Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 3
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (104)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Presne tohle je moje oblibene mysteriozni serialove zradlo, ktere jsem ze zacatku hltal na 100%, ale s blizicim se koncem serie to bohuzel ztraci tempo a kvalitu. Mno, a pokud si to kvalitu neni schopne udrzet ani po jednu serii, nema smysl ocekavat serii druhou. JJ Ambrams na produkcni zidli se nezapre, stejne jako Lost to dokaze zaujmout nastartovanim zahad, ktere ale nedorazi do dustojneho konce. 7/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

série 1: Seriálové Kingovky mě začínají bavit. No, spíš jsou to rozmáchlejší minisérie, u mě osobně to začal Outsider a tak jsem řekl, proč nezkusit něco z tohohle divného městečka, plného odkazů, na jiné Kingoviny ("říkám si tak podle strýčka, prý se pokusil v jednom opuštěném horském středisku pozabíjet rodinu sekyrou"). Atmosféra je tu hutná tak, že by i rákosníčkovo mlha mohla závidět a opírá se o výborně napsané postavy, které mě baví svou naprosto nedokonalostí a přirozeností, kde jedinou vadou na kráse je hlavní role A. Hollanda, který střídá dva a půl výrazu a přehrají ho všichni přítomní (včetně rozkošné Melanie Lynskey, která hraje naprosto úžasnou, lehce neurotickou osobu a je naprosto rozkošná a bavila mě mnohem víc, než všechny její výstřihy co měla ve dvou a půl chlapa dohromady. Pokud máte problém s budováním mytologie místa a postav, třeba ve druhém To, budete mít pravděpodobně problém i tady, ale mě to baví, stejně jako pro mnoho lidí anti-klimatické zakončení a jako bonus je tu perfektní ztvárnění postavy s Alzheimerem. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„V TOMHLE MĚSTĚ NEZŮSTANE NIC MRTVÉ“… /// Ty pičo, solidně mě zmrazilo… hodně dobrej úvod, ve kterým se toho za čtvrt hoďky odehraje víc, než v kdejakým filmu. Zajímavej, lehce tajemnej příběh a jak už je u J.J. Abramse (v roli producenta) zvykem, v každým dalším díle je odhalováno nějaký děsivý tajemství, který ovšem známe jen my. Navíc se nejedná o babský drby, nýbrž skutky, který děsí. Lidi v Castle Rock nemaj ponětí, co se kolem nich děje a my můžeme jen tušit, kdo za všechno může. Často mě běhá mráz po těle, páč jde do tuhýho a oni to tak šikovně zdržujou, že jsem nervózní jako prase. Naprosto famózní směsice strachu a schizofrenie. Tajemno, mysteriózno, násilí, šílenství… ale napínavý je to hlavně proto, že normální lidi v noci chrápou, kdežto tady choděj na místa, který smrděj hřbitovem. „VĚŘÍŠ MI, ŽE ANO? … kurva… jsem zmatenej jak Goro v Tokiu! Nádherně rozehraný finále… který ovšem svojí nejasností bylo zklamáním. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu se seznámit s městem Stephena Kinga. 2.) Chcu poznat místo, ke kterýmu se Bůh obrátil zády. 3.) Thx za titule „BottleOfWater, Provaz, KevSpa, twister78 a need4seed“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ *** ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Fantastický mysteriózny seriál s hororovými prvkami, S. King v plnej paráde. Hlavná os dejovej linky, rozpletanie záhad a spájanie skladačiek jednotlivých kúskov do výsledného temného príbehu, pochmúrna a mrazivá atmosféra... to všetko robí z toho seriálu jeden veľký mysteriózny masterpiece. Oceňujem tiež, ako sa na začiatku nastolili záhady a ako sa nutkanie po objasneniach všetkých tých otáznikov okolo postáv stávalo z dielu na diel intenzívnejšie a intenzívnejšie. Na druhú stranu ma trocha mrzí trochu odbitejší záver, celé to finálne rozuzlenie (posledné minúty) mi prišlo ako z rýchlika, autori sa mohli ešte s divákom trochu pohrať. Na hranici 4-5 hviezd. 89/100 ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Bohužel, nepříliš kvalitní seriálový počin, který se topí v záhadách a natahování. K čemu to, když herci hrají kvalitně, když nemají co hrát. K čemu záhady, když odpovědi na ně jsou nedostatečné a pohřbené pod dalšími záhadami. Ne, ani seriál Ztraceni není tak špatný, protože tam herci měli nějaký výrazný charakterový vývoj, který Castle Rock postrádá. A ukazuje častý problém u Kingových příběhů. Tedy ono natahování. Bohužel mírný palec dolů. 60% ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • V úvodní scéně celého seriálu poslouchá Dale Lacy (Terry O'Quinn) stanici WKIT v Bangor, Maine (na frekvenci 100,3 FM). Jedná se o rockovou stanici, kterou vlastní Stephen King a na kterou odkazuje v několika ze svých knih. (FaithZombie)
  • Když dozorce přivádí novou ředitelku věznice (Ann Cusack) do kanceláře, říká, že sebevraždu spáchali již 4 její předchůdci. Dále ukazuje díru po kulce, která tam je po řediteli Nortonovi. Toto je odkaz na legendární film Vykoupení z věznice Shawshank (1994), kdy se na konci filmu zastřelí ředitel Samuel Norton (Bob Gunton). (gavosh)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama