Reklama

Reklama

Krvavá legenda Bang Rajan

  • Česko Bang Rajan: Krvavá legenda (více)
Trailer

Obsahy(1)

Historická a krvavá bitevní sága ze Siamského království okolo roku 1765, kdy přesila dobře vyzbrojených barmských vojsk vtrhla do Siamu. Zatímco většina lidí prchala k hlavnímu městu, vesničané z Bang Rajan se rozhodli bránit svůj domov za každou cenu. Celým dějem prostupuje příběh dvou mileneckých dvojic, Inna a Sa a Meunga a Taeng-Onn. Starý vůdce vesnice Taen je raněn a na jeho místo přichází Chan, který dříve žil mimo vesnici. Ovšem barmský generál Naymeo také dělá změny, vymění svého podřízeného Manga za krutého Sukiho. A jak nakonec dopadne Tong-Menn, který je neustále opilý a přesto (nebo právě proto) je udatným bojovníkem? (Honza dAve)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som sa bránil až primitívnemu vykresleniu postáv. Postupne sa však odpor voči tomuto prístupu zmenšoval a jednotliví hrdinovia si získavali moje sympatie, čo v závere gradovalo rovnako ako aj ďalší problémik - a to, že sa mi zdali viaceré bojové scény trochu narýchlo zostrihané a možno málo detailné. Obe negatíva sa však dokonca filmu strácajú a finálna scéna (lepšie povedané masaker) je skutočne famózne nakrútená a ak film posudzujem ako sfilmovanie legendy (kde nemá ísť o žiadnu hlbokú psychologizáciu postáv či Kurosawovskú majestátnosť, ale skôr o glorifikáciu hrdinskosti), tak filmu možno málo čo vyčítať. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na východní produkci možná odvážná a v rámci omezeného rozpočtu rozmáchlá produkce, ovšem pro mne téměř nuda k ukousání. Teď pominu klasické rodinné klišé a slzičky, nad kterými člověk kroutí hlavou. Tahle legenda je tak jednoduchá, bezduchá, tupá a nudná, že opravdu nestojí za to ztrácet s ní čas. Pár pěkných soubojů, několik useklých končetin a zajímavé sestřihy všech herců/bojovníků, avšak kvalita filmu prachmizerná. Aby toho nebylo málo, nechybí ani dlouhá stopáž. Vidět jen z "povinnosti", či zvědavosti nad nevšedním původem filmu. Jinak objižďka. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších asijských filmů poslední dekády. Skvěle natočené historické válečné drama, vynikající bojové scény, úžasná hudba a na asijskou tvorbu i obdivuhodné herecké výkony... A ten konec,to je opravdová síla, která sama o sobě stojí minimálně o jednu hvězdičku navíc. S přihlédnutím k faktu, že se jedná o thajskou produkci, tedy že s větším rozpočtem to natočit nešlo, nemůžu jinak než dát plné hodnocení... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Co s tímto filmem? Pokud to přijmu jako realisticky krvavý boj hrstky vesničanů (hrstky v porovnání s barmskou armádou), kteří logicky nejsou žádní charakteroví herci, mám pocit opravdovosti a uvěřitelnosti. Výborně spracované, se značně exoticky působící hudbou, s neokoukanou kulturou, s několika zajímavými až sympatickými postavami. To vpodstatě stačí. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Akce je zde dost, stejně jako polonahých Thajců s mačetami, palicemi a vším možným .. krví se nešetřilo už vůbec a tak název lehce napovídá, co nás čeká. Jako ztvárnění zpracování legendy pěkné, příběhy podle skutečnosti divák vždy hltal, ovšem Bangrajanu chybí stále dost, aby se zbavil nálepky průměrný film. Trošku jsem čekal akční boje ve stylu Mua Thay. Jako legenda 80%, jako film 45%. 60 % ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Velký dlouhorohý vodní buvol, kterého osedlá Nai Thongmen, zahynul krátce po uvedení filmu na sešlost věkem. Byl mu vystrojen nákladný pohřeb. (Raztubyl)
  • Na tvorbě soundtracku se podíleli i slovenští skladatelé a samotnou hudbu k filmu nahrál symfonický orchestr z Bratislavy. (Vojcl)

Reklama

Reklama