Reklama

Reklama

Meg Murryová je typická středoškolačka, která bojuje s nízkým sebevědomím a která touží zapadnout. Je dcerou světoznámého fyzika, je inteligentní a talentovaná, stejně jako její mladší bratr, Charles Wallace, což si však Meg zatím neuvědomuje. Situaci silně zkomplikuje zmizení pana Murreyho, které Meg sklíčí a její matce zlomí srdce. Charles Wallace představí Meg a jejímu spolužákovi Calvinovi tři nebeské bytosti, které přicestovaly na Zemi, aby našli pana Murreyho. Společně se vydávají na dobrodružnou cestu. Pomocí skládání času a prostoru jsou přenášeni na světy za hranicemi fantazie, kde musí čelit mocné zlé síle. Na Zemi se Meg vrátí jen tehdy, když se naučí čelit temnotě ve svém nitru a najde sílu potřebnou k poražení temnoty, jež se rychle šíří vesmírem. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (80)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V pasti času působí jako popový videoklip určený zakřiknutým dívkám, avšak natažený do neskutečných 110 minut. Příšerně doslovnými motivačními proslovy nabitý přeslazený příběh o získávání sebevědomí a moci lásky - daleko za hranicí pouhé dětské naivity, kde začíná vyložená stupidita - však těžko i ti nejmladší mohou brát vážně. Promluvy postav kolísají mezi úsměvně hloupými, kdy se třeba dozvíme, že i elektrony mohou být spojeny silou lásky, až vyloženě směšnými žvásty - když mladá dívka nalezne sebedůvěru a porazí tím zlo, je přirovnána k Nelsonu Mandelovi a Oskaru Schindlerovi. Opravdu mizerné herecké výkony dětských herců (zejména malý Deric McCabe), nadějní dospělí herci v kýčovitých kostýmech papouškující cukrkandlové řeči, okaté angažování Oprah Winfrey do role nejmoudřejší bytosti a Mindy Kaling ve snad nejotravnější roli celého snímku už člověku způsobí jenom psychedelický bolehlav. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Dosť dobre nechápem všetky tie negatívne hodnotenia. Lebo toto bol prekrásny príbeh po všetkých stránkach. Zaujímavé a prekrásne vystavané postavy. Prekrásny vizuál. Úžasní herci. Fakt neviem, na koho skôr spievať ódy. Aj keď favoritmi je jednoznačne ústredné detské trio. Cesta hlavnej hrdinky je niečo s čím sa dá tak jednoducho stotožniť. A celá message filmu, je niečo, čoho potrebujeme oveľa viac. Zaujímalo by ma, či sú niektorí nešpecifikovaní ľudia fakt neschopní oceniť veci, ktoré nie sú o nich a pre nich. Alebo sme fakt len rasisti. ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Dopředu jsem o filmu nic nevěděl, a tak jsem se nechal zlákat scify názvem a kapitánem Kirkem v prvních scénách filmu. Pozor na to, je to past. Od té chvíle je to nedokoukatelná strašlivost sama, kde nejsou sympatické postavy, není zajímavý jiný svět a kde je vše tááák dlouhé. Já si raději z čirého nezájmu šel v polovině číst noviny. ()

Vila_Malvina 

všechny recenze uživatele

Opravdu docela dosti zajímavý film! Je v něm hluboké poselství, které už mnoho z nás tuší, o metafyzickém boji dobra a zla, který se odehrává v srdcí jeden každého z nás. A též o možnosti cestovat kamkoliv do Vesmíru skrze 4. dimenzi (odkazy na hyperkrychli a červí díry, opravdu fascinující!) Konečně i Hollywood začíná ukazovat lidem, jak to tady celé funguje, že k mezigalaktickému cestování není potřeba vymýšlet a zlepšovat nějaké technologie a fyzické přístroje (to je slepá ulička, ale většina vědců v reálném světě jde bohužel stále touto materiálně-kvantitativní cestou), ale že stačí jen naladění mysli a správná frekvence (frekvence lásky) a mohou se dít zázraky i ve fyzickém světě! Forma filmu je bohužel dělaná na míru pro americké teenagery (vč. líbivé a jednoduché pop hudby a trochu kýčovitých kostýmů) + film je poplatný stávajícímu trendu, kdy "musí" být zastoupeny všechny rasy, a tudíž nejvyšší zástupkyně světla je černoška.. Ale celkově jsem fakt nadšená, že se takovéto filmy točí. Něco se opravdu na světě mění z hlediska duchovního rozvoje lidstva, a takovéto filmy jsou toho důkazem! (Viz i teď Aquaman či dříve Atlas mraků nebo Avatar aj.) I když na 2.str. je podle stávajícího dost žalostného hodnocení vidět, že běžný uživatel holdující masové kultuře na něco takového ještě není zcela připraven. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Doctor Strange se tranformoval do 13leté holky, vzal si velké množství drog a v multiversu potkal naprosto rasově korektní víly (sudičky? Whatever). Vůbec tenhle film už korektnější být snad ani nemůže. Ale mně se líbil. Normálně se mi fakt líbil, a to je to neskutečná slátanina! A Charles Wallace - slyšet ty krásné, psychpopatické poznámky z úst malého chlapečka je luxusní. A Pineovi ty vousy fakt seknou...heh ;) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Režisérka Ava DuVernay nikdy nečetla knihu „A Wrinkle in Time“, na jejímž základě je film natočen. (griph)
  • Natáčelo se v Los Angeles v Kalifornii (USA) a na Novém Zélandu. (griph)
  • V Česku i na Slovensku byla zrušená premiéra filmu z neznámého důvodu. (kytka.patrik)

Související novinky

Bizarní DC komiks nabírá zkušenou posilu

Bizarní DC komiks nabírá zkušenou posilu

03.06.2019

Ava DuVernay (Selma) se svým prvním blockbusterem V pasti času zklamala. To ale studiím Warner Bros. a DC nezabránilo v tom, dát ji šanci natočit stomilionovou adaptaci bizarního komiksu The New Gods… (více)

Reklama

Reklama