem ve zdraví, i díky charismatickému herectví tehdejší hvězdy béčkových filmů Johna Agara a skutečnosti, že Juran téměř zcela upustil od nadužívání do očí bijících zadních projekcí. Je to taková neurážející blbina, která přesně zapadá do tehdejší doby. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nezábavná a poměrně odfláknutá levná blbina. Je sice příjemný opět vidět jeskyni, před kterou RO-MAN vyhladil skoro celé lidstvo, ale vedle nezajímavého a vlekoucího se příběhu je to trošku málo. Kapitolou samou pro sebe je levitující mozek (vinou ne právě technicky zmáknutých triků průsvitný i tam, kde by určitě být průsvitný neměl) s očima, co si povídá s lidmi, a když posedne člověka, mimo jiné z něj udělá agresivního nadržence. Že se hodně podobá Burtonovým mimozemšťanům z Mars útočí, raději nekomentuju, stejně jako finální "zúčtování s ním". Rada pro všechny: když vás obtěžuje létající mimozemský mozek, prostě na něj vezměte sekeru. Jak prosté. Jen nevím, proč to hrdinům trvalo 70 minut. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Strašné, blbé, urážející a při tom celkem sranda. Ono sledovat levitující mozek s očima je celkem něco. Tenhle film je blbej ať už příběhem nebo loutkou mozku. Ale po dobu sledování filmu na mě dýchla atmosféra a celkové uspokojení že sleduju celkem zábavné béčko s Agarem. Film nemá moc cenu sledovat pokud si nevychutnáváte špatné efekty nebo srandovně poletující mozek který napadne ženskou. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snaha béčkových producentov zameraných v 50. rokoch minulého storočia na rôzne sci-fi šlágre, nemala konca kraja. Chŕliac, ako na bežiacom páse ,,hity,, ktoré snáď ani možno nikto nevidel, vôbec nehľadeli na to, či to čo produkujú, má aspoň nejakú tú dôstojnosť. Vidina peňazí a dopyt, boli jednoznačnými aspektami ich zmýšľania. Tento blábol, ktorý tu práve komentujem, je jeden z klasických príkladov toho, ako sa pri myšlienke na rýchly zisk zamlžujú MOZGY. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

U tohoto ´´klenotu´´ musíte vypnouti svůj (pokud máte) mozek. Jen pak, to přežijete ve zdraví. P.s. když si přečtete popisek děje, dostanete vše a nemusíte se už koukati na finální produkt.;-) Ale i já si vždy najdu v těchto filmech aspoň 1 scénu, kvůli které to celé asi vzniklo. Tady je to rozhodně, bitka s Mozkem v laborce. Feministky mě sice za tohle užužlají k smrti, ale tady je krásně viděti, že ženy a mozek (zvláště ten z planety Arous, prdlé jméno, fakt že jo) nejdou prostě dohromady. Škoda. Tohle mohl býti býti super film na uchechtání se k smrti. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama